kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Kapcsolat   /  

Szerelem érdekességek

Mintha elmenne az eszed, mikor szerelmes vagy? Ezért történik

Nem gondolnád, mihez hasonlítja a szerelem érzését a tudomány: cikkünkből kiderül.

Forrás: Femina.hu

A szerelem csodás érzés, ám egyben érdekes is, melyet a tudomány időről időre meglepő eredményeket hozó kutatásokkal, vizsgálatokkal támaszt alá.

Részben az is világossá vált, miért érzi az ember, hogy eszét veszti, amikor szerelmes lesz. Olvasd el a választ, és még hat másik érdekességet a szerelemről!

1. A szerelem hatása az agyra

Nem csoda, hogy úgy érzi az ember, elmegy az esze, amikor szerelmes lesz. A szerelem ugyanis olyan hatással van az agyműködésre, mint a kokain. Mindkettő euforikus érzéseket keltő vegyületek képződését idézi elő, melyek az agynak 12 különböző területét stimulálják ugyanabban az időben. Ezt több különböző nemzet egyetemeinek kutatói a The Neuroimaging of Love című kutatás során derítették ki fMRI-vizsgálat segítségével.

2. Szinkronban a szívverés

Amikor két szerelmes egymás szemébe néz, a szívverésük szinkronba kerül. Minderre a Kaliforniai Egyetem pszichológusai világítottak rá, akik 32 pár részvételével végeztek vizsgálatot.

3. Pillangók a gyomorban

Aki volt már szerelmes, tapasztalhatta a pillangók a gyomorban érzést, melynek valódiságára egyebek mellett Howard Bennet gyermekgyógyász gyerekeknek szóló könyvében világított rá - szerinte a dolgozatok előtt érzett izgalom és a szerelem érzése is rokon reakciót vált ki. Mindezt pedig az adrenalin okozza.

4. Valóban összetörhet a szív

Az American Heart Association szerint a szív valóban összetörhet, ha szakításra, traumatikus eseményre, megcsalásra vagy például válásra kerül sor. Ilyen események hatására ugyanis az agyban olyan vegyületek keletkeznek, melyek szívgyengeséget, mellkasi fájdalmat és légzési nehézséget okoznak. Ez az úgynevezett broken heart syndrome.

16 tulajdonság, amit a komoly férfi keres a nőkben – Benned megvannak?
16 tulajdonság, amit a komoly férfi keres a nőkben – Benned megvannak?
15 szerelemébresztő női praktikaÖsszeillesz a pároddal? 12 jel, melyből biztosan kiderül12 dolog, ami nélkül nem lesz hosszú a kapcsolatodHogy kérte meg a kedvesed a kezed? - Ezt árulja el róla10 dolog, amit a pasi nem szeret, pedig érte is történik15 jel, hogy elmúlt a szerelem10 dolog, amit sok nő nem szeret magán - De a pasiknak tetszik10 árulkodó jel, hogy a férfi szerelmesErről árulkodik a testbeszéded az első találkozáskorAz elmúlt század legszebb erotikus filmjei, melyeket látnod kell

5. Életre szóló kapcsolat

Nemcsak az embereknél, de az állatvilágban is létezik a monogámia: a farkasok, a hattyúk, a gibbonok és az albatroszok is azok közé az állatok közé tartoznak, akik egy életre választanak párt.

6. Fájdalomcsillapító és nyugtató hatás

Több különböző kutatás is bizonyította, hogy a szerelem fájdalomcsillapító hatással bír. Elég csupán a szeretett személyre gondolni, vagy megnézni fotóját, a fájdalom máris enyhülhet. Az pedig, ha a kedvese kezét megfogja valaki, nyugtató hatással lesz rá.

7. Négy perc alatt eldől, mi lesz a folytatás

Amikor egy egymás számára idegen nő és férfi találkozik, négy perc alatt derül ki, látnak-e egymásban fantáziát, el tudnák-e képzelni, hogy több is kialakuljon. Ezt egy New York-i pszichológus, Arthur Arun állapította meg vizsgálatai során.

Még nincs hozzászólás

Férfi csak szórakozik

Gyakori eset, hogy a nő és a férfi nem ugyanazt reméli megismerkedéskor - a nő kárára.
Kapcsolat
Szerelmes idézetek

Blog.hu ajánló

    hirdetés
    hirdetés
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.