kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Hazai sztár   /  

Kihagyhatatlan fotó! Zorán ellenállhatatlanul vonzó volt tinédzserkorában

Kihagyhatatlan fotó! Zorán ellenállhatatlanul vonzó volt tinédzserkorában

Kossuth-díjas előadóművészünk fiatalon igencsak megdobogtatta a női szíveket.

Szerző: Kenessei Orsolya
Forrás: Femina.hu

A szerelemnek múlnia kell, Majd egyszer, Volt egy tánc - ki ne ismerné ezeket a gyönyörű, romantikus dalokat, és előadójukat, Sztevanovity Zoránt?

A 66. életévében járó énekes-zenész hosszú évtizedek óta a magyar könnyűzenei élet egyik meghatározó személyisége, aki fiatalon nem csak szívhez szóló melódiáival hódította meg a hölgyközönséget.

Ahogy a Kossuth-díjas előadóművész régi fotóján is látszik, sármos vonásaival Zorán annak idején igazi szívtipró volt. A Jugoszláviából áttelepült fiatalember 1960-ban nyert felvételt a Budapesti Műszaki Egyetem villamosmérnöki szakára, a diploma megszerzése után azonban öccsével, Dusánnal úgy döntött, a zenélést választja.

Nehéz kezdetek után átütő siker

Zorán első komoly együttesével, a Metróval indult az 1962-es Ki mit tud? vetélkedőn, ám a produkció technikai okok miatt félbeszakadt, a zsűri pedig nem engedte, hogy újra eljátsszák a számot. 1963-ban szólóban próbálkozott, és Számum című dalával megnyerte a versenyt.

Legendás slágerek és sikeres albumok sorozata után a Metro 1972-ben feloszlott, Zorán pedig a Taurus, majd a Gemini együttes után szólóban folytatta. Munkásságát számos arany- és platinalemezzel, valamint 2005-ben a Magyar Köztársasági Érdemrenddel ismerték el.

Másodszor is megtalálta a boldogságot

Zorán szeretett felesége, Éva tragikusan fiatalon, 1996-ban hunyt el, ezt a csapást az énekes nagyon nehezen heverte ki. Sokáig a munkába temetkezett, ám hat év gyász után újra rátalált a szerelem.

Közkedvelt magyar sztárok és párjaik
Közkedvelt magyar sztárok és párjaik
Magyar musicalszínészekA legdögösebb magyar sztármamikMagyar sztárok válása 2013-banSokoldalú női tévésekA legdögösebb magyar musicalszínésznőkMagyar sztárpárok a vörös szőnyegenA 2016-os Story-gála sztárjaiNői sztárok fiatalabb pasivalA Jóban Rosszban szerelmespárjaiA Nagy Duett 2013 sztárjai

Hegyi Barbarával sokáig titokban tartották kapcsolatukat, 2004-ben azonban nagy meglepetésre összeházasodtak.

Boldogságuk azóta is felhőtlen, a színésznő bevallása szerint részben azért, mert sosem fogynak ki a szóból, mindig van közös témájuk.

Fotók: zoran.hu

Még nincs hozzászólás

Király Linda gyerekkori fotó

Király Linda a Facebook-oldalán osztotta meg rajongóival a múltbéli fotóját. Nézd meg!
Hazai sztár
Sztárlexikon

Blog.hu ajánló

    hirdetés
    hirdetés
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.