kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Húsvét   /  

Édes, krémes répatorta

Édes, krémes répatorta
Egyél egy szeletet, és fogd rá a nyuszira

Nem tudod, mivel vendégeld meg a locsolókat? Süss egy isteni répatortát, és kínáld meg őket egy szelettel!

Szerző: Faragó Lili
Forrás: Femina.hu
2012.01.29.

Sokan ódzkodnak a répatortától, pedig aggodalmuk felesleges, hiszen ugyanolyan finom és édes, mint bármelyik sütemény.

Húsvét alkalmával próbáld ki te is, biztosan nem fogsz csalódni. Csak süsd meg a tésztát, kend rá a mázt, és már kínálhatod is a családnak, na meg persze a locsolóknak a mesés édességet!

Répatorta

Hozzávalók a tortához:

  • 40 dkg reszelt sárgarépa
  • 30 dkg barna cukor
  • 30 dkg liszt
  • 10 dkg durvára tört dió
  • 10 g sütőpor
  • 5 dkg olvasztott fehér csokoládé
  • 4 tojás
  • 2 dl étolaj
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • 1 narancs reszelt héja
  • késhegynyi só

Hozzávalók a mázhoz:

  • 20 dkg mascarpone
  • 1 evőkanál vaníliaaroma

A répákat hámozd meg, majd reszeld le, picit tegyél belőle félre  a mázhoz. A barna cukrot az olajjal keverd össze, és add hozzá a tojásokat is. A lisztet a dióval keverd össze, majd szórd bele a sütőport, a fahéjat és a késhegynyi sót. Szitáld a lisztes keveréket a barna cukros masszához. A fehér csokoládét gőz felett olvaszd fel, majd a répával és a lereszelt narancshéjjal keverd össze.

A 10 legfinomabb vendégváró sütemény: gyorsan finomat
A 10 legfinomabb vendégváró sütemény: gyorsan finomat
A legfinomabb gyümölcsös sütemények receptjei képpelÁlomszép, 10 perces tavaszi dekorációk tavaszra10 dolog, ami nem hiányozhat az ünnepi asztalrólKönnyen elkészíthető tavaszi virágcsokrok az asztalra10 filléres húsvéti dekorációCsodaszép húsvéti tojásokKötelező húsvéti filmek, amiket látnod kellKépeken 10 cuki, pihe-puha kisállatA 10 legszebb húsvéti képeslap a múltbólA 10 legszebb tavaszi virág

Egy tortaformát vajazz ki, majd hintsd be liszttel. Öntsd bele a répás masszát, és előmelegített sütőben 45-50 percig süsd. Ha még ráragad a fogvájóra a tészta, akkor süsd tovább!

Betöltés...

Hűtsd ki teljesen, és vedd ki a tortaformából. A mázhoz a mascarponét keverd össze a vaníliaaromával és a félretett reszelt répával. Kend rá a torta tetejére, és már fogyaszthatod is.

Még nincs hozzászólás

Így készül a tárkonyos bárányleves

Ha nagy a család, és húsvétkor a rokonok kézről kézre adják a kilincset, akkor készíts egy nagy fazék laktató levest!
Húsvét

A 4 legfinomabb pálinka a pasik szerint - Lepd meg a locsolókat!

Vendégeld meg a locsolókat a legfinomabb pálinkákkal! Ezekkel nem foghatsz mellé!
Húsvét
Így készíts tökéletes tojáshabot!

A meregue-nek is nevezett sült tojáshab igazi koronája lehet a süteménynek. Videónkból kiderül, hogyan kell elkészíteni és kívül ropogósra, belül lágyra sütni.

Dátum: 2011. február 14.
Készítette: Femina.hu
hirdetés
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.