kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Kalkulátorok   /   Karácsonyi édességek   /  

Nürnbergi mézeskalács

Nürnbergi mézeskalács
Szerző: Bácsi Mónika
Forrás: Femina.hu

Nürnbergi mézeskalács

Hozzávalók:

  • 50 dkg cukor
  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg vágott mandula
  • 25 dkg vágott mogyoró
  • 15 dkg cukrozott citromhéj
  • 15 dkg cukrozott narancshéj
  • 10 dkg felezett mandula
  • 1 evőkanál fahéj
  • 1 teáskanál őrölt szegfűszeg
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 késhegynyi kardamom
  • 8 tojás
  • 1 citrom reszelt héja
  • csipet só

Elkészítése:

1. A mandulát süsd előre világosbarnára a sütőben.

2. A tojásokat és a cukrot kézi mixerrel keverd habosra. Add hozzá az összes fűszert, a cukrozott citrom-és narancshéjat, a mandulát, a mogyorót és a sütőport. Keverd hozzá az átszitált lisztet is.

3. Kend sütőostyákra a masszát, és díszítsd a mandulával, majd néhány órán át szárítsd tepsiben nagyon alacsony hőfokon, majd tekerd feljebb a lángot, süsd 20 percig.

Receptünk Maria Hedwig Struber: Segítek főzni! című könyvéből származik.

Mindentudó szakácskönyv részletes információkkal

Hedwig Maria Stuber 50 éves szakmai tapasztalata a garancia erre a szakácskönyvre, amely az elmúlt évtizedekben számtalanszor bizonyított és ennek nyomán igazi klasszikussá vált. Valódi kincsesbánya sokszorosan kipróbált, érthetően csoportosított, konyhai gyakorlat nélkül is könnyen megvalósítható receptekkel, élelmiszer-ismerettel, tippekkel az egészséges táplálkozáshoz, a vendégfogadáshoz, a menü megtervezéséhez és az italokhoz. Kihagyhatatlan alapmű!

Kiadja az Alexandra Kiadó.
Ára 3999 forint.
Itt megrendelheted!

Még nincs hozzászólás

Igazi mézeskalács receptje

Ha így készíted, garantáltan puha, könnyen formálható tésztát kapsz. Megkérdeztük a titkot.
Karácsony
Karácsonyi mesék és színezők

Blog.hu ajánló

    hirdetés
    hirdetés
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.