kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Hazai sztár   /  

Versényi László meghalt

Elhunyt a legendás magyar színész! A hangjáról mindenki felismerte

Elhunyt Versényi László színész, szinkronhang.

Forrás: Femina.hu

Ismét gyászol a magyar színész szakma. Január 26-án meghalt Versényi László, a Nemzeti Színház örökös tagja, ismert szinkronhang.

Hétfőn a 47 évesen színésznő, Csampisz Ildikó halálhíre rázta meg a szinkron szakmát, ma a 84 éves Versényi László haláláról szóló hír sújtott le mindenkit.

Elhunyt Versényi László

Versényi László 1931. június 19-én született Poroszlón. 1958-ban kezdett el a Nemzeti Színházban játszani. 1986-ban nemzetközi pályázaton első díjat nyert a Dany und sein Haus című musicalhez írt szövegkönyvével.

Játszott a Szomszédok című sorozatban. Bánáti Vilmos boltvezetőt alakította, aki egy alkalommal megkeserítette Lenke néni életét, hiszen majdnem kirúgatta.

Versényi László hangját azok is felismerik, akik nem látták színházban vagy a tévében, hiszen számtalan filmben és sorozatban szinkronizált. A Magnumban ő adta Higgins, a Knight Riderben K.I.T.T., a Kisvárosi gyilkosságokban dr. Bullard, a Dowling atya nyomozban az atya hangját. 

A Star Wars első szinkronjában ő szólaltatta meg Tarkin kormányzót, a Star Wars: A Klónok Háborúja című rajzfilmsorozatban Yoda mestert, a Harry Potter-filmekben Cornelius Caramelt, a James Bond-filmekben Q-t.

Fotó: starwarsclub.hu

Legendás szinkronhangok, akiktől 2015-ben örökre búcsút vettünk
Legendás szinkronhangok, akiktől 2015-ben örökre búcsút vettünk
Magyar sztárok, akik 2015-ben hunytak elA legnépszerűbb férfi szinkronhangokA legszexibb sorozatdokik és magyar hangjaikAz elmúlt években elhunyt legendás szinkronhangokFérfi sorozatsztárok magyar hangjaiA 2016-os Glamour-gála szerelmespárjaiStory-gála 2016 - A Barátok közt színésznőiSztárpárok a 2016-os Story-gálánMagyar sztárok, akik 2014-ben hunytak elNői világsztárok és magyar hangjuk
Zsigmond Tamara, egy bűbájos szinkronhang

Natalie Portman, Jessica Alba és Katie Holmes magyar hangját nap mint nap hallhatjuk a tévében, most pedig azt is megtudhatjuk, hogyan néz ki. Zsigmond Tamara hangját szinte az egész ország ismeri, ő pedig a Feminának adott interjút.

Még nincs hozzászólás
Így kezdték a szakmát kedvenc szinkronosaink

A külföldi sorozatok sikere részben abban is rejlik, hogy tehetséges magyar színészek adják a hangjukat a népszerű karakterekhez. Persze, ők is kezdték valahol - íme, a történeteik!

Dátum: 2010. szeptember 27.
Készítette: Femina.hu
Sztárlexikon
    hirdetés
    hirdetés
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.