Ullmann Mónika
foglalkozás:
színésznő
kor:
43 év
születési idő:
1973. augusztus 2.
születési név:
Ullmann Mónika
születési hely:
Budapest, Magyarország
csillagjegy:
Címkék: ullmann mónika
kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Hazai sztár   /   Sztárlexikon   /  

Ullmann Mónika életrajz, cikkek, képek, videók

Ilyen volt, ilyen lett: Ullmann Mónika
Képekben a változás

Ullmann Mónika cserfes szőke kislányból bájos színésznővé érett az évek során. Ma lett 40 éves.

Szerző: Boros Mariann
Forrás: Femina.hu

Ullmann Mónika 1973. augusztus 2-án látta meg a napvilágot Budapesten. Igazi művészcsaládba született: édesapja, Ullmann Ottó zeneszerző, ahogyan nagyapja is, nagymamája táncpedagógus és hivatásos szteptáncos volt, nagynénje koreográfus, zongoratanárnő - három évvel idősebb bátyja, Ottó pedig szintén a színész szakmát választotta.

Kislányként több ízben bizonyíthatta tehetségét, már háromévesen feltűnt játékfilmekben, 1979-ben pedig megkapta az Égig érő fű című ifjúsági film főszerepét.

Írt a bátyjának egy dalt

1981-ben énekelte el a Moncsicsi című dalt, mely gyerekek és felnőttek körében egyaránt nagy kedvenc lett, majd még ugyanebben az évben elénekelte az Írtam a bátyámnak egy dalt című slágert, mellyel részt vett a Táncdalfesztiválon. Emellett a bájos szőke kislányt A szeleburdi család című vígjátékban is láthatta a közönség.

A színészet és a zene mellett a tánc is érdekelte, beiratkozott  az Állami Balettintézet néptánc szakára, az iskolát 1991-ben végezte el, majd három éven át Novák Ferenc táncosaként dolgozott. Színésznőként 1994-ben lépett először színpadra, a József Attila Színház díszletei között.

Színpad, film és szinkron

Az évek során olyan népszerű darabokban bizonyította tehetségét, mint az Egy csók és más semmi, Az öreg hölgy látogatása vagy Shakespeare Ahogy tetszik című vígjátéka. Eközben felvételt nyert a Színház- és Filmművészeti Főiskola színész szakára, diplomáját 1997-ben szerezte meg.

Ullmann Mónika a színház mellett számos tévés produkcióban is feltűnik, 1999-ben a Hippolytban egy táncosnőt alakított, de láthattuk az Egy bolond százat csinál és az S.O.S. szerelem! című vígjátékokban is. Ugyanakkor szinkronosként is népszerű, egyebek mellett ő szólaltatja meg magyarul a Bűbájos boszorkák Piperjét, de a Született feleségekben és a Vészhelyzetben is felcsendült már jellegzetes hangja.

Nézd meg a legkedveltebb magyar és külföldi sztárokat a Sztárlexikonban!
Tetszett Ullmann Mónika? Íme, még több népszerű színész a Feminán:
Ilyen volt, ilyen lett: Ábel Anita »
Ilyen volt, ilyen lett: Szinetár Dóra »
Ilyen volt, ilyen lett: Kéri Kitty »

A dögös színésznő 2011 áprilisától egy igazán új szerepben próbálhatja ki magát: a Spektrum Home csatorna műsorán a Barkács csaj című műsor háziasszonyaként régi tárgyakat alakít át, hasznosít újra.

2011 szeptemberének elején csatlakozott a TV2 sikersorozatának, a Jóban Rosszbannak a stábjához is: betegként érkezett a Csillagkúti klinikára, az általa játszott Andreát férje olyan súlyosan bántalmazta, hogy kórházi ápolásra szorult. A karaktert egy idő után gyengéd szálak fűzik a Gesztesi Károly által játszott Füredihez, aki el is veszi feleségül. A nézők 2014 februárjában láthatták utoljára a sorozatban, karakterét a sorozat készítői végérvényesen kiírták, Andrea súlyos betegségben meghalt.

A színésznő első férje Miller Zoltán volt, akitől 1996-ban egy kisfia is született, Dávid. A pár házassága sajnos válással végződött, az utóbbi években a színésznő dr. Berniczei-Roykó Ádám fogorvossal élt együtt - magánéletét nem szívesen tárja a nyilvánosság elé.

Fotók: Europress, Facebook

4 hozzászólás
Jason       2012-08-02 10:55
5.
Isten éltesse Magyarország legbájosabb Nőjét, Színésznőjét !
anna       2012-08-02 09:23
4.
Kicsinek is aranyos volt és most is az. Isten éltesse!
lleho       2011-08-02 16:20
3.
és persze boldog születésnapot!
válasz a 2. kommentre (lleho - 08-02)
Tudtad?
Ullmann Mónika az 1998-ban útjára induló Barátok köztben is feltűnt - Berényi Miklós barátnőjét alakította. 2011 áprilisától Mónika egy igazán új szerepben próbálhatja ki magát: a Spektrum Home csatorna Barkács csaj című műsorának háziasszonyaként régi tárgyakat alakít majd át, és hasznosít újra.
Főbb filmszerepei
2007 S.O.S. szerelem!
1999 Hippolyt
1981 A szeleburdi család
1979 Égigérő fű
Főbb színpadi szerepei
2011 Fekete kávé
2007 Legyen a feleségem
2000 A három testőr
1997 A házasságlevél
Sztárlexikon

Blog.hu ajánló

hirdetés
hirdetés
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.