kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Húsvét   /  

Medvehagymás pogácsa

Puha és omlós medvehagymás pogácsa
Csinálj egy nagy tepsivel

Számos ételt ízesíthetsz a tavaszi csodanövénnyel, használd bátran!

Forrás: Femina.hu

Tavasszal végre itt a medvehagyma szezonja, ami az utóbbi években töretlen népszerűségnek örvend - nem véletlenül. Isteni finom, és rendkívül sokoldalúan felhasználható: készíthetsz belőle levest, ízesíthetsz vele bármilyen főételt, továbbá tészták, saláták, szószok kitűnő alapanyaga.

Ráadásul kedvezően hat az egészségre, ugyanis erősíti az immunrendszert, csökkenti a vérnyomást, és méregteleníti a szervezetet.

Medvehagymás pogácsa

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg margarin vagy zsír
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 1,5 dl tej
  • 1 csipet cukor
  • 3 evőkanál tejföl
  • 1,5 csokor medvehagyma
  • 1 tojás

Elkészítés ideje:

45 perc

Elkészítés:

Az élesztőt keverd el langyos, cukros tejben, majd futtasd fel benne az élesztőt. A liszthez add hozzá a szobahőmérsékletű margarint, majd keverd bele a sót és az alaposan megmosott, apróra vágott hagymaleveleket. Tedd hozzá a tojássárgáját, az élesztős tejet és körülbelül két evőkanál tejfölt. A lényeg, hogy egy könnyen gyúrható tésztát kapjál. Jól dolgozd össze, és 30-40 percig hagyd kelni.

Ezután borítsd egy lisztezett deszkára, és nyújtsd ki ujjnyi vastagra. Szaggass belőle nyers pogácsákat, a tetejüket pedig vagdosd be keresztben. Kend meg tejfölös tojásfehérjével, és helyezd őket egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Hagyd még 15 percet pihenni, végül előmelegített sütőben körülbelül 15 perc alatt süsd aranybarnára.

Képek: www.sussunk-fozzunk.hu

Karcsúsító tojásos receptek

A tojás tökéletes alapanyag, ugyanis rendkívül egészséges, ráadásul számos finom étel készíthető belőle. Válogass a következő receptek közül!

Pizzafeltétek Giannitól

A pizza sikere nemcsak a vékony, ropogós tésztán múlik, hanem azon is, hogy mit kensz rá. Gianni elárulja kedvenc feltétei titkát, és azt hogyan lesz autentikus az olaszok nemzeti eledele.

Még nincs hozzászólás

Tojáslikőr házilag

A krémes likőrt te is könnyedén elkészítheted, gazdag ízét pedig imádni fogják a vendégeid.
Húsvét

Répatorta recept

A répatorta lassan, de biztosan helyet kap a magyar konyhákban is.
Húsvét
Pizzafeltétek Giannitól

A pizza sikere nemcsak a vékony, ropogós tésztán múlik, hanem azon is, hogy mit kensz rá. Gianni elárulja kedvenc feltétei titkát, és azt hogyan lesz autentikus az olaszok nemzeti eledele.

Dátum: 2011. február 11.
Készítette: Femina.hu
Főzőiskola
    hirdetés
    hirdetés
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.