kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Kalkulátorok   /   110 karácsonyi főétel   /  

Hal molnárné módra

Hal molnárné módra
Szerző: Gáspár Mónika
Forrás: Femina.hu
2008.10.25.

Hal molnárné módra

Hozzávalók:

  • 4 adag hal, egyenként 250 g, konyhakészen
  • 1 csokor petrezselyem
  • 50 g vaj
  • 6 evőkanál olaj
  • kevés tej
  • citromlé
  • liszt

Elkészítése:

1. Kívülről és belülről is dörzsöld be a halakat citromlével és sóval. A belsejükbe szórj összevágott petrezselymet. Ha a halak bőre száraz, nedvesítsd be egy kis tejjel.

2. Forgasd meg a halakat lisztben, a felesleges lisztet rázd le.

3. Egy serpenyőben hevíts olajat, és pirítsd meg erősen először a halak egyik felét. Majd alacsonyabb, de még mindig magas hőmérsékleten süsd aranybarnára a halak mindkét oldalát.

4. Tálald ki a halakat, csepegtess rájuk citromlevet, és szórd meg őket petrezselyemmel.

5. A serpenyőből öntsd ki a maradék olajat. Hevítsd fel benne a vajat, és öntsd a kitálalt halakra, majd rögtön szolgáld fel, a vajnak még habzania kell, amikor kiviszed.

Receptünk Maria Hedwig Struber: Segítek főzni! című könyvéből származik.

Mindentudó szakácskönyv részletes információkkal

Hedwig Maria Stuber 50 éves szakmai tapasztalata a garancia erre a szakácskönyvre, amely az elmúlt évtizedekben számtalanszor bizonyított és ennek nyomán igazi klasszikussá vált. Valódi kincsesbánya sokszorosan kipróbált, érthetően csoportosított, konyhai gyakorlat nélkül is könnyen megvalósítható receptekkel, élelmiszer-ismerettel, tippekkel az egészséges táplálkozáshoz, a vendégfogadáshoz, a menü megtervezéséhez és az italokhoz. Kihagyhatatlan alapmű!

Kiadja az Alexandra Kiadó.
Ára 3999 forint.
Itt megrendelheted!

Még nincs hozzászólás
Csodaszép karácsonyi asztaldísz pillanatok alatt

A klasszikus karácsonyi dekoráció elemei közé tartozik az asztaldísz, mellyel feldobhatod a meghitt családi étkezést. Szakértőnk segít, hogyan alkoss egyedit.

Dátum: 2013. december 8.
Készítette: Femina.hu
hirdetés
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.