kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Kalkulátorok   /   Megtaláltuk a legjobbakat!   /  

Instant ételek

Instant ételek
Szerintünk

Persze inkább egy fincsi szendvics, mint egy pohár műanyag leves, ám vannak napok, amikor nincs másra lehetőség. De mégis melyik a kevésbé rossz? Eláruljuk!

Szerző: Mondovics Pálma
Forrás: Femina.hu
Valószínűleg te is szívesebben választasz valamilyen ínycsiklandozó menüt ebédre a különböző műanyag ízű, ételnek csak igen nagy erőfeszítések árán nevezhető instant és konzerves készítmények helyett, ám bizonyára a te életedben is akadnak napok, amikor se időd, se pénzed arra, hogy nyugodtan elfogyassz egy bőséges ebédet a nap közepén. Ilyenkor pedig igencsak jól jönnek ezek a műanyag ebédek, igaz?

A Femina szerkesztősége is ismeri ezeket a napokat, sőt azt is tudjuk, hogy ha már az instant mellett kell dönteni, akkor mégis mit is érdemes – legalábbis szerintünk.

Sűrű kínai tésztaleves, pontosabban Smack, de csakis csípősen!

Ha már instant, akkor legalább valami laktató – legalábbis Luca szerint, aki számára csakis a Smack kínai csípős levese jöhet szóba, ha gyorskajáról van szó.
- Hogy miért imádom? Mert isteni benne a tészta, ráadásul nemcsak egy egyszerű levesről van szó, hanem egyben tésztáról is. Laktat, emellett pedig finom is, viszont elég erős, ezért annak nem ajánlott, aki kevésbé van oda a csípős ételekért.
A Smack mellett szól Luca szerint a leves elkészítésének módja is: egyszerűen csak egy kis vizet kell forralni hozzá, beletenni a tésztát, rászórni a fűszereket, majd kis kevergetés mellett maximum még két percig forralni. Ezután elég annyi időre lefedni, amíg megterítesz; amint kész vagy, a tészta is megpuhul. Ráadásul mindez csupán 166 forintba* kerül.

Luca extra tippje: Semmiképpen ne törd össze a tésztát, hiszen így akár evőpálcikával is fogyaszthatod, mint egy igazi kínai.

Eredeti magyar mexikói chilis bab, de csakis a Globustól

Legalábbis erre esküszik Gergő, ha idő vagy éppen pénz hiányában nincs lehetősége másra.
- Lehet, hogy minden valamirevaló mexikói zokogva menekülne a chilis bab lokális értelmezésétől, de ez akkor is finom. Darált marha helyett kockára vágott sertéshússal és diszkréten csípős ízzel támad, de hát ez már csak olyan ungarische chili. Az íze – és főként a szaftja - kifejezetten kellemes, nincs telenyomva tartósítószerrel, ráadásul a 350 grammos adag igenis bőséges étkezést biztosít.
Gergő szerint a Globus chilis bab további előnye, hogy nem „páncélos ebéd”, így még a konzerv kibontása sem veszélyezteti fogyasztója életét, ráadásul elkészítése minden eddigi instant ételnél egyszerűbb: kissé fel kell nyitni a fóliát, betenni 600 watton 2-3 percre a mikróba, és már kész is. Mindez pedig 540 forintért.

Gergő extra tippje: Ha a már felmelegített babra egy kevés sajtot is reszelsz, és ha a pikáns ízek híveként még egy kis csípőssel tovább bolondítod, mennyei élményben lehet részed!

Csakis Knorr Spaghetteria, és csakis a gombás változat…

...legalábbis Ági szerint, akinek szintén akad olyan napja, amikor gasztronómiai különlegességek helyett csupán instant menü kerül az asztalára.
- Bár nem szeretem az instant ételeket, ezt az egyet kifejezetten az íze kedvéért veszem, még ha furcsán is hangzik. Több változatban is létezik, kezdve a paradicsomostól egészen a hagymásig, ám szerintem a gombás az, ami valóban megérdemli, hogy egy ebédet helyettesítsen.
Ági ráadásul nemcsak az íze miatt kedveli, hanem azért is, mert percek alatt elkészíthető: csupán egy kevés vizet kell forralni hozzá, és beleönteni a tasak egész tartalmát. Hozzáadott fűszerekre sincs szükség, csupán annyi türelemre, ami ahhoz a néhány perchez kell, ami alatt a tészta megpuhul. Ráadásul nem is drága, egy zacskó ára 365 forint.

Ági extra tippje: Igaz, hogy tartalmazza mindazt a fűszert, amitől finom lesz az étel, én azonban a végén mindig keverek hozzá egy kevés vajat, amitől valóban ínycsiklandozó lesz a végeredmény.

Kizárólag édesszájúaknak, de nem csak desszertként: tejbegríz a Dr. Oetkertől

Persze desszertként is kiváló, Juli azonban képes egy egész ebédet helyettesíteni a Dr. Oetker új, Édes pillanatok fantázianevű, vanília ízű instant tejbegrízével, amely nemcsak laktató, de a vizsgaidőszakában is nagy segítségére volt már.
- A Dr. Oetker pudingjaiért eddig is oda voltam, azok után azonban ez az instant tejbegríz a nagy kedvenc, amelynek neve is találó, hiszen szinte az egyetlen „üdítő” dolog volt számomra a téli vizsgaidőszakban.
Íze mellett üdítően hat továbbá, hogy az egyik legkönnyebben elkészíthető étel – bár bevallása szerint Julinak mégiscsak sikerült elsőre elrontania...
- Más instant ételekkel szemben ezzel a pudinggal nem érdemes kísérletezni! Ha túl sok vizet adsz hozzá, híg lesz, ha pedig keveset, akkor a csomók ronthatják el az egyébként mennyei élményt, ezért érdemes pontosan úgy elkészíteni, ahogy az a csomagoláson olvasható. De ha elrontod, az sem baj, hiszen egy csomag ára csupán 105 forint.

*Az árak a legutóbbi vásárlásnál tapasztalt árak.
További videókÉtelallergia vagy étel-intolerancia?Tényleg káros a mikró?
Nátrium glutamát: kell félned az 5. íztől?

Az E621 néven is ismert ízfokozó egyre több ételben megtalálható. Szakértőnk elárulja, mennyire veszélyes ez az adalékanyag.

Még nincs hozzászólás

Ételek lejárati dátuma

Néha kitolható, de ezeknél az ételeknél nem játék a lejárat ideje.
Egészség

Ártalmas ételek

A ti konyhátokban is előfordulhatnak ezek az ártalmas, de sajnos finom ételek.
Gyerek
Tényleg káros a mikró? Megkérdeztük a szakértőt

Ma már szinte minden háztartásban található mikrohullámú sütő, mellyel kapcsolatban felmerült az is, hogy veszélyes, ugyanis káros sugárzást bocsát is. Lehet alapja?

Dátum: 2013. szeptember 14.
Készítette: Femina.hu
Főzőiskola
    hirdetés
    hirdetés
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.