kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Hazai sztár   /  

Versényi László meghalt

Elhunyt a legendás magyar színész! A hangjáról mindenki felismerte

Elhunyt Versényi László színész, szinkronhang.

Forrás: Femina.hu

Ismét gyászol a magyar színész szakma. Január 26-án meghalt Versényi László, a Nemzeti Színház örökös tagja, ismert szinkronhang.

Hétfőn a 47 évesen színésznő, Csampisz Ildikó halálhíre rázta meg a szinkron szakmát, ma a 84 éves Versényi László haláláról szóló hír sújtott le mindenkit.

Elhunyt Versényi László

Versényi László 1931. június 19-én született Poroszlón. 1958-ban kezdett el a Nemzeti Színházban játszani. 1986-ban nemzetközi pályázaton első díjat nyert a Dany und sein Haus című musicalhez írt szövegkönyvével.

Játszott a Szomszédok című sorozatban. Bánáti Vilmos boltvezetőt alakította, aki egy alkalommal megkeserítette Lenke néni életét, hiszen majdnem kirúgatta.

Versényi László hangját azok is felismerik, akik nem látták színházban vagy a tévében, hiszen számtalan filmben és sorozatban szinkronizált. A Magnumban ő adta Higgins, a Knight Riderben K.I.T.T., a Kisvárosi gyilkosságokban dr. Bullard, a Dowling atya nyomozban az atya hangját. 

A Star Wars első szinkronjában ő szólaltatta meg Tarkin kormányzót, a Star Wars: A Klónok Háborúja című rajzfilmsorozatban Yoda mestert, a Harry Potter-filmekben Cornelius Caramelt, a James Bond-filmekben Q-t.

Fotó: starwarsclub.hu

Legendás szinkronhangok, akiktől 2015-ben örökre búcsút vettünk
Legendás szinkronhangok, akiktől 2015-ben örökre búcsút vettünk
Magyar sztárok, akik 2015-ben hunytak elA legnépszerűbb férfi szinkronhangokA legszexibb sorozatdokik és magyar hangjaikAz elmúlt években elhunyt legendás szinkronhangokFérfi sorozatsztárok magyar hangjaiSztárpárok a 2017-es Story-gálán A 2017-es Story-gála sztárjai A 2016-os Comet-gála sztárpárjaiA 2016-os Glamour-gála szerelmespárjaiStory-gála 2016 - A Barátok közt színésznői

Még nincs hozzászólás

Jászai László meghalt

Életének 82. évében pénteken hajnalban elhunyt Jászai László színművész.
Hazai sztár
Sztárlexikon

Blog.hu ajánló

    hirdetés
    hirdetés
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.