kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Nő és férfi   /  

Kapcsolat 3 év után

Ezt tegyétek a harmadik év után, ha együtt akartok maradni: a szakértőt kérdeztük

Három év után fokozottan érdemes odafigyelni a kapcsolatra.

Szerző: Féderer Ágnes
Forrás: Femina.hu

Talán, mert minden felgyorsult körülöttünk, a párok mostanában nem kapnak az élettől hét évet a kapcsolatuk feltérképezésére. Alig kezdődik el tehát a közös élet, a fontos döntésekhez máris szükség lenne valamiféle bizonyosságra, hogy van mire építkezni. Ám éppen a harmadik együtt töltött évben jön el az a pillanata, amikor lekerülnek az álarcok.

Célok tisztázása

Ideje leltároznod. Azt kell felmérned, vajon mennyiben valósult meg, amit a magad számára elterveztél - karrier, utazás, hobbi - három évvel ezelőtt, akkor, amikor még nem köteleződtél el a jelenlegi kapcsolatodban. Baj van, ha fényévekre kerültél az álmaidtól, és úgy érzed, túl sokat áldoztál be a számodra fontos dolgokból azért, hogy legyen egy párod.

Egy jól működő párkapcsolat nem akadályozza az önmegvalósításodat. Ezért ha hosszú távra tervezel ebben a viszonyban, teret és időt kell biztosítanod a saját céljaid eléréséhez is. Nem a másik rovására, egyszerre azzal, hogy az ő terveit is támogatod, és közös elképzeléseket is menedzseltek.

Adok-kapok kiegyenlítése

Nem árt megvizsgálni, nem adósodott-e el valamelyikőtök a másikkal szemben. Vajon ki mennyit tesz hozzá, hogy a közös hétköznapjaitok zökkenőmentesek legyenek? Tudtok-e egyenlő arányban osztozni a felelősségen? Ha mondjuk egyikőtök kíméletre, külön törődésre szorul egy ideig, képes-e ezt később visszaadni, ellentételezni a másiknak? Az első három év tehát már megmutatja, hogyan működtök együtt, és mit vállaltok be a párkapcsolatotokért.

Az előző szakaszban tárgyalt önfeláldozás például nagyon komoly eladósodást okozhat, a párod úgy érzi majd, nem tudja viszonozni az alárendelődésedet, és egy napon netán eljut odáig, hogy máshol próbál tiszta lapot nyitni. Most még kiegyenlíthető az, amit adtatok, és amit kaptatok.

15 izgató tipp, amivel feltüzelheted a pasit
15 izgató tipp, amivel feltüzelheted a pasit
15 szerelemébresztő női praktika10 dolog, ami feltüzeli a férfitA 15 legforróbb férfi szexfantázia Kirakatban kínálják magukat a nőkMire vágyik a férfi a párkapcsolatban?A mozitörténet 18 legbujább filmje16 buja színésznő, aki mindent megmutatottEnnyit változott a szexideál az évszázadok alatt15 jel, hogy elmúlt a szerelem10 árulkodó jel, hogy a férfi szerelmes

Új közös cél

Ahhoz, hogy egy kapcsolat éljen, folyamatosan fejlődnie kell. A fejlődést pedig az állandó változásokra adott megfelelő reakciók biztosítják. Az első három év kihívásai talán a legintenzívebbek, hiszen összeköltöztetek, összehangolódtok, szokjátok az új életeteket.

Közben a saját utatokon is haladtok, ami azt jelenti, hogy három évvel később már biztosan nem ugyanaz a két ember áll egymással szemben. Kérdés, hogy a változásaitok lehetővé teszik-e egy új közös cél kitűzését, komoly feladat bevállalását. Vajon egyszerre értek-e meg például a családalapításra?


Nézd meg, hol találkozhatsz legközelebb Féderer Ágnessel!
Kattints arra a napra, amelyik érdekel, és felugrik a program.
  Augusztus  
 
HKSzCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Őszinte beszélgetés

Az első három évben lehetőleg még lángol a szerelem, erős a szenvedély, és aktív a szexualitás. Ne legyintsetek rá, ha netán kihűltek az érzéseitek, vagy csak pislákolnak. Ennek néha az az oka, hogy nem vagytok a helyeteken a kapcsolatban, azaz mást vártok el egymástól, mint amit nyújtani tudtok.

Előfordulhat, hogy kommunikációs hibák, alapvető félreértések miatt kezdtek távolodni egymástól. Rá kell szánnotok magatokat egy őszinte, tisztázó beszélgetésre. Ki kell mondanotok, ami nem stimmel, hiányzik, és meg kell ismernetek a másik szempontjait is.

A harmadik év fordulóján már elmélyül a kötődés, és létrejöhet az igazi, egyenrangú társ viszony. Ha pedig ez így mind stimmel, magabiztosan vághattok neki a következő három vagy akár 30 évnek is.

Még nincs hozzászólás

Fül szex pont

A férfi fülén található egy pont, melyet mindenképpen érdemes megkeresned.
Nő és férfi

Nem vall szerelmet

Több oka is lehet annak, ha a férfi nem ad hangot érzelmeinek. A szakértő elmondta, mik ezek.
Nő és férfi
Szerelmes idézetek
    hirdetés
    hirdetés
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.