kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Kapcsolat   /  

Egymilliárd nő ébredése Budapest

Egymilliárd nő táncolja el ugyanazt a táncot Földön: nézd meg, miért fogtak össze!

A dalai láma is támogatja a varázslatos kezdeményezést.

Szerző: D.J.
Forrás: Egymilliárd nő ébredése/Femina

Február 14. a vagina győzelmének napja is lett egyben, mely a nők ellen elkövetett erőszak elleni harcra hívja fel a figyelmet. A V-napot Eve Ensler, a Vagina monológ szerzője emelte ki a naptárból, hogy ezen a napon minél több nő összefogjon a szexuálisan bántalmazott nők érdekében.

A feminista írónő sajnos maga is az erőszak áldozata volt, gyermekkorában apja szexuálisan, lelkileg és fizikailag is bántalmazta. A kampány arra hívja fel a figyelmet, hogy küzdjünk és lázadjunk fel a nőket ért erőszak ellen.

Eve Ensler írónő

Egymilliárd Nő Ébredése

Évről évre a világ összes országában egyre több ember fog össze, és emeli fel a hangját a jó ügy érdekében. A dalai láma 2012-ben levelet küldött az Egymilliárd Nő Ébredése szervezőinek őszinte támogatásáról, amelyben kifejtette, hogy a nők elleni erőszak minden formája minden esetben elfogadhatatlan.

A feminista összefogás célja, hogy mindenki értesüljön arról, hogyan bánnak a nőkkel a világ egyes pontjain. Hiszen mindenkinek tudnia kell arról, hogy Kongóban vagy Indiában mindennapos az erőszak, kicsi gyerekeket szexuálisan bántalmaznak, nyakig földbe ássák, majd halálra kövezik őket. De többek között a mai napig vannak olyan helyek a világban, ahol a nők nemi szervét megcsonkítják.

A Női Érdek és az Európai Női Lobbi inspirálására minden évben itthon is megszervezik az One Billion táncot - magyar fordítása Egymilliárd Nő Ébredése lett -, ami egy táncos flashmob, célja, hogy felhívja a figyelmet a nők elleni erőszak ellen.

Ensler a rákból kigyógyulva, kongói nők inspirációja nyomán, egy ezoterikus ötlettől vezérelve azt szerette volna elérni, hogy egyszerre annyi ember táncolja el ugyanazt a táncot egy napon, mint ahány nő válik évente az erőszak áldozatává: azaz egymilliárd. Minden évnek van külön témája is, az idei: szolidaritással a nők kizsákmányolása ellen.

Est a Kizsákmányolás Ellen

Míg Budapest számos dolog miatt népszerű világszerte - beleértve az éjszakai szórakozás nyújtotta bőséges lehetőségeket -, azonban kizsákmányoló szexiparáról is ugyanúgy elhíresült. Az Egymilliárd Nő Ébredése Budapest 2017 kampány három olyan nonprofit szervezetet támogat, melyek a nők kizsákmányolása ellen küzdenek.

A Józan Babák a támogatók közül az egyik szervezet, amely állapotos vagy fiatal gyermekeket nevelő nőknek segít drogmentes életet élni - legtöbb betegük prostituált, vagy korábban prostitúcióban élt nő. A második nonprofit szervezet a JÓL-LÉT Alapítvány, amely a nők jogainak munkahelyeken történő támogatását tűzte ki célul. És végül, a harmadik a Női Érdek, amely a feminista kultúra építésén és a női jogok védelmén munkálkodik. E szervezetek képviselői jelen lesznek a rendezvényen, így a helyszínen további kérdéseket tehetsz fel nekik.

Február 18-án, szombaton te is részt vehetsz a flashmobon, nézd meg a videón, milyen érzésekkel találkozhatsz, ha kipróbálod!

Nemcsak táncolhatsz az Est a Kizsákmányolás Ellen rendezvényen február 18-án, hanem támogathatod is a szervezetek munkáját. A legcsekélyebb segítség is sokat számít. Az alábbi bankszámlákra utalhatsz, ha segítenél:

  • Józan Babák: Magnet Bank 16200216-17085906-000000000
  • JÓL-LÉT Alapítvány: Magnet Bank HU48 16200151-18528549-00000000
  • Magyar Női Érdekérvényesítő Szövetség (Női Érdek): Unicredit Bank HU32 10918001- 00000019-84720012

A közleményben a következőt tüntesd fel: One Billion Rising

Egymilliárd Nő Ébredése Est a Kizsákmányolás Ellen

2017. február 18. 20:00-24:00
Barrio Del Tango
1053 Budapest, Irányi utca 18-20.
Nincs előírt viselet! Gyere táncra alkalmas öltözetben!
A belépés díjtalan.

További információért az Egymilliárd Nő Ébredéséről, a nők elleni erőszakkal szembeni globális kampányról ide kattintva olvashatsz »

Még nincs hozzászólás

Süel jótékonysági ruhavására

Magyar nők, akik túlléptek a múlton, és most kiállnak sorstársaikért is.
Kapcsolat

Unbreakable fotós projekt a szexuális bántalmazás túlélőivel

A fotósorozat brutális őszinteséggel hívja fel a figyelmet a szexuális erőszakra, a túlélők segítségével.
Kapcsolat
Sztárlexikon

Blog.hu ajánló

    hirdetés
    hirdetés
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.