kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Hazai sztár   /  

Magyar természetfilm a legjobbak között

Újabb magyar film söpri be a legnagyobb szakmai díjakat
Vajon ez a film meddig jut el?

Ismerd meg a legújabb díjvárományos magyar filmet!

Szerző: Bugya Brigi
Forrás: Femina.hu

Mosonyi Szabolcs rendező-operatőr és Bagladi Erika forgatókönyvíró-producer a Vad Szigetköz után egy újabb világszínvonalú természetfilmet készített, ezúttal Vad Kunság - A Puszta rejtett élete címmel.

Az Alföld gazdag élővilágát a maga vadságában, epizódszerű történeteken és látványos felvételeken keresztül bemutató film főszereplője a hazánkból évtizedekkel ezelőtt eltűnt, majd a déli határon át újra visszatelepülő aranysakál. Emellett az alföldi puszta állat- és növényvilágának széles skáláját felvonultatja a film.

A legjobbnak járó díjat már bezsebelte a film

Az alkotást a nemrég zárult 2. Magyar Filmhéten a Legjobb ismeretterjesztő film díjával ismerték el, emellett a XII. Aranyszem Operatőri Fesztiválon is a Természet kategória fődíját nyerte meg.

A filmet március 24-től mutatják be országszerte a filmszínházak, a Pannonia Entertainment forgalmazásában, a WWF Magyarország ajánlásával. Budapesten a Corvin, Puskin, Toldi, Művész és Tabán mozikban, az Uránia Nemzeti Filmszínházban, továbbá országszerte számos helyszínen, a megyeszékhelyek többségén vetítik, több mozi esetében kedvezményes jegyárral. A vetítési helyszínek részletes listája a film Facebook-oldalán olvasható.

A mozivetítések alkalmával egy különleges kísérőfilmet is láthat a közönség, a WWF Magyarországgal való együttműködésnek köszönhetően: Ruska László és Ringeisen Dávid MOME-n készített diplomafilmjét, a Paper World/Papírvilág című animációs rövidfilmet. A világszerte számos animációs fesztiválon díjat nyert Paper World a WWF Magyarország számára készített image film, melyben a mikrovilág szintjén válnak láthatóvá azok az értékek, amelyeket a WWF képvisel.

Még nincs hozzászólás

Nemes Jeles László és Leonardo DiCaprio

Az Oscar-díjas Leonardo DiCaprio boldogan csatlakozott a fotóhoz.
Világsztár
Sztárlexikon

Blog.hu ajánló

    hirdetés
    hirdetés
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.