kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Hazai sztár   /  

Váradi Hédi elhunyt színésznők

A színpadról vitték kórházba - Az 57 éves magyar színésznő életét nem tudták megmenteni

Képeken öt magyar színésznő, aki az ötvenes éveiben halt meg.

Szerző: Vágó Júlia
Forrás: Femina.hu

Váradi Hédi az '50-es, '60-as évek egyik legismertebb színésznője és szinkronhangja volt. A  Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő hangját egy ország ismerhette meg, hiszen olyan figuráknak kölcsönözte a hangját, mint Szerénke a Frakk, a macskák réme című mesefilmben, Irma a Frédi és Béni, a két kőkorszaki szaki című mesében, de olyan filmek szinkronhangja is volt, mint például a Casablanca, az Óz, a csodák csodája vagy a 101 kiskutya.

Hosszan tartó betegség után, mindössze 57 évesen, 1987-ben a színpadról egyenesen a kórházba vitték, ám az életmentő műtétet nem engedélyezte, így az orvosok már tudták megmenteni.

Képeken azok a magyar színésznők, akik az ötvenes éveikben távoztak az élők sorából!

Váradi Hédi 18 évesen, első próbálkozásra jutott be a Színház- és Filmművészeti Főiskolára, ahol olyan művészek iskolatársai volt, mint Psota Irén, Horváth Teri vagy Szemes Mari. A Madách Színház, majd a Nemzeti Színház színésznője volt. Bessenyei Ferenchez 1961-ben ment férjhez, ám házasságuk csupán két évig tartott. Sírja a Fiumei úti temetőben található, apja, Váradi István mellett nyugszik.

Forrás: MTVA
Kattints a képre a nagyításhoz!
Kattints a képre a nagyításhoz!
Kattints a képre a nagyításhoz!
Kattints a képre a nagyításhoz!
Kattints a képre a nagyításhoz!
1 / 4

A 34 éves magyar színésznő halálát vérmérgezés okozta

Nézd meg képes összeállításunkban azokat a gyönyörű magyar színésznőket, akik tragikusan fiatalon távoztak az élők sorából!

Még nincs hozzászólás
Sztárlexikon
    hirdetés
    hirdetés
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.