Édes, krémes répatorta

Egyél egy szeletet, és fogd rá a nyuszira

Nem tudod, mivel vendégeld meg a locsolókat? Süss egy isteni répatortát, és kínáld meg őket egy szelettel!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Sokan ódzkodnak a répatortától, pedig aggodalmuk felesleges, hiszen ugyanolyan finom és édes, mint bármelyik sütemény.

Húsvét alkalmával próbáld ki te is, biztosan nem fogsz csalódni. Csak süsd meg a tésztát, kend rá a mázt, és már kínálhatod is a családnak, na meg persze a locsolóknak a mesés édességet!

Répatorta

Hozzávalók a tortához:

  • 40 dkg reszelt sárgarépa
  • 30 dkg barna cukor
  • 30 dkg liszt
  • 10 dkg durvára tört dió
  • 10 g sütőpor
  • 5 dkg olvasztott fehér csokoládé
  • 4 tojás
  • 2 dl étolaj
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • 1 narancs reszelt héja
  • késhegynyi só

Hozzávalók a mázhoz:

  • 20 dkg mascarpone
  • 1 evőkanál vaníliaaroma

A répákat hámozd meg, majd reszeld le, picit tegyél belőle félre  a mázhoz. A barna cukrot az olajjal keverd össze, és add hozzá a tojásokat is. A lisztet a dióval keverd össze, majd szórd bele a sütőport, a fahéjat és a késhegynyi sót. Szitáld a lisztes keveréket a barna cukros masszához. A fehér csokoládét gőz felett olvaszd fel, majd a répával és a lereszelt narancshéjjal keverd össze.

A 10 legfinomabb vendégváró sütemény: gyorsan finomat

Nézegess képeket!

Elolvasom

Egy tortaformát vajazz ki, majd hintsd be liszttel. Öntsd bele a répás masszát, és előmelegített sütőben 45-50 percig süsd. Ha még ráragad a fogvájóra a tészta, akkor süsd tovább!

Hűtsd ki teljesen, és vedd ki a tortaformából. A mázhoz a mascarponét keverd össze a vaníliaaromával és a félretett reszelt répával. Kend rá a torta tetejére, és már fogyaszthatod is.

Ezt is szeretjük