Gyönyörű és puha húsvéti mézeskalács - Ajándéknak is tökéletes

Mézeskalácsot nemcsak karácsonyra készíthetsz, hanem húsvét alkalmából is.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Sokaknak a mézeskalács a karácsonyhoz kötődik, pedig húsvétra is süthetsz. Néhány húsvéti kiszúróforma, némi kézügyesség a díszítéshez, és olyan szép lesz a végeredmény, hogy ajándékként is megállja a helyét.

Húsvéti mézeskalács

Hozzávalók

Tészta

  • 60 dkg liszt
  • 3 db tojás
  • 2 evőkanál vaj
  • 25 dkg méz
  • 25 dkg porcukor
  • 1/2 evőkanál szódabikarbóna
  • 1 csomag mézeskalács-fűszerkeverék

Máz

  • 30 dkg porcukor
  • 2 tojásfehérje
  • egy kevés citromlé
  • ételfesték
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsd fel a mézet, a vajat, a cukrot és a fűszerkeveréket, majd hagyd kihűlni. Amíg vársz, egy tálban összekeverheted a lisztet és a szódabikarbónát. A mézes keverékhez add hozzá egyenként a tojásokat, majd a szódabikarbónás lisztet is, és gyúrd össze az alapanyagokat tésztává.

Ha a tészta már összeállt, fedd le fóliával, és rakd be a hűtőbe egy órára pihenni. Miután a pihentetési idő letelt, lisztezd be a deszkát, nyújtsd ki rajta a tésztát, majd szaggasd ki a formákkal. Ezután tojássárgájával kend le a figurák tetejét, helyezd őket egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és süsd ki 180 fokon. Öt-tíz percen belül meg is sülnek.

A mázhoz verd fel a tojásfehérjét, és add hozzá a porcukrot, valamint a citromlevet. A színezéshez használj ételfestéket. Az aprólékos díszítéshez érdemes beletöltened egy zacskóba a mázat, és egy kis lyukon keresztül rajzolni vele.

Ezt is szeretjük