kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Kapcsolat   /  

Nem tudom elfelejteni az exem

Még mindig az exedet szereted? Ezt tedd, ha nem tudsz továbblépni

Hiába minden, csakis az előző férfi tűnik számodra ideálisnak? Így küzdd le a Hufnágel Pisti-effektust.

Szerző: Féderer Ágnes
Forrás: Femina.hu

Hiába minden, csakis az előző férfi tűnik számodra ideálisnak? Egyre jobban bezárkózol, mert nem hiszel abban, hogy esélyed lenne még egyszer megtalálni az életed párját?

De miért is vagy biztos abban, hogy ez már lefutott meccs? És mi van akkor, ha az igazinak tűnő csak egy ábrándkép volt? Így tudod leküzdeni a Hufnágel Pisti-effektust.

Párkapcsolat luxuskivitelben

Mérjük fel először is, miért éppen az exedhez ragaszkodsz? Vajon vele volt meg az az összhang, amire mindig is vágytál? Tőle kaptad meg azt a biztonságot, szeretetet, megbecsülést, amiben addig nem volt részed? Mellette érezted először igazi nőnek magad? Vele lett teljes az életed?

De vajon ezek az érzések - amelyek összességét szerelemnek nevezted el - voltak inkább a fontosak, avagy az a bizonyos férfi? Kérdezhetném úgy is, ha garantálni tudnám, hogy mindezt megkaphatod mástól is, még mindig csökönyösen visszakövetelnéd az exedet? Amennyiben a férfit csereszabatosnak érzed, beláthatod, hogy vele nincs már több dolgod. Ám ha még mindig ő a lényeg, jöhet a következő, helyzetet és vonzalmakat tisztázó próbatétel.

Minél távolabbi, annál vonzóbb

Gondold végig, amennyire csak képes vagy rá tényszerűen, mi is történt közöttetek. Vajon milyen volt ő valójában, és milyennek szeretted volna látni. Ilyenkor jól jön egy kis házi közvélemény-kutatás. Kérdezd meg a barátaidat, szüleidet róla.

De úgy, hogy ne azt mondják, amit te hallani akarsz - apró füllentésekre ugyanis szeretetből, segíteni vágyásból hajlamosak. Vállald be és halld meg az őszinte véleményüket.

Amennyiben ez nagyon eltér a saját emlékeidtől, kezdj el gyanakodni. Nem azt a férfit szeretetted, aki valójában az exed. Ráadásul a szakításotok óta eltelt idő még szépíthetett is a valóságon, azaz a rajzfilmes Mézga család Paulájához hasonlóan egyre vonzóbbnak találhatod a hús-vér mivoltából folyamatosan veszítő, hiba nélküli, szinte tökéletes Hufnágel Pistidet.

15 tipikus női baki a párkapcsolatban
15 tipikus női baki a párkapcsolatban
15 szerelemébresztő női praktika12 dolog, ami nélkül nem lesz hosszú a kapcsolatodA legidegesítőbb szokások, melyek tönkretehetik a kapcsolatot15 jel, hogy elmúlt a szerelem10 árulkodó jel, hogy a férfi szerelmesA történelem leghíresebb szeretőiEzek a legvonzóbb dolgok a nőben a férfi szerint13 dolog, amit tegyél meg, ha boldog kapcsolatra vágyszMire vágyik a férfi a párkapcsolatban?Erről árulkodik a testbeszéded az első találkozáskor

Vedd le a szemüvegedet!

Ilyenkor segítségül hívhatod a családállítás módszerét annak kiderítésére, vajon kit képviselt az exed valójában az életedben. Mit szerettél volna megkapni tőle: például olyan érzelmeket, amelyek esetleg a gyerekkorodból hiányoztak? Mi volt tehát az a szempont, ami miatt éppen őt választottad ki magad mellé?

Netán egy olyan ábrándképet kergettél, amivel a csalódás ellen védekeztél, így azért ragaszkodsz hozzá görcsösen, mert félsz beismerni a kudarcot? Olyan rejtett összefüggések is előkerülhetnek, amelyek magyarázatot adnak arra: noha nem tartod a számodra legideálisabb társnak, mégis nehéz elengedned őt. Lehet ugyanis, hogy a leválással, elvesztéssel van gondod. Ha mondjuk meghalt az édesapád, és nem sikerült elgyászolnod, elengedned őt, előfordulhat, hogy rettegsz bizonyos érzésektől, amelyek a régi sebeket is feltéphetik.

Családállítás

Ha kíváncsi vagy, milyen érzéseket, gondolatok, vállalásokat hozol tudattalanul az elődeidtől, és szeretnéd tudni, hogyan működik a családállítás, nézd meg a videót!

Egy alig ismert lélekmentő módszer

Ha megoldatlan, folyamatosan ismétlődő problémáid vannak, és nem találod az okokat, a családállítás segíthet. Féderer Ágnes szakértőnk elmondja, mikor és hogyan veszed hasznát ennek a módszernek.

Dátum: 2010. május 13.
Készítette: Femina.hu

Keress kapcsolatot, figyeld meg a jeleket

Lehet persze az is, hogy mégiscsak jól láttad őt, valóban neked rendeltetett, csak épp rosszkor találkoztatok össze, vagyis nem voltatok szinkronban egymással. Például, mert ő még nem heverte ki az exét, te pedig már készen álltál egy valódi párkapcsolatra. Ilyen is van, és egy ilyen helyzet valóban fájdalmas utózöngékkel járhat, hiszen úgy érezheted, valamit elmulasztottál, netán a boldogság kapujából kellett visszafordulnod.

Amennyiben ki akarod deríteni, van-e most bármilyen esélyed nála, közelebb kell menned hozzá. Tisztázd a saját érzéseidet, és üzenj neki valahogy. Igen, ha te még mindig akarsz tőle valamit, neked kell kezdeményezned, különben lehet, hogy életed végéig hiába vársz rá.

Sajnos nem mehetsz biztosra, az őszinteséged azonban végre tiszta vizet önt a pohárba. Olykor jobb a fájó valóság, mint a bizonytalan ábrándozás. Vesztenivalód tehát nincs, viszont akár nyerhetsz is.

A múltat végképp eltörölni

Ne feledd azonban: amikor újra elkezdesz egy kapcsolatot, az olyan, mintha a korábban történtek lenullázódtak volna. Bizony feltételek nélkül kell megbocsátanod neki mindent, és tökéletes bizalommal igazi tiszta lapot nyitnod. Ezen bizony még elbukhat a nagy szerelem, ám ha ezt az akadályt is jól veszitek, nincs mese, nem kerülhetitek ki egymást.

Még nincs hozzászólás

Komolyan gondolja a férfi?

Vajon tényleg ugyanazt érzi az új párod is, mint te? Lehetnek figyelmeztető apróságok.
Kapcsolat

Fiatalabb férfi, idősebb nő

Azt mondják, ha igaz a szerelem, a korkülönbség nem számít. Vajon valóban így van?
Kapcsolat
Szerelmes idézetek

Blog.hu ajánló

    hirdetés
    hirdetés
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.