kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Karácsony   /  

Csupa csokis fatörzs torta

Csupa csokis fatörzs torta
Az édesszájúak kedvence

A fa törzsére hajazó torta nagy kedvenc az édességfüggők körében. Ha te sem tudsz ellenállni a csokinak, próbáld ki receptünket!

Szerző: C.A., F.P.
Forrás: Femina.hu
2011.12.05.

A karácsonyi fatörzs igen népszerű Franciaországban, ahol bûche de noëlnek hívják.

A tél közepén tartott ünnepekre nagy hasábfákat vittek be a házba, és eltüzelték őket - gyakran úgy díszítették ezt a süteményt, hogy hasonlítson a fatörzsre.

Fatörzs

Hozzávalók:

  • 12 dkg porcukor
  • 12 dkg
  • 6 dkg őrölt mandula
  • 4 tojás
  • 1 csomag sütőpor

Hozzávalók a csokoládés vajkrémhez:

  • 20 dkg porcukor
  • 10 dkg puha vaj
  • 1 evőkanál meleg víz
  • 1 evőkanál kakaópor

Hozzávalók a csokis töltelékhez:

  • 2 dl tejszín
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1,5 evőkanál porcukor

Melegítsd elő a sütőt fokra. Válaszd szét a tojásokat, egyik tálba tedd a fehérjéket, másikba a sárgájákat. Keverd habosra a cukrot a tojások sárgájával, amíg halvány és sűrű nem lesz. Keverd bele az őrölt mandulát, a lisztet és a sütőport.

Habverővel verd fel a tojások fehérjét, amíg kemény nem lesz. Akkor van kész, ha felemeled a habverőt, és a hab szilárd halmokban tapad rá. Óvatosan forgasd bele a felvert tojásfehérjét a mandulás egyvelegbe, és öntsd bele a tepsibe. Süsd 20-25 percig, amíg meg nem szilárdul.

A legfinomabb karácsonyi sütemények
A legfinomabb karácsonyi sütemények
Így készül a tökéletes mézeskalácsA legszebb karácsonyi vásárok MagyarországonA legfinomabb gyümölcsös sütemények receptjei képpelA karácsony 13 legfontosabb szimbólumaÁlomszép terítékek karácsonyraA legszebb karácsonyfadíszekKáprázatosan szép ünnepi dekorációk10 meseszép karácsonyi dekortipp, pillanatok alatt10 tökéletes ajándékötlet karácsonyra2012 leggyönyörűbb karácsonyi dekorációi

Ezután hagyd a tésztát a tepsiben tíz percig. Takard le egy tiszta konyharuhával, majd tedd be egy órára a hűtőszekrénybe. A vajkrémhez keverd habosra a vajat és a porcukrot egy tálban, hogy sima krémet kapj. Add hozzá a kakaóport és a vizet.

A töltelékhez verd fel a tejszínt. Keverd bele a kakaóport, és szórd hozzá a cukrot is. Vedd ki a tésztát a hűtőszekrényből, és késsel vágd körbe a széleknél. Szitálj kevés porcukrot a munkafelületre, és borítsd ki rá a piskótalapot. Húzd le róla a sütőpapírt, és kend rá a csokis-tejszínes tölteléket. Óvatosan tekerd. Emeld rá egy tálra, végül kend rá a felgöngyölt tekercsre a csokoládés vajkrémet. Villával alakítsd ki a kéregre emlékeztető mintát.

Cikkünk megírásában Catherine Atkinson-Fiona Patchett Nagy sütiskönyv gyerekeknek című műve segített, mely a Szalay Kiadó gondozásában jelent meg.

4 hozzászólás
maya52       2013-11-28 22:15
5.
túl macerás
válasz a 3. kommentre (tifany - 12-05)
picur12       2012-12-12 19:36
4.
ISTENI! DE! 1 SZELET 1 KG SÚLYNÖVEKEDÉS! SAJNA!
válasz a 3. kommentre (tifany - 12-05)
tifany       2011-12-05 20:35
3.
Ez nekem túl bezgerás :S
válasz a 2. kommentre (ildi610402 - 12-05)

Gyümölcsös püspökkenyér dióval és csokival

Nem csak a mákos és diós bejgli lehet a karácsonyi desszert része. Süss gyümölcskenyeret!
Karácsony

Rumos hólabdák - Mennyei, ehető hógolyók

Gondold újra a a kókuszgolyót az ünnep alkalmával, és készíts isteni rumos hólabdákat, a felnőttek nagy örömére!
Karácsony
Gasztroajándék karácsonyra: 3 könnyen elkészíthető meglepetés

Ha szeretnél valami különleges és személyre szabott ajándékkal kedveskedni szeretteidnek, bátran készíts otthon akár lekvárt, saját süti tészta vagy fűszerkeveréket!

Dátum: 2012. november 26.
Készítette: Femina.hu
Karácsonyi mesék és színezők
hirdetés
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.