kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Húsvét   /  

Mennyei répatorta: a legfinomabb recept

Mennyei répatorta: a legfinomabb recept

A répát nemcsak a hétvégén főzött levesben használhatod fel, hanem akár süteményben is. Íme, a legfinomabb répatortarecept!

Szerző: Faragó Lili
Forrás: Femina.hu
2012.04.01.

Habár sokan ódzkodnak a répatortától legfőbb alkotóeleme, vagyis a sárgarépa miatt, ne ess te is abba a hibába, hogy ki sem próbálod.

Ugyanis ez a sütemény mennyei, abszolút nem érezni a répa ízét a tésztában, olyan, mintha a nagyi egyik különlegességét ízlelgetnéd. Próbáld ki isteni receptünket, húsvétkor kötelező elem!

Répatorta

Hozzávalók a tortához:

  • 30 dkg liszt
  • 30 dkg sárgarépa
  • 25 dkg porcukor
  • 1,5 dl olaj
  • 3 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • fél citrom
  • csipetnyi fahéj

Hozzávalók a mázhoz:

  • 10 dkg natúr krémsajt vagy mascarponekrém
  • 10 dkg porcukor
  • 5 dkg vaj
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés ideje:

60 perc.

Elkészítés menete:

A répát hámozd meg és reszeld le. A cukrot a tojássárgákkal és az olajjal alaposan keverd ki, majd szórd bele a répát. A sütőport vegyítsd bele a lisztbe, és szitáld a répás keverékbe. Add hozzá a vaníliás cukrot, valamint a lereszelt citrom héját. Végül ne felejtsd ki a fahéjat se.

Betöltés...

A tojásfehérjéket verd kemény habbá, és óvatos mozdulatokkal forgasd bele a tésztába. Egy tortaformát vajazz ki, szórj meg kevés liszttel, és egyengesd el benne a masszát. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, és süsd készre a tortaalapot, tűpróbával ellenőrizheted, hogy megsült-e.

A 10 legfinomabb vendégváró sütemény: gyorsan finomat
A 10 legfinomabb vendégváró sütemény: gyorsan finomat
A legfinomabb gyümölcsös sütemények receptjei képpelÁlomszép, 10 perces tavaszi dekorációk tavaszra10 dolog, ami nem hiányozhat az ünnepi asztalrólKönnyen elkészíthető tavaszi virágcsokrok az asztalra10 filléres húsvéti dekorációCsodaszép húsvéti tojásokKötelező húsvéti filmek, amiket látnod kellKépeken 10 cuki, pihe-puha kisállatA 10 legszebb húsvéti képeslap a múltbólA 10 legszebb tavaszi virág

A krémsajtot és a vajat keverd össze, majd szitáld bele a vaníliás cukorral vegyített porcukrot. Amikor a süti kihűlt, kend a krémet a tetejére, és tedd a tortát hűtőbe. Amikor megdermedt a máz, már szeletelheted is. Ízlésed szerint mandulaforgáccsal díszítheted az oldalát.

8 hozzászólás
miss.cicca       2013-04-08 19:08
9.
Én is kipróbáltam, nagyon ízlett mindenkinek (apukámnak is megdicsérte, pedig eleinte hallani sem akart arról, hogy én répatortát sütök!!!) Az össz módosítás, amit javaslok, hogy a máz hozzávalóiból dupla adagot keverjetek be. Ugyan az olaj miatt ne... tovább »
Sanceeusz       2013-03-08 16:30
8.
Hellósztok!   Én egy 27 éves srác vagyok aki soha életébe nem sütött még semmit, ez életem első sütije, és tökéletesen sikerült!!!! Szerintem aki nem tudja megcsinálni az...  (chuckle) Nagyon jó recept!!! Köszönöm!
Ser       2013-01-12 16:57
7.
A torta maga, némi változtatással tényleg finom. Én picikét kevesebb cukorral készítettem (21 dkg) és raktam hozzá szerecsendiót és gyömbért is. kb. 2-2 nagyobb csipetet. Viszont a máz valami szörnyedelem. Még jó, hogy megkóstoltam. Kikeverés után r... tovább »
A tökéletes piskóta receptje

A piskóta rengeteg sütemény alapja, és önmagában is isteni, de sajnos nem egyszerű az elkészítése. Nézd meg videónkat, és soha többet nem esik össze a tésztád.

Dátum: 2012. december 11.
Készítette: Femina.hu
hirdetés
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.