kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Karácsony   /  

Megható karácsonyi történetek

A legmegindítóbb karácsonyi történetek
Ünnepi csodák

Olvasd el minden idők legmeghatóbb karácsonyi történeteit, melyeket az élet írt!

Szerző: Kovács Zita
Forrás: Femina.hu

A karácsonyt sokszor emlegetik a csodák ünnepeként - és hogy valóban az, az alábbi történetek is bizonyítják.

Tracey és a kis Coltyn egy évvel az eset után

A misztikus napon bármi megtörténhet, akár még a halálból is visszatérhetnek az emberek!

Új életek

2009. december 24-én, Coloradóban a kétgyermekes Tracey Hermanstorfernek elfolyt a magzatvize, így a férje rögtön kórházba szállította. A kismama órákon keresztül vajúdott a szülőszobában, az ügyeletes nővér folyamatosan szemmel tartotta. Bár a baba szívhangját kissé gyengének ítélte, nem gondolta, hogy súlyos lenne a helyzet. Ám Tracey egyik pillanatról rosszul lett, életfunkcióinak működése folyamatosan gyengült, végül a szíve is leállt, ezért császármetszést hajtottak végre rajta az orvosok. A baba halva született, de ezzel egy időben az anya életfunkciói is megszűntek.

Dr. Stephanie Martin szerint, aki a veszélyeztetett szülések specialistája, egyikőjüknek sem volt szívverése, légzése vagy vérnyomása, ám csodával határos módon mindketten magukhoz tértek. Állítólag az apa, Mike fogta felesége kezét, amikor az négy perc után visszatért a halálból. Az orvosok a mai napig nem tudják, mi történt azon a karácsonyi estén. Ám annyi bizonyos, hogy Tracey és a kis Coltyn teljesen egészséges.

Karácsonyi filmek hideg estékre
Karácsonyi filmek hideg estékre
A legszebb karácsonyi vásárok Magyarországon15 film, amit látnod kell, mielőtt meghalszA karácsony 13 legfontosabb szimbólumaÁlomszép terítékek karácsonyraA legszebb karácsonyfadíszekKáprázatosan szép ünnepi dekorációk10 meseszép karácsonyi dekortipp, pillanatok alatt10 tökéletes ajándékötlet karácsonyraA legfinomabb karácsonyi sütemények2012 leggyönyörűbb karácsonyi dekorációi

A férfi, aki felébredt a kómából

Tavaly októberben a 21 éves egyetemista, Sam Schmid súlyosan megsérült egy autóbalesetben Tucsonban, amikor egy furgon áthajtott az ő sávjába. A Barrow Neurológiai Intézet orvosai hiába küzdöttek érte, Sam fejsérülése következtében kómába esett. A fiú orvosa, dr. Robert Spetzler idegsebész felkészítette a beteg családját: ne reménykedjenek hiába, csekély az esély a felépülésre. Végül a doktorok decemberben közölték Schmid édesanyjával a legrosszabbat, miszerint a fiú agyhalott, soha nem fog magához térni. Ugyanakkor kötelességüknek eleget téve megemlítették, hogy kitűnő szervdonor lehetne belőle.

Sam édesanyja beleegyezett, hogy fiát lekapcsolják az őt életben tartó gépről, ám a fájdalmas megbeszélés után hihetetlen dolog történt. A fiú felemelte két ujját, és kinyitotta a szemét. Még abban a hónapban lassan, de beszélni kezdett, és a betegágyat tolószékre cserélte.

Sam néhány hét lefogása alatt a kórházi ágyat tolószékre cserélte
A gyógyulásra szinte semmi esélye nem volt
Orvosai szerint is csoda történt

Az orvosok értetetlenül álltak az ébredés előtt, de a gyors javulásnak köszönhetően szentestére haza is engedték Samet. A fiú rokonai szerint a bámulatos felépülés egy igazi karácsonyi csoda, és soha nem kaptak ennél szebb ajándékot életükben, hiszen Sam valóban újjászületett.

A karácsony legyőzi a háborút is

1914. december 24. különleges nap volt az első világháborúban harcoló katonák életében. Számos történet szól arról, hogy a frontvonalban a szembenálló felek kiléptek lövészárkaikból, letették a fegyvert, és boldog karácsonyt kívántak egymásnak, majd az estét beszélgetéssel töltötték. Ám nem ez az egy este írta be magát a történelembe. Heinrich Rieker újságíró a Nicht schießen, wir schießen auch nicht! - Ha ti nem lőttök, mi sem lövünk! - című könyvében a világháborút megjárt katonák emlékeit gyűjtötte össze a frontról.

Egy Lüttgen nevű katona visszaemlékezése szerint december 25-én a harcok közepette a francia és angol tisztek látogattak a németek táborába azzal a kéréssel, hogy lelkészre van szükségük, aki elhunyt bajtársaikat méltón elbúcsúztatja. Habár úgy tűnt, hogy a fegyverszünet csak szenteste tartott, a németek eleget tettek a kérésnek, és egy fiatal lelkészt küldtek az ellenséges csapathoz, aki minden előítélet, fenntartás nélkül elbúcsúztatta a halott katonákat, a haldoklókra pedig feladta az utolsó kenetet. De miután a karácsony szellemét messzire fújták a téli szelek, újból fegyverropogás rázta meg a környéket.

Fotók: grandetribulacao.blogspot.com, abcnews.go.com, nola.com

Még nincs hozzászólás

Karácsonyi filmek

Íme, négy film, amit az ünnep során kötelező megnézni!
Karácsony

Karácsonyi dalok feldolgozásai

A fülbemászó, csilingelő dallamokat sokszor újra feldolgozzák, a zenekedvelők nagy bánatára.
Karácsony
Karácsonyi mesék és színezők

Blog.hu ajánló

    hirdetés
    hirdetés
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.