4 csodás húsvéti süti

Várd ezzel a vendégeket!

Az alkalomhoz illő desszertek elkészítése nem kis feladat, de ha elég elszánt vagy, nem okozhat gondot. Készítsd el a nyuszi kedvenceit!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha egy kis édességre vágysz a húsvéti forgatagban, próbáld ki mesés receptjeinket, amelyekkel nem foghatsz mellé!

Kicsik és nagyok egyformán odáig lesznek a következő ízletes süteményektől.

Húsvéti kalács

Hozzávalók:

  • 25 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 2 tojássárgája
  • 0,5 dl tej
  • 40 dkg liszt
  • fél csomag sütőpor
  • 1 narancs reszelt héja
  • 1 tojás a kenéshez

Keverd habosra a vajat a cukorral és a tojássárgákkal, majd add hozzá a sütőporral elkevert lisztet, a narancshéjat és a tejet. Dolgozd jól össze, és ujjnyi vastag, 10 centis rudakat formálj belőle.

Fogj össze hármat-hármat, tekerd meg, nyomkodd össze a végeit, a tetejüket kend meg tojással, tedd tepsibe, majd előmelegített sütőben süsd aranybarnára őket.

Húsvéti torta

Hozzávalók:

  • 21 dkg porcukor
  • 7 tojás
  • 3 dkg piskótamorzsa
  • 25 dkg hámozott, darált mandula
  • fél dl rum

A krémhez:

  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 10 dkg darált dió
  • 1 evőkanál rum

Keverd habosra a tojássárgákat 18 dkg porcukorral. Verd fel a fehérjéket, add hozzá a maradék porcukrot, és újra verd fel. A kikevert sárgájához add hozzá a mandulát, a piskótamorzsát, végül a kemény habot. Keverd össze könnyedén, ezután halmozd bele egy vajjal kikent, lisztezett tortaformába, majd előmelegített sütőben, gyenge tűznél süsd ki. A kihűlt tortát lapjában vágd kétfelé, a lapokat locsold meg a rummal. Közben készítsd el a krémet, keverd a vajat habosra a porcukorral, add hozzá a diót és a rumot, és jól dolgozd el. A lapokat töltsd meg krémmel, és kívül is kend be a mázzal. Tálaláskor díszítsd tetszés szerint.

A 10 legfinomabb vendégváró sütemény: gyorsan finomat

Nézegess képeket!

Elolvasom

Húsvéti csokitorta

Hozzávalók:

  • 8 dkg étcsokoládé
  • 6 dkg vaj
  • 8 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg átszitált liszt
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • egy csipetnyi só
  • 4 tojás
  • 5 cl konyak
  • egy kevés forró víz

A krémtöltelékhez:

  • 6 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 6 dkg étcsokoládé és egy kevés konyak

Olvaszd meg gőzfürdőn a csokoládét, és keverd néhány evőkanál forró vízzel krémsűrűségűvé. Ugyanezen a gőzfürdőn olvaszd fel a vajat, add hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd keverd habosra. Add hozzá a tojássárgákat, a sót, és kevergesd körülbelül 10 percen át. Ha a massza már sima, lassan, állandó keverés mellett tedd hozzá a csokoládét, majd a sütőport, a lisztet, a konyakot és a keményre felvert tojásfehérjét. Kenj ki vajjal egy tortaformát, és töltsd bele a tésztát, majd közepesen meleg sütőben süsd meg. Közben készítsd el a csokoládékrémet. A vajat gőzfürdőn olvaszd fel, keverd bele a porcukrot, és azzal együtt keverd habosra. Ezután tedd ugyanezt az étcsokival is, és add hozzá, majd kavard simára. A még meleg töltelékhez folyamatos kevergetés mellett apránként adagolj annyi konyakot, hogy az kihűlés után krémsűrűségű legyen. Ha a torta teljesen kihűlt, vágd két lappá. Töltsd meg a krémmel, és utána kívül is vond be a csokimázzal.

Fahéjas sárgarépatorta

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 35 dkg kristálycukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 30 dkg liszt
  • 4 nagyobb sárgarépa
  • 15 dkg vaj
  • 2 kávéskanál sütőpor
  • némi őrölt fahéj
  • porcukor a díszítéshez
  • csipetnyi só

A tojásokat keverd habosra a cukorral és a vaníliás cukorral. Add hozzá a lisztet, a reszelt sárgarépát, a sütőport és az olvasztott vajat. Ízesítsd kevés fahéjjal és nagyon pici sóval, majd keverd simára. A tésztát simítsd vajjal vékonyan kikent tortaformába, majd közepesen meleg sütőben lassan süsd készre. A sütőből kiemelve körülbelül egy órát pihentesd, utána óvatosan emeld ki a tortakarikából, és szeleteld fel. Tálaláskor a sárgarépatortát rakd tányérra, díszítsd citromfűvel, majd fahéjjal ízesített porcukorral hintsd meg.

Ezt is szeretjük