kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Kapcsolat   /  

Orális szex 12 évesen

Orális szex 12 évesen
Megdöbbentő adatok a fiatalkori szexusról

A legfrissebb kutatás tanúsága szerint a fiatalok egyre korábban kezdenek nemi életet élni, már-már gyerekként.

Forrás: Femina.hu

Ha nem is örvendetes, lassan már köztudott tény, hogy a szüzesség elvesztésének ideje egyre korábbra tolódik a lányok körében - és ezzel együtt persze a fiúk is hamarabb kezdenek nemi életet élni. Egy, a 14-16 éves diákok körében végzett felmérés adatai azonban meglepő eredményt hoztak.

Az Országos Egészségfejlesztési Intézet kutatásának nemrég nyilvánosságra hozott eredménye szerint ugyanis a gyerekek már az általános iskolában, átlagosan 13-14 éves koruk között elveszítik a szüzességüket, ám ennél már korábban elkezdenek a nemiséggel ismerkedni.

Orális és anális szex a fiatalok között

Nem ritka, hogy a fiatal lányok annak érdekében, hogy a szüzességüket még megőrizzék, egyéb szexuális formákat gyakorolnak már akár 12, szélsőséges esetben 10 éves korban is.

Bár ezek fajtáira az OFI kutatása nem terjedt ki, más felmérések szerint az orális szex a leggyakoribb, de meglepő módon az anális szex is előfordul, amiről a fiatalok azt hiszik, hogy veszélytelenebb, mint a közösülés. Bár a fiatalok a nem kívánt teherbeesést próbálják így megelőzni, azzal nem számolnak, hogy a nemi betegségeknek szabad utat adnak, nem is beszélve az egyes lelki sérülésekről.

Azzal, hogy az orális szexet gyakorlatilag már a nemi érés előtt ismerik, és olykor akár gyakorolják is a lányok, nem csupán az egészségüket, de a személyiségfejlődésüket is kockára teszik.

Ebben az életkorban ugyanis még nemcsak biológiailag, de érzelmileg sem állnak készen arra, hogy nemi életet éljenek, így a szexuális együttlét az intimitás helyett valószínűleg inkább arról szól, hogy ne maradjanak le a többiektől, vagy ne veszítsék el a kívánt fiút.

Kevesebb romantika az első szex körül

A diákok nyilatkozatai alapján az első közösülés sem egészen olyan körülmények között zajlik, ahogy azt a lányregények hősnői megálmodták. Bár a lányok nagy része azt vallotta, hogy azért vesztette el a szüzességét, mert szerelmes volt, vagy a kapcsolat természetes folytatásának tartotta, sokan voltak, akik azt válaszolták, hogy a dolog azért történt meg, mert már el akarták veszíteni, vagy egyszerűen csak kíváncsiak voltak. Arányaiban ugyanakkor a fiúknál vannak többen, akiket nem a szerelem motivál, hanem inkább a kíváncsiság, netán a pornófilmek, és ennek hatására vágnak bele a dologba.

15 tipp, hogy angyali gyerkőcöt nevelj
15 tipp, hogy angyali gyerkőcöt nevelj
15 alvássegítő tipp, ami biztosan beválikA 10 legédesebb gyerekdal9 ötletes alvássegítő szerkentyű 5000 forint alattA gyerekek 15 legkedvesebb szórakozása16 bűbájos játék lányoknak és fiúknak17 mesekönyv, amit imádnak a gyerkőcök15 természetes megoldás gyerekbetegségekre15 fegyver az influenza ellen15 dolog, amitől a gyerek megbetegszik10 gyakori szülői hiba

Mit tudnak a szexről?

Az a kifejezés, miszerint a gyerekek egyre korábban érnek, talán kissé túlzó. Lehet ugyanis, hogy minél hamarabb szeretnének felnőtté válni, és ennek érdekében tettlegesen is sokat elkövetnek, azonban annál kevesebb tudással rendelkeznek, amire szexuális szokásaikat alapozhatnák. A megdöbbentő eredmény szerint ugyanis a fiatalok nagy része nem beszél a szexről, vagy, mert nincs kivel, vagy a szégyenérzet miatt, ebből pedig egyenesen következik, hogy a megfelelő védekezésről, valamint a nemi úton terjedő betegségekről és az egyéb kockázatokról igen keveset tudnak. Bár az óvszert és annak szerepét a legtöbben ismerik, az egyéb fogamzásgátló eszközökkel nem nagyon vannak tisztában. Ezzel együtt az is meglepő, hogy a HPV, vagyis az egyik leggyakoribb nemi úton terjedő betegség szinte alig ismeretes a körükben, így megelőzéséről is szórványosak az ismereteik.

Nemi betegségek

A nemi betegségek bármilyen életkorban megkeseríthetik az együttlét intimitását. Ha többet szeretnél megtudni a szexuális úton terjedő kórokról, illetve arról, hogyan lehet védekezni ellenük, nézd meg videónkat!

A legveszélyesebb, szexuális úton terjedő betegségek

A legtöbb nemi betegség orális aktus vagy petting során is fertőz. De honnan tudod, hogy megfertőződtél, és főleg, hogy mivel? Ha megtörtént a baj, hogyan ismerheted fel a tüneteket, és milyen kezelési módok léteznek?

Dátum: 2010. április 7.
Készítette: Femina.hu

Mi lehet az oka?

Annak, hogy a fiatalok korán kezdik a szexet, ugyanakkor keveset tudnak róla, két, egymással összefüggő oka lehet. Egyrészt a médiában túlburjánzó nemiség, ami lépten-nyomon őket is körülveszi, minden bizonnyal hatással van arra, hogy hogyan viselkednek egymással, hiszen a filmek nem csak az erőszak képeivel befolyásolják a gyerekeket.

A videoklipekben és a mozikban szereplő egyre fiatalabb, ám egyre hivalkodóbban nőies lányok arra ösztönzik a kisebbeket, hogy ők is megpróbáljanak hasonlóan öltözködni, viselkedni. A kacérsággal együtt pedig hamar jön az első csók és a többi próbálkozás is, miközben a szülők és a tanárok szemérmesen próbálják elkerülni a szexuális felvilágosítást.

A tapasztalatok szerint ugyanis a felnőttek sokszor kínosan érzik magukat, ha a szexről kellene beszélniük a kisebbekkel, pedig fontos lenne, hogy a szexuális nevelés már otthon elkezdődjön. Lehet, hogy a gyerek azt mondja, hogy mindent tud, hiszen valószínűleg a barátaitól és a filmekből valóban igen sok dologról értesült is, ezzel együtt mégsem árt elmondani neki felnőtt fejjel is, hogy miről is szól a szex. A gyönyörről, az intimitásról, a védekezésről és a betegségekről egyaránt beszélni kell, hiszen a felmérés tanúsága szerint a gyerekek alapvetően nem félnek kérdezni, csak sajnos sokszor választ nem kapnak.

8 hozzászólás
acel       2011-10-19 14:27
9.
Ezzel egyet értek, mindig tanul az ember és ez bizony tényleg egy folyamat :) 
válasz a 8. kommentre (Kloe01 - 10-19)
Kloe01       2011-10-19 10:05
8.
Én úgy gondolom, hogy a szexuális felvilágosítás nem egyszeri alkalom, hanem egy folyamat, ami a gyerek egész életében jelen van pici korától kezdve. Természetesen mindig alkalmazkodva a korához, de válaszolni kell a feltett kérdésekre. Márpedig már ... tovább »
válasz a 4. kommentre (acel - 10-17)
Kloe01       2011-10-19 09:49
7.
Én sokat vagyok kamaszokkal, és egyetértek veled. Nagyon sokan csak terjesztik magukról (főleg lányok), hogy már túl vannak mindenen. Ismerek olyan hatodikas lányt, aki mindenkinek azt mondta az iskolában,annyira berúgott egy buliban, hogy lefeküdt e... tovább »
válasz a 2. kommentre (jelek - 10-13)

A 3 legnagyobb hazugság a pornófilmekben (18+) - Ne próbáld ki, veszélyes!

Sok pornófilmes jelenetnek nincs köze a valósághoz. A megalázó, fájdalmas technikákat ne próbáld ki pároddal!
Kapcsolat

4 titok a péniszről, amit te is tudni szeretnél (18+)

Téged is érdekel, hogy mekkora az átlagos, és mégis mitől van a reggeli merevedés? Ha a pasidat ciki lenne faggatni, most választ kaphatsz!
Kapcsolat
Szerelmes idézetek

Blog.hu ajánló

hirdetés
hirdetés
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.