Omlós sajtos pogácsa

Romantikus borozgatásokhoz

Egy tál frissen sült pogácsa a legjobb alap egy kiadós romantikus társalgáshoz.

Az omlós, sós pogácsa remek rágcsálnivaló lehet, ha szerelmetek ünnepén kissé megéheztek, ráadásul ez egy egyszerűbb változat, mint a hagyományos élesztős recept.

Ha egy kicsit szeretnéd feldobni a kész pogácsákat, mielőtt betolod őket a sütőbe, a sajt mellett tegyél rájuk magvakat, olívabogyó-karikákat, esetleg mákot.

Omlós pogácsa

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 1 evőkanálnyi só
  • 2 dl tej
  • 1 tojás

Elkészítés ideje:

45 perc.

Elkészítés menete:

A vajat a készítés előtt vedd ki egy negyed órával, hogy szobahőmérsékletű legyen, és könnyen dolgozhass vele. Mérd ki a lisztet, szitáld egy tálba, majd morzsold bele a vajat. Add hozzájuk a sajt felét, öntsd fel a tejjel, szórd meg a sóval, majd gyúrd össze homogén, jól formázható masszává, akkor jó, ha már nem ragad, ha túl lágy lenne, egy kis lisztet adj még hozzá.

Lisztezett felületen szaggasd ki, majd sütőpapírral bélelt tepsiben helyezd el a nyers pogácsákat. A tojást verd fel, kend meg vele a felületüket, majd szórd meg őket a maradék sajttal. Ha mindezzel megvagy, nincs más hátra, mint előre, vagyis a sütőbe, 180 fokon 20-25 perc alatt készre sülnek.

Vágykeltő vacsorák

Az ősi afrodiziákumok ma is működnek, fűszerezd velük a vacsorát, hogy igazán tüzes estétek legyen!

Izgasd fel a párod már a vacsora alkalmával!

Nézegess képeket!

Elolvasom

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A legújabb epizódban arról dilemmázunk, hogy miért ülünk fel a legfrissebb trendekre, miért követjük megszállottan a divatirányzatokat, valamint a fogyasztás és a reklámvilág pszichológiájának is a mélyére ástunk. Pintér Ada beszélget Márton Szabolccsal az Indamedia csoport ügyfélélmény igazgatójával, és Kazár Zalán Kristóffal a Femina újságírójával.

Promóció

Ezt is szeretjük