Így készül a legfinomabb tojáslikőr házilag! - Fantasztikusan krémes lesz

A tojáslikőrt otthon is kikeverheted.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A tojáslikőr csupa kényeztetés, nem csoda, ha kedvet kapnál az ünnepi ital elfogyasztásához. Szerencsére egyáltalán nem nehéz elkészíteni, és hamar megvan. Csak kövesd ezt a receptet!

Tojáslikőr házilag

Hozzávalók

  • 5 db tojás
  • 40 dkg cukor
  • 5 dl tej
  • 2,5 dl tejszín
  • 1 vaníliarúd
  • 2,5 dl rum vagy 3,5 dl vodka
Recept idők

Elkészítés:

Forrald fel a tejet a tejszínnel: ez utóbbi azért kell bele, hogy a végén igazán krémes állaga legyen. Közben kapard ki a vaníliarúd belsejét, és azt is tedd hozzá a tejhez. Ha felforrt, tedd félre.

Egy tál fölött válaszd szét a tojássárgáját a fehérjétől, arra ugyanis most nem lesz szükséged. A sárgájához add hozzá a cukrot, majd egy habverő segítségével habosítsd fel. Ha megvártad, hogy a tej kihűljön, akkor hozzáöntheted a tojássárgájához. A keverékhez ezután add hozzá a rumot vagy vodkát is.

Ha kész vagy, töltsd bele a tojáslikőrt egy üvegbe. Az italt hagyd legalább néhány órát a hűtőben állni, mielőtt felszolgálod, így az íze is jobban kibontakozhat, és kellemesen hűsítő lesz.

Ezt is szeretjük