kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Kalkulátorok   /   Magyaros receptek   /  

Csülkös bableves

Csülkös bableves
Szerző: Fehér Ági
Forrás: Femina.hu
2009.01.21.

Csülkös bableves

Hozzávalók:

  • 80 dkg füstölt sertéscsülök
  • 25 dkg tarkabab
  • 15 dkg fehérrépa
  • 15 dkg sárgarépa
  • 2 dl tejföl
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 kávéskanál pirospaprika
  • 8 szem egész bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 babérlevél
  • 1 hagyma
  • ecet vagy citromlé

A csipetkéhez:

  • 1 tojás
  • 13 dkg liszt

Előző este válogasd át a babot, mosd meg a csülköt, és külön-külön tálban mindkettőt áztasd be hideg vízbe. Másnap szűrd le, öblítsd le a csülköt és a babot. A répákat vágd karikára. Annyi hideg vízben, hogy ellepje, tedd fel főni a csülköt, és fedő alatt, mérsékelt tűzön főzd félpuhára. Add hozzá a babot, a babérlevelet és a fokhagymát és a borsot, majd, ha a bab is félig megpuhult, tedd bele a répát, és az egészet főzd puhára.

Közben készítsd el a csipetkét: a lisztet keverd el egy csipet sóval, add hozzá a tojást, és víz nélkül gyúrj kemény tésztát, majd kis cipót formálj belőle. Csipkedd babszemnyi nagyságú darabkákra, és hagyd szikkadni.

A rántáshoz a hagymát hámozd meg, és vágd finomra. Pirítsd meg az olajon a maradék lisztet, add hozzá a hagymát, 2 percig pirítsd együtt. Húzd le a tűzről, szórd meg a pirospaprikával, majd öntsd fel 3 dl hideg vízzel, és keverd simára. A megfőtt csülköt vedd ki a levesből, csontozd ki, vágd apróra, és tedd vissza a levesbe. Add hozzá a rántást, keverd bele a tejfölt, majd fedő nélkül, mérsékelt tűzön forrald fel. Szórd bele a csipetkét, és 10-12 percig, fedő nélkül, szelíden forralva főzd puhára. Végül ecettel vagy citromlével ízlés szerint savanyítsd, sózd.

Még nincs hozzászólás
Az egészséges, dús haj titka

Ha fényes, dús hajra vágysz, akkor nézd meg videónkat, melyben Szabados Iréne mesterfodrász elárulja, mit kell megtenned az ügy érdekében.

Dátum: 2010. május 24.
Készítette: Femina.hu
hirdetés
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.