kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Húsvét   /  

Répatorta receptje

Omlós, mennyei répatorta mascarponés mázzal: próbáld ki a receptet

A répa nemcsak a levesben, hanem a süteményekben is megállja a helyét.

Forrás: Femina.hu

A répatorta elkészítése rendkívül egyszerű, ráadásul kicsik-nagyok egyaránt imádni fogják. Az íze miatt sem kell aggódnod, ugyanis a nevével ellentétben egyáltalán nem érezni benne a répát.

Próbáld ki a következő receptet, amely tényleg könnyen követhető, viszont isteni finom! Amennyiben húsvétra is elkészíted, a vendégek kedvence lesz.

Mascarponés répatorta

Hozzávalók:

A tortához
  • 4 tojás
  • 30 dkg liszt
  • 25 dkg cukor
  • 13 dkg összeaprított dió
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só
  • 40 dkg sárgarépa
  • 2 dl napraforgóolaj
A mázhoz
  • 20 dkg mascarpone
  • 2 evőkanál porcukor
  • 5 dkg vaj

Elkészítés ideje:

1 óra

Elkészítés:

Először keverd el a lisztben a sót és a sütőport. A tojásokat keverd ki a kétféle cukorral, majd óvatosan add hozzá az olajat is. Dolgozd össze a lisztes keverékkel, és tedd bele a lereszelt répát, valamint az aprított diót. Végül öntsd vajjal kikent, lisztezett formába, helyezd 160 fokra előmelegített sütőbe, és süsd körülbelül 60 percig. A biztonság kedvéért tűzpróbával is ellenőrizd a végén, tényleg jó-e.

A máz elkészítése rendkívül egyszerű: a puha vajat csak keverd össze a többi hozzávalóval, és kend a teljesen kihűlt torta tetejére.

További tudnivalók:

  • Elkészítési mód:hőlégkeverés 160°C-on

A magyarok legkedveltebb húsvéti süteményei

A népszerű húsvéti süteményekkel sikert arathatsz a családod körében, de amennyiben a vendégeidet leped meg velük, ők is garantáltan imádni fogják. Kattints, és kövesd a pontos recepteket!

Még nincs hozzászólás

Kaszinótojás receptje

Remek vendégváró, ami finom, és az elkészítése is egyszerű.
Húsvét

Tojáslikőr házilag

A krémes likőrt te is könnyedén elkészítheted, gazdag ízét pedig imádni fogják a vendégeid.
Húsvét
A tökéletes piskóta receptje

A piskóta rengeteg sütemény alapja, és önmagában is isteni, de sajnos nem egyszerű az elkészítése. Nézd meg videónkat, és soha többet nem esik össze a tésztád.

Dátum: 2012. december 11.
Készítette: Femina.hu
Főzőiskola
    hirdetés
    hirdetés
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.