Gyönyörű fahéjas csavart kalács - Csinálj rögtön két tepsivel

Már el is képzelted, hogy milyen lesz megenni? Mondjuk hozzá a receptet.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Képzeld el, ahogyan a fahéj íze szétomlik a szádban, miközben majszolod a finom, puha kalácsot a reggeli teád mellé. Persze nemcsak magadat kényeztetheted a fantasztikus étellel, hanem az egész családot. Mutatjuk a receptet.

Fahéjas csavart kalács

Hozzávalók 8 személyre

  • 2 és 1/2 csésze liszt
  • 1 evőkanál cukor
  • 1/2 teáskanál élesztő
  • 1 csésze víz
  • 1 teáskanál só
  • kevés liszt
  • 1 csésze nutella
  • 1 evőkanál fahéj
  • 1 tojás
Recept idők

Elkészítés:

Egy kis edénybe tedd bele az élesztőt, és adj hozzá egynegyed csészényi vizet, közben keverd össze a lisztet, a tojást, a cukrot és a fahéjat a mixerrel. Tíz perc elteltével add az élesztőt és a maradék vizet a többi hozzávalóhoz, és közepes fokozaton keverd össze az egészet a géppel. Vegyél elő egy tálat, egy kicsit olajozd meg, majd helyezd bele a nyers tésztát. Fedd le folpackkal, és rakd meleg helyre. Körülbelül egy óra alatt a kétszeresére kel.

A tésztát szedd három részre, és nyújtsd ki körré. Tedd az elsőt egy lisztezett sütőlapra, kend meg nutellával, helyezd rá a következő réteg tésztát, majd ezt is kend be. A harmadik réteg után a képen látható módon vágd be a tésztát 16 egyenlő, és csavard össze a szomszédos részeit, úgy hogy az egyiket jobbra, a másikat balra csavarod. Tegyél rá folpackot, és pihentesd 20 percig.

Melegítsd elő a sütőt 200 fokra, és kend meg a tésztát a tojással, hogy szépre süljön a teteje. Körülbelül 20 perc sütés kell neki.

Forrás: Pinterest/inspiredbycharm.com

Ezt is szeretjük