kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Húsvét   /  

Tojás kifújása

Hogyan kell kifújni a tojást? Sokkal egyszerűbb, mint gondolnád

Ismertetjük a tojás kifújásának technikáját.

Szerző: Németh Lilla
Forrás: Femina.hu

A tojás elmaradhatatlan eleme a húsvéti dekorációnak, ám bizonyos esetekben, például ha szeretnéd díszként felakasztani, előbb ki kell kifújod a belsejét.

Ez körülményesnek tűnhet, hiszen a héjnak közben sértetlenül kell maradnia, azonban ha ezt a technikát alkalmazod, nem lesz gond.

Ezeket készítsd elő:

 • megtisztított tojás
 • szívószál
 • gombostű
 • tál
 • cellux
 • fogpiszkáló

Így csináld!

Először is vájnod kell egy-egy kis lyukat a tojás tetején és az alján, ezt megteheted például egy gombostűvel. Hogy ne repedjen meg a tojás héja, a leendő lyuk helyét le is ragaszthatod egy celluxszal, és csak utána végezd el a kilyukasztást.

Ezután a tojásra vájt lyukakat óvatosan szélesítsd ki egy fogpiszkáló segítségével, hogy később akadálytalanul kifolyhasson rajtuk keresztül a beltartalom. A felső lyukat alakítsd egy kicsit nagyobbra az alsónál, valamint ne csak beleszúrd a fogpiszkálót, hanem közben csavard is. Ha ez megtörtént, következhet a kifújás.

Tartsd egy tál fölé a tojást, helyezd a szívószálat a tetején lévő lyukhoz, majd kezdd el szívni a levegőt, ezzel a lépéssel kicsalogathatod a belsejét. Addig folytasd ezt, amíg a tojás teljesen ki nem ürül.

Csodaszép húsvéti tojások
Csodaszép húsvéti tojások
Álomszép, 10 perces húsvéti dekorációk tavaszra10 filléres húsvéti dekoráció10 természetes tojásfestő módszerKönnyen elkészíthető tavaszi virágcsokrok az asztalraKötelező húsvéti filmek, amiket látnod kellA 10 legfinomabb vendégváró sütemény: gyorsan finomatKépeken 10 cuki, pihe-puha kisállatA 10 legszebb húsvéti képeslap a múltbólA 10 legszebb tavaszi virágA 10 dolog, ami nélkül nem húsvét a húsvét

Ha készen vagy, tartsd a tojást a csap alá, és öblítsd át vízzel. Ezután ismét vedd a szádhoz a szívószálat, és fújd ki belőle a maradék tartalmat, illetve az előbbi miatt esetlegesen befolyt vizet. Ha egy kicsit megrázod, akkor megállapíthatod, hogy maradt-e benne még valami. Legvégső lépésként óvatosan töröld szárazra a tojást.

Még nincs hozzászólás

Húsvéti dekoráció: virágos húsvéti tojás

Nem feltétlenül kell matyó mintás tojásokat kreálnod, hiszen nem könnyű mutatvány az ilyesmi.
Húsvét

Húsvéti dekoráció: tojásdíszítés filctollal

Filctollal is könnyen kidíszítheted a tojást. Egyszerű és látványos megoldásokat ajánlunk.
Húsvét
90 napos fogyókúraprogram

Blog.hu ajánló

  hirdetés
  hirdetés
  Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.