kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Hazai sztár   /  

Kihagyhatatlan fotó! Zorán ellenállhatatlanul vonzó volt tinédzserkorában

Kihagyhatatlan fotó! Zorán ellenállhatatlanul vonzó volt tinédzserkorában

Kossuth-díjas előadóművészünk fiatalon igencsak megdobogtatta a női szíveket.

Szerző: Kenessei Orsolya
Forrás: Femina.hu
2010.10.04.

A szerelemnek múlnia kell, Majd egyszer, Volt egy tánc - ki ne ismerné ezeket a gyönyörű, romantikus dalokat, és előadójukat, Sztevanovity Zoránt?

A 66. életévében járó énekes-zenész hosszú évtizedek óta a magyar könnyűzenei élet egyik meghatározó személyisége, aki fiatalon nem csak szívhez szóló melódiáival hódította meg a hölgyközönséget.

Ahogy a Kossuth-díjas előadóművész régi fotóján is látszik, sármos vonásaival Zorán annak idején igazi szívtipró volt. A Jugoszláviából áttelepült fiatalember 1960-ban nyert felvételt a Budapesti Műszaki Egyetem villamosmérnöki szakára, a diploma megszerzése után azonban öccsével, Dusánnal úgy döntött, a zenélést választja.

Nehéz kezdetek után átütő siker

Zorán első komoly együttesével, a Metróval indult az 1962-es Ki mit tud? vetélkedőn, ám a produkció technikai okok miatt félbeszakadt, a zsűri pedig nem engedte, hogy újra eljátsszák a számot. 1963-ban szólóban próbálkozott, és Számum című dalával megnyerte a versenyt.

Legendás slágerek és sikeres albumok sorozata után a Metro 1972-ben feloszlott, Zorán pedig a Taurus, majd a Gemini együttes után szólóban folytatta. Munkásságát számos arany- és platinalemezzel, valamint 2005-ben a Magyar Köztársasági Érdemrenddel ismerték el.

Másodszor is megtalálta a boldogságot

Zorán szeretett felesége, Éva tragikusan fiatalon, 1996-ban hunyt el, ezt a csapást az énekes nagyon nehezen heverte ki. Sokáig a munkába temetkezett, ám hat év gyász után újra rátalált a szerelem.

Közkedvelt magyar sztárok és párjaik
Közkedvelt magyar sztárok és párjaik
Magyar musicalszínészekA legdögösebb magyar sztármamikMagyar sztárok válása 2013-banSokoldalú női tévésekA legdögösebb magyar musicalszínésznőkMagyar sztárpárok a vörös szőnyegenNői sztárok fiatalabb pasivalA legnépszerűbb férfi szinkronhangokA legsármosabb magyar színészekA Jóban Rosszban szerelmespárjai

Hegyi Barbarával sokáig titokban tartották kapcsolatukat, 2004-ben azonban nagy meglepetésre összeházasodtak.

Betöltés...

Boldogságuk azóta is felhőtlen, a színésznő bevallása szerint részben azért, mert sosem fogynak ki a szóból, mindig van közös témájuk.

Fotók: zoran.hu

Még nincs hozzászólás
Magyar sztárok és kedvenc cipőik

Szexi és nőies magas sarkú vagy sportos és kényelmes lapos talpú? Mit gondolnak sztárjaink, ha lábbeliről van szó? Pintácsi Viktória, Molnár Andrea és Komonyi Zsuzsa elárulta a Feminának, milyen cipőt hordanak szívesen.

Dátum: 2010. szeptember 10.
Készítette: Femina.hu
hirdetés
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.