101 karácsonyi sütemény receptje

Ha nagy a család, a bejgli mellé érdemes más vendégváró süteményekkel is készülnöd. Íme, ínycsiklandozó receptjeink!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A karácsony a nagy lakomák ünnepe, így természetesen az édesség sem maradhat ki az ételektől roskadozó asztal kínálatából. Ilyenkor felesleges a fogyókúrára gondolnod, mert a finomabbnál finomabb sütemények biztosan elcsábítanak.

Így készül a tökéletes mézeskalács

Nézegess képeket!

Elolvasom

Azt az energiát pedig, melyet a kísértésnek való ellenállásra fordítanál, fektesd inkább abba, hogy kipróbálod omlós, illatozó receptjeinket. Íme, néhány nagy klasszikus - újragondolva.

Ribizlilekvárral töltött, mini képviselőfánk

Hozzávalók a fánkhoz:

  • 10 dkg liszt
  • 8 dkg vaj
  • 5 tojás
  • 1 dl víz

Hozzávalók a krémhez:

  • 10 dkg étkezési keményítő
  • 10 dkg kristálycukor
  • 5 dl tej
  • 2,5 dl tejszín
  • 4 tojás
  • 1 kis üveg ribizlilekvár
  • 1 csomag vaníliás cukor

A vizet forrald fel egy csipetnyi sóval és a vajjal. Keverd bele a lisztet, és lassú tűzön egy-két percig pirítsd. Amikor a massza leválik az edény falától, húzd le a tűzről a lábost, és keverj bele egy tojást. Ha kicsit kihűlt, egyenként dolgozd bele a megmaradt tojásokat.

A masszát töltsd csillagcsőrös habzsákba, és sütőpapírral bélelt tepsire nyomj diónyi halmokat egymástól távol. Az előmelegített sütő aljába tegyél egy vízzel teli, hőálló edényt, majd a tepsit is told be. A fánkokat 25-30 percig kell sütni, de a sütő ajtaját ne nyitogasd közben. A fánkokat vedd ki, és a tetejüket vágd le.

Lekváros fánk
Triplacsokis kuglóf

A tej felét és a tejszínt keverd össze, és forrósítsd fel. Add hozzá a tojások sárgáját, a kristály- és vaníliás cukrot és a keményítőt. Keverd hozzá a maradék tejet, és főzd sűrűre a krémet. Húzd le a tűzről, és óvatosan dolgozd hozzá a kemény habbá vert fehérjét. Töltsd meg a fánkocskákat a krémmel, és mindegyik tetejére tegyél egy evőkanál lekvárt.

Triplacsokis kuglóf

Hozzávalók a kuglófhoz:

  • 25 dkg kristálycukor
  • 25 dkg liszt
  • 20 dkg tejcsokoládé
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 3 dl ásványvíz
  • 3 evőkanál olaj
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 2 tojás
  • 1 csomag sütőpor

Hozzávalók a csokiforgácshoz:

  • 15 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg fehércsokoládé

A kristálycukrot, a lisztet, a kókuszreszeléket, a kakaóport és a sütőport keverd össze. Add hozzá adagonként a vizet és az olajat, a tojásokat és a darabokra tört csokit. Egy kuglófformát liszttel szórj be, és öntsd bele a kakaós tésztát. Előmelegített sütőbe told be a formát, és nagyjából 45-50 perc alatt süsd készre.

A csokoládéforgácshoz a    csokikat tördeld darabokra. Forralj pici vizet két lábosban, és a gőz felett olvaszd fel a csokikat. Ne tegyél bele vajat, mert az a lényeg, hogy, ha kihűlt, újra tömör csokivá váljon. Az étcsokoládéba márványosan csorgasd bele a fehércsokit, majd hagyd teljesen szilárdra hűlni. Ekkor késsel farigcsálj le belőle nagyobb darabokat, és állítsd a kihűlt kuglóf közepébe.

Ezt is szeretjük