Így készül a tökéletes fonott kalács

Nincsen húsvét fonott kalács nélkül. Azonban felejtsd el a bolti változatot, készítsd el te magad az illatozó, omlós süteményt, úgy az igazi!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Mindegy, hogy reggelire, ebédre, vacsorára, a fonott kalács a húsvéti menü lényegi része. Az omlós, de nem morzsálódó sütemény elkészítése nem nehéz, hagyd hát a boltban a csomagolt változatot!

Csak gyúrd össze a tésztát, keleszd meg, fond össze, és már mehet is a sütőbe! Ízlésed szerint mazsolával vagy csokoládéval is gazdagíthatod!

Fonott kalács

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg mazsola
  • 3 dl tej
  • 2 dkg élesztő
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál kristálycukor

Az élesztőt fél deci langyos, picit cukros tejben futtasd fel. Dolgozd össze a liszttel, a cukorral, a maradék langyos tejjel, a vajjal, egy tojással és csipetnyi sóval. Add hozzá a mazsolát is, és gyúrd össze.

A tészta akkor jó, ha sima. Szórd meg a tetejét vékonyan liszttel, konyharuhával takard le, majd hagyd megkelni. Lisztezett deszkán oszd három egyenlő részre a tésztát, és sodord őket a tepsi hosszára.

A tökéletes kelt tészta

Nem vagy éppenséggel a konyha ördöge? Videónkból megtanulhatod, hogyan készül a tökéletes kelt tészta.

Fond össze őket, a tetejét kend meg a megmaradt, felvert tojással, és hagyd még újabb 20 percet pihenni. Ha megkelt, megint kend be, és előmelegített sütőben süsd meg.

A 10 legfinomabb vendégváró sütemény: gyorsan finomat

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük