Csokoládés kuglóf kandírozott gyümölcsökkel

A kuglóf elkészítése egyszerű, ráadásul vendégváróként is megállja a helyét. Süsd meg receptünket!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha az egyszerűen összedobható muffinnál valami különlegesebbel készülnél, akkor süss kuglófot! A kevert tészta gyorsan összekutyulható, ráadásul olyan finomságokkal turbózhatod fel, amiket csak szem-szád megkíván.

Próbáld ki csokoládédarabokkal és kandírozott gyümölccsel megszórt receptünket!

Csokoládés kuglóf kandírozott gyümölcsökkel

Hozzávalók 4 fő részére:

  • 40 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg vegyes kandírozott gyümölcs
  • 10 dkg darabokra tört étcsokoládé
  • 5 dkg keményítő
  • 4 tojás
  • 2 dl tej
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csipet só

Elkészítés ideje:

80 perc.

Elkészítés menete:

A vajat morzsold bele a cukorba, majd a vaníliás cukorral együtt keverd habosra. Szórd bele a csipetnyi sót, és a tojásokkal együtt keverd tovább. A lisztbe szitáld bele a sütőport és a keményítőt, és a vajas masszát is add hozzá. A tejet lassan adagolva kezdd el belekeverni: a tészta akkor jó, ha az állaga sima.

Keverd a masszába a csokoládédarabokat és a kandírozott gyümölcsöt, majd a tésztát öntsd bele egy kivajazott, liszttel megszórt kuglófformába. Tedd 170 fokra előmelegített sütőbe, és 40-50 perc alatt süsd készre. Ízlésed szerint porcukorral megszórva tálald.

A 10 legfinomabb vendégváró sütemény: gyorsan finomat

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük