kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Húsvét   /  

4 csodás húsvéti süti

4 csodás húsvéti süti
Várd ezzel a vendégeket!

Az alkalomhoz illő desszertek elkészítése nem kis feladat, de ha elég elszánt vagy, nem okozhat gondot. Készítsd el a nyuszi kedvenceit!

Szerző: Borókai Fruzsina
Forrás: Femina.hu
2009.11.05.

Ha egy kis édességre vágysz a húsvéti forgatagban, próbáld ki mesés receptjeinket, amelyekkel nem foghatsz mellé!

Kicsik és nagyok egyformán odáig lesznek a következő ízletes süteményektől.

Húsvéti kalács

Hozzávalók:

  • 25 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 2 tojássárgája
  • 0,5 dl tej
  • 40 dkg liszt
  • fél csomag sütőpor
  • 1 narancs reszelt héja
  • 1 tojás a kenéshez

Keverd habosra a vajat a cukorral és a tojássárgákkal, majd add hozzá a sütőporral elkevert lisztet, a narancshéjat és a tejet. Dolgozd jól össze, és ujjnyi vastag, 10 centis rudakat formálj belőle.

Fogj össze hármat-hármat, tekerd meg, nyomkodd össze a végeit, a tetejüket kend meg tojással, tedd tepsibe, majd előmelegített sütőben süsd aranybarnára őket.

Húsvéti torta

Hozzávalók:

  • 21 dkg porcukor
  • 7 tojás
  • 3 dkg piskótamorzsa
  • 25 dkg hámozott, darált mandula
  • fél dl rum

A krémhez:

  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 10 dkg darált dió
  • 1 evőkanál rum

Keverd habosra a tojássárgákat 18 dkg porcukorral. Verd fel a fehérjéket, add hozzá a maradék porcukrot, és újra verd fel. A kikevert sárgájához add hozzá a mandulát, a piskótamorzsát, végül a kemény habot. Keverd össze könnyedén, ezután halmozd bele egy vajjal kikent, lisztezett tortaformába, majd előmelegített sütőben, gyenge tűznél süsd ki. A kihűlt tortát lapjában vágd kétfelé, a lapokat locsold meg a rummal. Közben készítsd el a krémet, keverd a vajat habosra a porcukorral, add hozzá a diót és a rumot, és jól dolgozd el. A lapokat töltsd meg krémmel, és kívül is kend be a mázzal. Tálaláskor díszítsd tetszés szerint.

A 10 legfinomabb vendégváró sütemény: gyorsan finomat
A 10 legfinomabb vendégváró sütemény: gyorsan finomat
A legfinomabb gyümölcsös sütemények receptjei képpelÁlomszép, 10 perces tavaszi dekorációk tavaszra10 dolog, ami nem hiányozhat az ünnepi asztalrólKönnyen elkészíthető tavaszi virágcsokrok az asztalra10 filléres húsvéti dekorációCsodaszép húsvéti tojásokKötelező húsvéti filmek, amiket látnod kellKépeken 10 cuki, pihe-puha kisállatA 10 legszebb húsvéti képeslap a múltbólA 10 legszebb tavaszi virág

Húsvéti csokitorta

Hozzávalók:

  • 8 dkg étcsokoládé
  • 6 dkg vaj
  • 8 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg átszitált liszt
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • egy csipetnyi só
  • 4 tojás
  • 5 cl konyak
  • egy kevés forró víz

A krémtöltelékhez:

  • 6 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 6 dkg étcsokoládé és egy kevés konyak

Olvaszd meg gőzfürdőn a csokoládét, és keverd néhány evőkanál forró vízzel krémsűrűségűvé. Ugyanezen a gőzfürdőn olvaszd fel a vajat, add hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd keverd habosra. Add hozzá a tojássárgákat, a sót, és kevergesd körülbelül 10 percen át. Ha a massza már sima, lassan, állandó keverés mellett tedd hozzá a csokoládét, majd a sütőport, a lisztet, a konyakot és a keményre felvert tojásfehérjét. Kenj ki vajjal egy tortaformát, és töltsd bele a tésztát, majd közepesen meleg sütőben süsd meg. Közben készítsd el a csokoládékrémet. A vajat gőzfürdőn olvaszd fel, keverd bele a porcukrot, és azzal együtt keverd habosra. Ezután tedd ugyanezt az étcsokival is, és add hozzá, majd kavard simára. A még meleg töltelékhez folyamatos kevergetés mellett apránként adagolj annyi konyakot, hogy az kihűlés után krémsűrűségű legyen. Ha a torta teljesen kihűlt, vágd két lappá. Töltsd meg a krémmel, és utána kívül is vond be a csokimázzal.

Betöltés...

Fahéjas sárgarépatorta

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 35 dkg kristálycukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 30 dkg liszt
  • 4 nagyobb sárgarépa
  • 15 dkg vaj
  • 2 kávéskanál sütőpor
  • némi őrölt fahéj
  • porcukor a díszítéshez
  • csipetnyi só

A tojásokat keverd habosra a cukorral és a vaníliás cukorral. Add hozzá a lisztet, a reszelt sárgarépát, a sütőport és az olvasztott vajat. Ízesítsd kevés fahéjjal és nagyon pici sóval, majd keverd simára. A tésztát simítsd vajjal vékonyan kikent tortaformába, majd közepesen meleg sütőben lassan süsd készre. A sütőből kiemelve körülbelül egy órát pihentesd, utána óvatosan emeld ki a tortakarikából, és szeleteld fel. Tálaláskor a sárgarépatortát rakd tányérra, díszítsd citromfűvel, majd fahéjjal ízesített porcukorral hintsd meg.

Még nincs hozzászólás

Az 5 legfinomabb húsvéti pálinka - Ezzel várd a locsolókat!

Egy pohárka finom pálinka mindenkit jó kedvre derít. Íme, öt, ami a locsolóknak is ízleni fog.
Húsvét

4 isteni húsvéti recept - Ha unod a sonkát

Ne ragaszkodj a tormához és a sonkához! Készítsd el receptjeinket, és lepd meg izgalmas húsvéti menüvel a családot!
Húsvét
Gasztroajándék karácsonyra: 3 könnyen elkészíthető meglepetés

Ha szeretnél valami különleges és személyre szabott ajándékkal kedveskedni szeretteidnek, bátran készíts otthon akár lekvárt, saját süti tészta vagy fűszerkeveréket!

Dátum: 2013. december 4.
Készítette: Femina.hu
hirdetés
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.