kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Kapcsolat   /  

Szex memória kapcsolat

Még egy ok a minél több szexre: arra is hat, amire senki sem gondolt volna

Az összefüggés, melyre a kutatók a szexszel kapcsolatban rájöttek, egy másik feltételezést is alátámaszt.

Forrás: Femina.hu

A Manchesteri Egyetem kutatói érdekes összefüggésre mutattak rá, melyből - bár senki sem gondolta volna, hogy ilyen kapcsolat létezhet - kiderült, újabb nyomós érv szól a még több szex, valamint a minél tovább tartó aktív szexuális élet mellett.

A kutatók rámutattak ugyanis, hogy a szex jótékony hatással van a memóriára. Vizsgálatukat, melyből levonták a következtetést, közel kétezres létszámú csoporton belül végezték, eredményeik pedig e megállapításon felül egy másik feltételezésre is bizonyítékul szolgáltak.

A kutatás részletei

A Manchesteri Egyetem kutatásában 1700 fő vett részt, mindegyikük 58 és 98 év közötti volt. Felmérve agyi képességeiket, illetve azt, hogy melyikük él még aktív szexuális életet, a kutatók arra a konklúzióra jutottak, hogy minél aktívabb valaki szexuálisan ebben a korban, annál jobb az agyi teljesítménye.

Érdemes tehát minél gyakrabban ágyba bújni, megelőzendő a memória romlását, és minél tovább aktív maradni szexuálisan, ezzel is védekezve az időskori demencia ellen.

Ez nem az első olyan irányú kutatás, mely rámutatott, a szex az agy egészségére is jótékony hatással van. Egy másik, 2010-ben végzett kutatás, melyet a Marylandi Egyetem végzett, ugyancsak azt az eredményt hozta, hogy a szex az agynak azon a területén gyarapítja a sejtek számát, mely a hosszú távú memóriáért felelős.

10 dolog, ami feltüzeli a férfit
10 dolog, ami feltüzeli a férfit
15 izgató tipp, amivel feltüzelheted a pasit15 szerelemébresztő női praktika15 tipikus női baki a párkapcsolatban15 jel, hogy elmúlt a szerelem10 dolog, amit sok nő nem szeret magán - De a pasiknak tetszikÖsszeillesz a pároddal? 12 jel, melyből biztosan kiderül10 árulkodó jel, hogy a férfi szerelmesAz elmúlt század legszebb erotikus filmjei, melyeket látnod kellA 15 legforróbb férfi szexfantázia 12 dolog, ami nélkül nem lesz hosszú a kapcsolatod

Ez is bizonyosságot nyert

Az, hogy az agyműködés és a szex összefüggésben áll egymással, még valamit bizonyított. A szerv és a tevékenység kapcsolata alátámasztja, hogy az agy is egyike a szerveknek, melyek a szexben szerepet kapnak. Korábban mi is írtunk már arról, hogy az agy az egyik legfontosabb erogén zóna, nem hiába játszhat kulcsszerepet az ágyban a beszéd: kattints ide, és olvasd el a cikket!

Még nincs hozzászólás

Örök szerelem idős párok

Megható fotók, melyeken olyanok szerepelnek, akik megtapasztalták az örök szerelmet.
Kapcsolat

Férfitest Photoshop 18 orszag

Egyetlen test 18 változata, melyet más-más nemzetek retusáltak.
Kapcsolat
Szerelmes idézetek

Blog.hu ajánló

hirdetés
hirdetés
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.