kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Karácsony   /  

Karácsonyi dekorációk: fillérekből

10 perces karácsonyi dekorációk, fillérekből

Se pénzed, se időd az otthonod feldíszítésére? Eláruljuk, hogyan öltöztetheted ünnepi ruhába a lakást gyorsan és olcsón.

Szerző: n. a.
Forrás: Femina.hu

Ahhoz, hogy az otthonod valóban tetőtől talpig ünnepi díszben ragyogjon, a dekorálást a bejárati ajtónál kell kezdened, és egyetlen helyiségről sem szabad megfeledkezned.

A legszebb karácsonyi dekorációk a nappaliba
A legszebb karácsonyi dekorációk a nappaliba
Zúzmarás ezüstdekorációkA legszebb karácsonyfadíszek10 meseszép feldíszített karácsonyfaKültéri karácsonyi dekorációk10 karácsonyi dekortipp, hófehérbenKáprázatosan szép ünnepi dekorációk10 meseszép karácsonyi dekortipp, pillanatok alatt10 csodás, aranyló karácsonyváró dekoráció10 mesés európai főváros karácsonyi pompábanVarázslatos gyertyák meleg fénnyel

Akinek kevés az ideje, gyakran hagyatkozik az üzletek dekorációs kínálatára, pedig néhány perc alatt is lehet saját kezűleg egyedi díszeket készíteni. Ha neked is kevés az időd, de egyedi karácsonyi hangulatra vágysz, adunk néhány tippet.

Egyszerű ajtódísszel, dekoratív karácsonyi tállal

A bejárati ajtó díszítéséhez elég egy egyszerű, de mutatós ajtódísz is, mely karácsonyi hangulatba ringatja a hozzád érkezőket már a bejáratnál.

Az előszobáról sem érdemes megfeledkezni, de itt sem kell különösen fényűző vagy cifra díszítés, csak néhány egyszerű dolog, hogy a megfelelő hangulatot megteremtsd.

Egy halom különböző hosszúságú, tömzsi gyertya levelek és bogyók körében, egy nagy, lapos tálban az asztalkára helyezve már elég ahhoz, hogy meleg és kellemes hangulatot varázsoljon.

A magvakkal, gyümölcsökkel és cukorkákkal teli tálkák nemcsak jól mutatnak, de hasznos is, ha kéznél vannak, ha vendég érkezik.

Fényfüzért és ünnepi csokrot a konyhába

A karácsonyi díszítés során sokan hajlamosak megfeledkezni a konyháról, pedig ez a helyiség mágnesként vonzza a vendégeket. Itt is az a legjobb, ha egyszerű és szerény a dekoráció - a sok cifra dísz nem áll összhangban a konyha funkcionálisabb szerepével. Az egyszerű megoldások, mint például a kampóról lógó színes gömbök, jól mutatnak, és ünnepi színt visznek a helyiségbe.

10 karácsonyi dekortipp, hófehérben
10 karácsonyi dekortipp, hófehérben
Álomszép terítékek karácsonyraArany, piros és zöld: a gyönyörű karácsonyi színekDekoráció a természet kincseibőlLélegzetelállító adventi koszorúk2012 leggyönyörűbb karácsonyi dekorációi Szemet gyönyörködtető karácsonyi koszorúk a bejárati ajtóraVarázslatos tavaszi dekorációk a lakásbaA karácsony 13 legfontosabb szimbólumaÍgy dobd fel a nappalit fillérekből!10 tökéletes ajándékötlet karácsonyra

Manapság a konyha sok helyütt nagy, egybenyitott tér, mely étkezőül is szolgál, vagy, ha gyerekek is vannak, játszószobaként. Ebből is előnyt kovácsolhatsz azonban, ha az asztali díszítést szerényebb formában a főzőterületre is kiterjeszted - például egy kis fényfüzért akasztasz a polcra, vagy kiteszel egy piros bogyós, szoborszerű gallyakkal teli, nagyobb vázát.

Gyertyák minden méretben és mennyiségben

Sokan használnak gyertyát a mindennapokban is a lakás illatosítására vagy a nyugodt hangulat megteremtéséhez, de fontos, hogy a karácsonyi gyertyák kissé ünnepélyesebbek legyenek a megszokottnál. Nem kell különösen drágának lenniük, de jó, ha például karácsonyi fűszerekkel illatosítottak.

A gyertya helye karácsonykor a hagyomány szerint persze a karácsonyfa. És, bár a gyertyával megvilágított fa lélegzetelállítóan gyönyörű és romantikus, egyetlen másodpercre sem hagyhatod őrizetlenül.

Sokkal egyszerűbb és kevesebb odafigyelést igényel, ha csak az asztalokra, a kandallóra és az ablakpárkányokra teszel gyertyát. A gyertya már önmagában is csodálatos dísz, és manapság gyakorlatilag bármilyen alakban, méretben vagy színben beszerezhető, bármilyen dekorációhoz találsz odaillő darabokat.

Varázslatos gyertyák meleg fénnyel
Varázslatos gyertyák meleg fénnyel
Karácsonyi szokások és hagyományokÍgy készül a tökéletes mézeskalácsÍgy újítsd fel a nappalit 10 ezer forintbólA legfinomabb karácsonyi süteményekKarácsonyi filmek hideg estékreAjándékozási etikett karácsonyraA legszebb karácsonyi vásárok MagyarországonA 15 legnagyobb lakberendezési hibaGyönyörű, romantikus hálószobákMinden idők legnevetségesebb lakberendezési stílusai
Ne csak fehéret!
Ha az asztalra választasz gyertyát, ne csak a hagyományos fehérre vagy vajszínűre gondolj, hanem olyat keress, ami megy a virágokhoz vagy a szoba berendezéséhez. A fehér és a vajszínű ugyan időtlenül elegáns, ám a sötétebb, színes gyertyák drámai hatásúak és rendhagyóbbak.

Díszek fillérekből, percek alatt

Ha nem akarsz csillogó-villogó kavalkádot a lakásba, válassz természetes alapanyagokat díszeknek. A fenyőtobozok például mutatós dekorációk lehetnek: ragassz össze néhányat, majd egy széles szalaggal akaszd fel a lakás valamelyik részébe.

Kissé bonyolultabbak, de ugyanilyen bájosak a csipeszből alkotott tündérek, hóemberek és Mikulások is. Még mindig kaphatók a régimódi facsipeszek kézművesboltokban és a nagy üzletek rövidáruosztályain. Vegyél néhány csomaggal, hiszen a csipeszemberkék elkészítése jó szórakozás a gyerekeknek is, akiket ezzel a feladattal jó időre lefoglalhatsz.

Filcből is hihetetlenül egyszerű díszeket készíteni - például fákat, csillagokat és karácsonyi zoknikat -, ráadásul igazi otthonos bájuk van, és remekül mutatnak a fán is.

Pomponhóember
Ragyogó csillagok
Szárított narancskarikák
Díszek selyempapírból
Angyalka tobozból
Csipesztélapó

Pomponhóember

A pomponhóemberek is varázslatosak, elkészítésük ráadásul gyerekjáték. A legtöbb rövidáruosztályon pomponkészlet és sokszínű fonal is kapható, így csak annyit kell tenned, hogy különféle méretű bolyhos labdákat gyártasz. A kész labdákból ragassz össze három különböző méretűt csökkenő sorrendben, majd öltöztesd őket filckiegészítőkbe.

Díszek selyempapírból

A légiesen kavargó selyempapír-hópelyhek tökéletesek az ablakba. Vágj néhány ív selyempapírból négyzeteket. Hajtsd félbe háromszög alakra, majd még egyszer, ismét háromszög alakra. Tartsd a hosszabbik oldalával lefelé, hajtsd be a bal oldalát a közepéig, majd ugyanígy a jobb oldalát is, így egy hosszú, keskeny háromszöget kapsz, alul két lelógó szárnnyal - ezeket vágd le. Végül láss munkához az ollóval, és vagdosd be a háromszög széleit. Óvatosan nyisd szét a papírt, és máris kész a gyönyörű hópehely.

Ragyogó csillagok

Hópihék helyett ragyogó csillagokat is készíthetsz három-három jégkrémes rúdból, melyeket hatágú csillagként ragassz össze.

Először fesd a rudacskákat ezüst- vagy aranyszínűre, majd kend be őket ragasztóval, és szórd be csillámporral, vagy fújd be csillogó festékspray-vel. Filléres, mégis mutatós díszei lesznek az ablaknak.

Cikkünk megírásában Rose Hammick és Charlotte Packer Karácsonyi ötletek című könyve segített.

Még nincs hozzászólás

5 weboldal, ahol a legolcsóbban vásárolhatsz

Miért tülekednél a tömegben, ha otthonról is megrendelheted a karácsonyi ajándékokat?
Karácsony

4 különleges, de hasznos ajándékötlet

Karácsonykor nem mindig könnyű kreatívnak lenni az ajándékok terén. Ha már te sem tudsz választani, akkor segítünk!
Karácsony
Karácsonyi mesék és színezők

Blog.hu ajánló

    hirdetés
    hirdetés
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.