kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Kalkulátorok   /   Mutatós növények   /  

Papucsvirág

Papucsvirág
Szerző: Mondovics Pálma
Forrás: Femina.hu
2008.09.15.

A papucsvirág

A feng shui szerint a szerelem és a házasság területén a föld elem a domináns. Ennek megfelelően erre a területre elsősorban olyan növényeket érdemes helyezni, amelyek színeikben az őszt idézik, virágzatuk kerekded, tömör, virágaik pedig többnyire laposak.

A Calceolaria hybrida, más néven a papucsvirág kiváló "szerelemhozó" növény. Nevét apró, piros pöttyökkel díszített papucsokra emlékeztető virágairól kapta, amelyekből akár ötven-hatvan is lehet a növényen a virágzás időszakában.

Hogyan tartsd?

A papucsvirág egynyári növény, gondozása pedig egyáltalán nem bonyolult. Kedveli a napfényt, ezért világos helyre érdemes tenni, de ügyelj arra, hogy ne érje tűző nap, mert azt egyáltalán nem kedveli. A bő, tápoldatban gazdag öntözést azonban nagyon is szereti. A locsolásnál figyelni kell, hogy ne érje víz a leveleket és a virágokat, ha ugyanis ezek sokáig áznak, akkor a növény könnyen megbetegedhet.

Még nincs hozzászólás

Kalória a csomagoláson

Amiről nem tudsz, az nem fáj - tarja a mondás. A kutatók így próbálták felnyitni a szemeket!
Diéta és fitnesz
A karcsúsító öltözködés alapszabályai

Légy karcsúbb!

A túlsúly miatt úgy érzed, nem tudsz mit felvenni? Emiatt nem kell bezárkóznod a szobába, hiszen akkor is lehetsz csinos, ha van rajtad némi plusz. Íme, néhány karcsúsító divatszabály.


Készítette: Koronczay Edit

Dátum: 2010. április 22.
Készítette: Femina.hu
hirdetés
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.