kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Karácsony   /  

Karácsonyi történetek

Elképesztő karácsonyi történetek
Amit még biztos nem hallottál

Karácsonyi csodák vagy véletlen egybeesések? Íme, három hihetetlen ünnepi történet a nagyvilágból.

Szerző: Kovács Adrienn
Forrás: Femina.hu

Talán a felfokozott hangulat teszi, netán az ünnepekkel járó misztikum, de nem telik el úgy karácsony, hogy ne adnának hírt valami sorsfordító és megdöbbentő esetről, ami előtt még az égi jeleket és babonás képzelgést megvető nagyokosok is értetlenül állnak.

Kültéri karácsonyi dekorációk
Kültéri karácsonyi dekorációk
Zúzmarás ezüstdekorációkA legszebb karácsonyi dekorációk a nappaliba10 karácsonyi dekortipp, hófehérbenA legszebb karácsonyfadíszekKáprázatosan szép ünnepi dekorációk10 meseszép karácsonyi dekortipp, pillanatok alatt10 csodás, aranyló karácsonyváró dekoráció10 meseszép feldíszített karácsonyfaVarázslatos gyertyák meleg fénnyelArany, piros és zöld: a gyönyörű karácsonyi színek

A következő három történet szereplői is csodálkoztak szerencséjükön, de tény, hogy mindannyian épp karácsonykor, furcsa és felfoghatatlan körülmények között kaptak egy második esélyt az élettől.

Rejtélyes szívleállás és váratlan újjáéledés

A 37 éves amerikai kismama egy évvel ezelőtti esetét igazi csodaként emlegetik. A kétgyermekes anyuka, Tracey Hermanstorfer és párja valószínűleg álmukban sem gondolták volna, hogy harmadik gyerkőcük világra jövetele vastag betűs szalagcímet kap majd az ünnepi lapokban. A bájos szőke kismama várandóssága komplikációk nélkül telt, ráadásul a biztonság kedvéért hetekkel korábban befeküdt a Colorado Spring Memorial kórházba.

Ez volt a szerencséje, kisbabája ugyanis jóval a kiírt időpont előtt, épp szenteste kezdett kikívánkozni a pocakból. A szülés alatt azonban Tracey légzése váratlanul leállt, majd szívverése is eltűnt a műszerről. Az orvosok kétségbeesetten próbálták újraéleszteni, miközben a kis jövevényt is igyekeztek császármetszéssel a világra segíteni.

Minden igyekezet ellenére azonban úgy tűnt, hogy mindkettőjüket elveszítik, a csöpp kisfiú ugyanis nem sírt fel.

Az apa és a szülésznő elmondása szerint ma sem tudják, minek köszönhetik a fordulatot, de tény, hogy Tracey és kisfia ugyanabban a pillanatban tértek vissza a halálból. Az anyuka és Coltyn névre keresztelt kisbabája ma is hálásak a felettük elszálló angyaloknak, más magyarázatot ugyanis nem találtak az orvosok a döbbenetes esetre.

Csodás szabadulás a hó fogságából

A magyar származású, de Kanadában élő Donna Molnár életében a karácsonynak már az említése is rossz emlékek sorát idézte fel. Az ancesteri asszony ugyanis előbb apósát, majd két évre rá édesanyját veszítette el az ünnepek alatt. Érthető volt tehát a család riadalma, amikor három nappal szenteste előtt Donnát elnyelte egy váratlanul érkező hóvihar.

A bejelentésre azonnal egy 20 fős kutatócsoport indult az asszony keresésére. Estére a mentők megtalálták a nő betemetett furgonját, de egyéb nyomra nem leltek az erős havazásban.

A mentők és önkéntesek napokig hasztalanul keresték az asszonyt, egészen december 24-éig, amikor egyikük egész véletlenül, a farmjára menet felfigyelt négyéves holland juhászkutyája, Ace nyugtalan viselkedésére. Ekkora a havazás már elállt, de a hó teljesen összetömörödött a dombokon, a mínusz 15 fokban és az erős szélben nem volt valószínű, hogy az eb szimatot fogjon. Pár perccel később azonban a farmer mégis rálelt Donnára, aki csodák csodájára, három nap elteltével élve került elő a hó fogságából. A kisebb fagyással és kihűléssel kezelt asszony az eset után teljesen felépült.

Átlagos apukából karácsonyi szuperhős

Úgy tűnik, Kanada az elképesztő karácsonyi történetek országa, náluk ugyanis több ünnepi csodatételt is feljegyeztek, így a hatéves Ashlyn Hough hihetetlen megmenekülését is. A kislányt szenteste előtt két nappal érte utol a végzete egy túl gyorsan hajtó autós személyében, aki magával sodorta a járdán sétáló gyereket.

Ugyanebben a pillanatban az égiek egy átlagos apukát is arra vezéreltek, aki olyan lélekjelenlétet és fizikai erőt tanúsított a veszélyhelyzetben, akár egy képregényből kilépett szuperhős. A gyerek utólag csak arra emlékezett, hogy valaki pillanatok alatt leemelte róla a kocsit, és karjaiba kapva bevitte a közeli iskolába.

A szóban forgó átlagos testalkatú, kansasi apuka, Nick Harris maga sem tudja, mi szállt belé, de tény, hogy pillanatok alatt a kocsinál termett, egymaga felemelte a több mázsás járművet, és kihúzta alóla. Harris később többször is újrajátszotta az esetet, de normál körülmények között meg sem tudta mozdítani az autót. Ashlyn egyébként néhány karcolással megúszta a balesetet, a férfit pedig hősként ünnepelték a helyiek.

Melyik az a karácsonyi történet, ami mindig könnyeket csal a szemedbe?

Készíts velünk varázslatos adventi koszorút!

Habár a boltok polcain számos előre elkészített koszorút találhatsz, mégis az a legszebb, amit te magad készítesz.

Még nincs hozzászólás

Karácsonyi riportok

Az ünnep sajnos nem mindig csak a meghitt hangulatról szól. Van, hogy beárnyékolja a rideg valóság.
Karácsony

3 megható karácsonyi történet

A karácsony különleges ünnep, mely a csodáktól sem mentes. Íme, három igazán megható történet, ami a legjobban bizonyítja ezt.
Karácsony
Készíts velünk varázslatos adventi koszorút!

Habár a boltok polcain számos előre elkészített koszorút találhatsz, mégis az a legszebb, amit te magad készítesz.

Dátum: 2010. november 25.
Készítette: Femina.hu
Karácsonyi mesék és színezők
    hirdetés
    hirdetés
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.