kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Húsvét   /  

Nyuszi alakú kalács

Mennyei, nyuszi alakú mazsolás kalács - Reggelire is tökéletes

Olyan helyes kis nyuszikat formázhatsz, hogy ezt megéri kipróbálnod.

Szerző: Németh Lilla
Forrás: Femina.hu

A kalács hozzátartozik a húsvéti időszakhoz, egy kis változtatással pedig még látványosabbá teheted. Idén egy kicsit másképp csináld, és süsd ki ezt a finom ételt nyuszi formájúra!

Nyuszi alakú kalács

Hozzávalók:

  • 80 dkg liszt
  • 2 db tojássárgája
  • 160 ml langyos tej
  • 20 g élesztő
  • 130 g cukor
  • 8 dkg felolvasztott vaj
  • néhány szem mazsola

Elkészítés ideje:

Elkészítés: 30 perc, kelesztés: minimum 30 perc, sütés: 15-20 perc

Elkészítés:

Egy fél deci langyos tejhez önts egy kevés cukrot, és futtasd fel benne az élesztőt. A lisztet keverd el a maradék cukorral, add hozzá a tojássárgáját, a felfutott élesztőt, a csipetnyi sót, a felolvasztott vajat, valamint a maradék tejet, majd gyúrd össze a hozzávalókat egy tésztává. Tegyél rá fóliát, és pihentesd legalább fél órát meleg helyen.

Ha megkelt a tészta, formázd meg belőle a nyuszik testét, fejét, és egy aprócska darabból a farkát is, szemük gyanánt pedig használj mazsolát. A tészta tetejét kend le tojássárgájával, tegyél a tepsibe sütőpapírt, és mehetnek is az előmelegített sütőbe 180 fokon. 15-20 perc alatt megsülnek.

Képek forrása: Pinterest/HubPages

Klasszikus húsvéti receptek

A sonka és a kalács is klasszikus ételnek számítanak húsvétkor. De vajon hogyan lesznek tökéletesek? Receptek a sikerhez.

Még nincs hozzászólás

Répatorta recept

A répatorta lassan, de biztosan helyet kap a magyar konyhákban is.
Húsvét

Epres muffin

Muffint sütni nem nagy ördöngösség, még eperrel sem.
Húsvét
Könnyen elkészíthető és látványos tojásdíszítés

Egyre elterjedtebb a dekupázs technika, amihez csak néhány szalvéta mintára, ragasztóra és alapozó festékre van szükség. Szakértőnk bemutatja a módszert lépésről lépésre.

Dátum: 2012. január 29.
Készítette: Femina.hu
Terasz dokumentumtár
    hirdetés
    hirdetés
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.