kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Karácsony   /  

Gyerekdumák a karácsonyról

A 10 legcukibb gyerekduma a karácsonyról

Tudd meg, hogyan foglalják össze a legkisebbek gondolataikat, érzéseiket a szeretet ünnepével kapcsolatban!

Szerző: Kutas Diána
Forrás: Femina.hu

Ki ne gyűjtötte volna kislányának vagy kisfiának aranyköpéseit, vagy ki ne mesélte volna büszkén a barátoknak és rokonoknak, hogy milyen elképesztő igazságokat mondott ki az alig egynéhány éves unoka? A gyerekek mindig képesek lenyűgözni a felnőtteket, hiszen ők még nem tanulták meg a köznyelvbe beépült metaforákat - ők saját maguk alkotják őket, a lehető legnagyobb kreativitással.

A gyerekek a karácsonyra sem úgy tekintenek, mint ahogy azt megtanulták, hanem saját maguk szűrik le kevéske tapasztalatukból, hogy miről is van szó valójában. A hallottakat pedig nem feltétlenül úgy rakják össze, ahogy azt kellene. De talán éppen ez a legjobb. Összegyűjtöttünk néhány igazán édes dumát.

- Miért hívják a karácsonyt a szeretet ünnepének?

- Amikor közeleg a szent karácsony, jobb szívünk lesz, és segítenünk kell azokat, akik nálunk rosszabbul állnak: az öregeket, a szegény gyerekeket, és azokat a szerencsétleneket, akik a kukában laknak.

- Mit jelent számodra a karácsony?

- Nekem a karácsony az apró kis elkészült ajándékokat jelenti, amiket már hetekkel azelőtt kitalálok, tervezgetek, és amíg elkészülnek, sok-sok odafigyelés és szeretet szorul beléjük.

- Szerinted hogyan készülnek mások a karácsonyra?

- Mikor jön a karácsony, ahelyett, hogy Jézus születésnapjára gondolnának, a világon mindenki más azzal van elfoglalva, hogy mit egyen, mit igyon, és mivel durrogasson.

- Készültél idén a karácsonyra?

- Alig vártam már a karácsonyt, egyszerűen nem bírtam tovább! Rengeteget tanultam, még, ha a jegyeimen nem is látszott meg annyira, és egyszerűen nem bírtam tovább, hogy ne legyen már vége az iskolának, és kezdődjön a karácsonyi szünet.

10 meseszép feldíszített karácsonyfa
10 meseszép feldíszített karácsonyfa
A legszebb karácsonyfadíszekZúzmarás ezüstdekorációkA legszebb karácsonyi dekorációk a nappaliba10 mesés európai főváros karácsonyi pompábanKültéri karácsonyi dekorációk10 karácsonyi dekortipp, hófehérbenÁlomszép terítékek karácsonyraKáprázatosan szép ünnepi dekorációk10 meseszép karácsonyi dekortipp, pillanatok alatt2012 leggyönyörűbb karácsonyi dekorációi

- Hogy telt a karácsonyod?

- Karácsonykor csodálatos volt, a legszebb dolog a világon, jó volna, ha bár sose múlna el a karácsony, olyan szép.

- Szerinted mi a legjobb a karácsonyban?

- A karácsonyban szerintem az a legtisztességesebb, hogy nincs iskola.

- Milyen volt a karácsonyi vacsora?

- Karácsony estéjén minálunk több minden volt az asztalon, mint egy étterem! Minálunk karácsonykor egy étteremnél is többet eszünk!

- Adtál elő valamit karácsonykor?

- Vacsora utána elmondtam a karácsonyi verset, taps volt, de pénz semmi.

- Mesélnél Jézus születéséről?

- Gyermekjézus egy betlehemi barlangban született, nem háznál vagy klinikán, mert egy palesztinai szállodás se akart neki szülőszobát kiadni. Ha tudták volna, hogy ő Jézus, személyesen a Királyi Palace Hotelt adták volna ki neki.

Még nincs hozzászólás

10 ajándékötlet a gyerekeknek, ami nagy örömet okoz

Vajon minek örülne a gyerkőc, mi kerüljön a fa alá? Menj biztosra, és válassz ötleteink közül!
Karácsony

Karácsonyi ajándékok

Csalj mosolyt szeretteid arcára mókás ajándékaiddal! Megmutatjuk, melyek lesznek az idei karácsony befutói.
Karácsony
Femina mesék és színezők

Blog.hu ajánló

    hirdetés
    hirdetés
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.