kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Kapcsolat   /  

Hízás a párkapcsolatban

Ezért hízol meg hirtelen
3 rejtett ok a háttérben

Az érzelmi életed a testsúlyodra és az étkezési szokásaidra is hatással van. Vedd észre, ha pótcselekvésként eszel.

Szerző: Féderer Ágnes
Forrás: Femina.hu

Szép lassan mennek fel rád a kilók? Bármit teszel, nem bírod ledolgozni a felesleget?

Vajon mi változott meg azután, hogy összeköltöztél a pároddal? Tényleg csak arról van szó, hogy végre révbe értél, és már nem kell bizonyítanod?

Anyám nevében apámnak főzök

Amennyiben a párodat egy meghatározott szempont alapján választottad ki, bizony az aktuális testsúlyod is jelezheti az esetleges tévedésedet.

Vegyük például azt a helyzetet, hogy a szüleid házassága nem túl boldog, ami téged tudattalanul nagyon is foglalkoztat. Ilyenkor előfordulhat, hogy édesapád mását vonzod be magad mellé - netán épp az ellentétét, hogy biztosra mehess, a próbálkozásodat nem utasítja vissza -, és igyekszel úgy elkényeztetni, ahogy anyád apáddal soha nem tette meg.

Fontos szerepet kaphat ebben tehát a háziasszonyi szereped is, sok finomságot tálalsz fel a férjednek, hogy jobban helytállj feleségként, mint az anyád. Avagy apád végre megkaphassa, amire - szerinted - mindig is vágyott, ami hiányzik a boldogságához.
Sajnos ezzel nem tudod megoldani mindazt, ami a szüleid kapcsolatában nem stimmel, viszont ha már ott a sok finomság, biztosan nem dobod ki, kóstolgatod te is.

Inkább eszem, és maradok

Lehet persze az is, hogy a saját boldogtalanságodat jelzik a pluszkilók. A párodról időközben kiderült, hogy nem tudja megadni neked mindazt, amire vágynál. Nem szeret lelkizni, focit néz a tévében romantikus filmek helyett, hétvégén pedig alszik, és elblicceli a kirándulásokat - ide most tetszés szerint behelyettesítheted minden sérelmedet.

12 férfi, akivel semmiképpen se randizz
12 férfi, akivel semmiképpen se randizz
Erről árulkodik a testbeszéded az első találkozáskorA legrosszabb helyszínek az első randihozEzek a legvonzóbb dolgok a nőben a férfi szerintA hazugság 12 leggyakoribb jele12 dolog, ami nélkül nem lesz hosszú a kapcsolatod15 árulkodó jel, hogy tetszel a férfinak13 dolog, amit tegyél meg, ha boldog kapcsolatra vágysz15 jel, hogy elmúlt a szerelem15 szerelemébresztő női praktika15 tipikus női baki a párkapcsolatban

Lehet persze, hogy a pasidnak fogalma sincs arról, hogy te valójában mit, mi mindent is szeretnél. Ilyenkor az evés, nassolás megoldásnak tűnhet. Pótcselekvésnek is hívhatjuk, hiszen valami helyett ad meg valamit, viszont illúziókba ringat, hogy megvan, amire vágysz. Eltelít, bizonyossággal tölt el, vigasztal. Segít elűzni a bánatodat. Lehetővé teszi, hogy ne kelljen a változtatáson gondolkodnod.

Nem akarok megfelelni neked

Úgy érzed, a párod túl sok mindent vár el tőled? Lázadásból is ehetsz. Hiszed vagy sem, sokszor egészen más zajlik bennünk lélek szinten, mint amit tudatosan átlátunk. Látszólag megpróbálsz megfelelni a pasidnak. Miniszoknyában, tűsarkokon tipegsz a számodra sokkal vonzóbb - valamint az egyéniségedhez is jobban illő - farmer és tornacipő helyett. Nem jársz el otthonról a barátnőiddel, nem iratkozol be jógára, és így tovább, azaz mindenben ő diktál, te pedig engedelmeskedsz.

Nem az a kérdés, hogy szeret-e téged, hiszen te is odavagy érte. De milyen árat kell neked fizetned ezért? Hogyan tudnál legalább egy kicsit visszavágni mindezért? Ja, hogy a párod a karcsú nőkért van oda? Eszel és hízol, így bünteted tudattalanul őt.   

Különleges lelki fogyókúra

A családállítás módszere képes feltárni azokat a háttérokokat, amelyek akár döntő fontosságúak is lehetnek a számodra ideális testsúly megtartásában. Megmutatja a tévedéseket, a nem igazán előnyös tudattalan bevállalásokat, döntéseket. Lehetőséget kínál a változásra, változtatásra.

Persze a genetikai adottságok más lapra tartoznak, ám amikor kiiktatod a felesleges, teljesíthetetlen, viszont lélekszinten nagyon is ható feltételeket, biztos lehetsz abban, hogy nem leszel kövérebb, mint amilyen a normális testsúlyod.

A többi: mozgás, odafigyelés arra, mi jó neked, innentől kezdve pedig már csak rajtad múlik. 

Még nincs hozzászólás

Nem is eszel, mégis rakódnak rád a kilók? Rejtett lelki okok a háttérben

A hízás hátterében számos lelki probléma állhat, derítsd ki, mi!
Kapcsolat
Szerelmes idézetek

Blog.hu ajánló

hirdetés
hirdetés
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.