kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Kapcsolat   /  

4 mondat, amivel örökre eláshatod magad az anyósodnál

4 mondat, amivel örökre eláshatod magad az anyósodnál

Íme, a tabumondatok, melyek még a szerencsés természetű anyósok türelmét is feszegethetik.

Szerző: Klimó Petra
Forrás: Femina.hu

Ha szereted a párodat, egész biztos azt is fontosnak tartod, hogy jó viszonyt ápolj az édesanyjával, hiszen nincs az a harmonikus szerelem, amit ne mérgezhetne meg a folyamatos anyós-meny konfliktus.

A verseny ugyanazért a pasiért folyik, igaz, a legegyszerűbb az lenne, ha kiegyeznétek egy döntetlenben, de a harcot csak a legritkább esetben adják fel önként a felek.

Ahhoz viszont, hogy ne mérgesedjen el végleg, netán épp ellenkezőleg, virágzásnak indulhasson a viszony, elsősorban neked kell tenned. Ha az anyósod pozitív hozzáállást tapasztal nálad, kevésbé valószínű, hogy a jövőben ellenségként kezeljen, ezért vannak olyan témák és helyzetek, amelyeknél jobb, ha lakatot teszel a szádra. A következő mondatok még véletlenül sem csúszhatnak ki.

 - Nem kellene kidobni végre ezt az ócska vázát?

Persze, talán nem ilyen durva formában fogalmazod meg, de jó, ha tudod, hogy az anyós birodalma fokozottan veszélyes terület. Ezért a finomabb kritikát is jobb, ha magadban tartod, már ha külön nem a te véleményedet kérdezik. Meglehet, hogy a lakásba lépve magadban szörnyülködve nyugtázod, a mélybarna szín eltúlzott használata nem melegséget, hanem nyomasztó érzést kelt, ezt a véleményt viszont legjobb, ha megtartod magadnak. Főleg, mert a kedvenc dísztárgyak gyakran inkább az emlékek miatt fontosak.

Anyai veszélyek? Így védd a kapcsolatod!
Anyai veszélyek? Így védd a kapcsolatod!
15 tény anyákról, felnőtt lányoknakA hazugság 12 leggyakoribb jele15 jel, hogy elmúlt a szerelemErről árulkodik a testbeszéded az első találkozáskor15 tipikus női baki a párkapcsolatbanA történelem leghíresebb szeretői11 dolog, amit tegyél meg, ha jóban akarsz lenni az anyósoddalA legidegesítőbb szokások, melyek tönkretehetik a kapcsolatot10 jel, hogy manipulálnakEgyetlen dolog, ami évekkel meghosszabbíthatja az életed

Nem kell idomulnod az ő ízléséhez, csak fogd vissza a kritikai éned, és inkább örülj annak, hogy a családi anekdoták révén beenged téged is a belső körbe - mert ez azért nagy szó.

 - Inkább ne segítsen

Sok anyósnak lételeme a tanácsadás, akkor is, ha nem kérik! Ha a te anyósod is ebbe a típusba tartozik, akkor is udvariatlanság elutasítanod a felajánlott segítségét. Persze ha úgy érzed, túlzásokba esik, és rendszeresen olyasmibe szól bele, ami nem rá tartozik, udvariasan megfogalmazhatod a véleményed. De ha nem ennyire égető a helyzet, hanem egyszeri segítő szándékról van szó, inkább fogadd el.

Persze, nyilván neked is van jól bejáratott módszered az ablaktisztításra, és talán úgy gondolod, a háztartási praktikái legfeljebb takarítástörténeti jelentőséggel bírnak. De van olyan eset, amikor nem érdemes legyintened, főleg nem nyers őszinteséggel leszólnod az ötleteit, hiszen talán az érzelmeibe is belegázolnál az elutasítással. Ha viszont látja, hogy milyen rugalmas vagy, még egy jó pontot is szerezhetsz nála.

 - Szívesen megmutatom, hogyan kell függönyt vasalni

Az anyósi segítség elutasításánál is rizikósabb, ha te magad veszed górcső alá az ő szokásait, és hasonló hévvel, mint ahogy azt ő is tenné, felvilágosítod, mennyire rossz nyomon jár. A barátkozás fontos összetevője lehet a segítség mindkét oldalról, de nem szabad, hogy az átcsússzon kioktatásba. Lehet, hogy a te módszered tényleg százszor hatékonyabb, de ő már aligha fog változtatni a jól bejáratott szokásain. Az útmutatásszerű javaslatokat pedig nem valószínű, hogy követendő példának veszi.

Persze, lehetnek ötleteid, de sose feledd a névleges hierarchiát: hiszen mielőtt feltűntél a színen, ő volt a gondoskodó, mindentudó nő a családban, így erre a szerepre kár pályáznod.

- Tomi régen is ilyen trehány volt?

Ingoványos terep a szeretett fiú középpontba állítása: már csak azért is, mert amikor kezdtek egymáshoz közeledni a mamával, nem nehéz belefutni a közös zsörtölődésbe. A széthagyott zoknik és alsógatyák sztorija valószínűleg neki is ismerős jelenség, hiszen az elmúlt 20-25 évben ő gyűjtötte be és dobta szennyeskosárba őket.

Nem fogja meglepni, hogy te is hasonlókat tapasztalsz, mégis érzékenyen érintheti: hiszen könnyen úgy élheti meg, hogy ez a saját kudarca, amiért sosem sikerült rendre nevelnie a fiát. Máskülönben meg elvétve lehetnek ugyan cinkos összekacsintások, de sose feledd, hogy ő a párod anyukája, nem pedig a barátnőd, ezért sohasem fog tapsolni annak, ha te kritizálod vagy esetleg szidod a kisfiát.

5 hozzászólás
Midian669       2012-06-22 23:45
6.
Egy régi párom anyukája, volt az az anyós aki megértette velem, mért egy mumus mindig ez a szó, nem hogy az ember. Ő neki monadom se kellett semmit úgy utált, mint a szart. Még a szobák ajtaját is kulcsa zárta ha náluk voltam, mintha valami kleptomán... tovább »
szerda       2012-05-08 15:36
5.
Így van!
válasz a 4. kommentre (Stalin - 05-08)
Stalin       2012-05-08 12:00
4.
Azt a pasit, aki az anyja pártját fogja a párjával szemben, ad acta kell tenni!
válasz a 3. kommentre (Cinderella - 05-08)

Ezt gondolja a legtöbb anyós a menyéről - Egy közvélemény-kutatás eredménye

Több anyós szereti a menyét, mint ahányan ellenségnek tekintik.
Kapcsolat
Szerelmes idézetek

Blog.hu ajánló

    hirdetés
    hirdetés
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.