Szűcs Judith
foglalkozás:
énekesnő
kor:
63 év
születési idő:
1953. augusztus 15.
születési név:
Szűcs Judit
születési hely:
Budapest, Magyarország
csillagjegy:
Címkék: szűcs judith
kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Hazai sztár   /   Sztárlexikon   /  

Szűcs Judith életrajz, cikkek, képek, videók

Ilyen volt, ilyen lett: Szűcs Judith, énekesnő
Képekben a változás

Szűcs Judith énekesnő fodrásznak tanult, de az 1972-es Ki mit tud? beindította zenei karrierjét.

Szerző: Boros Mariann
Forrás: Femina.hu

Szűcs Judith 1953. augusztus 15-én, a család ötödik gyermekeként látta meg a napvilágot Sashalmon. Családjával nehéz körülmények között éltek, de édesanyjuk szeretete enyhítette az anyagi gondokat.

Az énekesnő tehetsége már kislánykorában megmutatkozott, édesapjával és bátyjaival sokat zenéltek és énekeltek együtt. Szülei zenei általános iskolába járatták, hét évig zongorázott. A középiskolában fodrásznak tanult, tagja volt a Fodrász Egyesület Tavasz 67 nevű leánykórusának.

Tehetségkutatót nyert

Énekesnői karrierjét az 1972-es Ki mit tud? indította be, melyen táncdalének kategóriában diadalmaskodott. A tehetségkutató hozadéka rengeteg tévés szereplés és koncert lett, olyan énekesekkel lépett a színpadra, mint Cserháti Zsuzsa, Máté Péter vagy Szécsi Pál.

Az első nagylemez sem váratott sokáig magára: 1977-ben került a boltok polcára a Táncolj még!, az albummal nemcsak hazánkban turnézott, külföldre is hívták. Az egykori NDK-n és Szovjetunión kívül Írországban, Japánban, Kubában és az USA-ban is rendkívüli népszerűségnek örvendett.

Magyarországon négyszer választották meg az Év énekesnőjének, sokan csak diszkókirálynőként emlegették Szűcs Judithot, akinek az évek során összesen 22 albuma jelent meg - legutóbbi 2010-ben Szerelmeim címmel. Dalai születésében olyan művészek is közreműködtek, mint Demjén Ferenc, Berkes Gábor, Bogdán Csaba vagy Szikora Róbert.

Nézd meg a legkedveltebb magyar és külföldi sztárokat a Sztárlexikonban!
Tetszett Szűcs Judith? Íme, még több népszerű énekesnő a Feminán:
Ilyen volt, ilyen lett: Szulák Andrea »
Ilyen volt, ilyen lett: Csepregi Éva »
Ilyen volt, ilyen lett: Zséda »

2005-ben jelent meg Táncolsz még? című életrajzi könyve, mely az énekesnővel készült interjúkat gyűjtötte csokorba. Szűcs Judith férje 1995-ig Fülöp Csaba volt, lányuk, Tímea 1985-ben jött a világra, és édesanyja nyomdokaiba lépve szintén az énekesnői pályát választotta.

2011 novemberében a Prizma TV Light Night című műsorában a még mindig kirobbanó formában lévő énekesnő váratlanul bejelentette, hogy összeköltözött egy titokzatos külföldi férfival, akivel hamarosan oltár elé is áll. A vőlegénye nevét nem árulta el, annyit közölt róla viccesen, hogy nullás a vércsoportja.

Fotók: Europress, Szucsjudith.hu.

9 hozzászólás
sanyika88       2012-08-15 11:55
10.
Liptaival kapcsolatban a legdurvább kép ezen a Femina oldalon található amúgy a "Legdögösebb sztármamik" kategóriában. Na, ott nem dolgozott a Photoshop, érdemes megtekinteni :)
sanyika88       2012-08-15 11:52
9.
Sima Photoshop, nem is a legjobb munka (legfelsőbb kép). Pl. az orr és a száj közti részt teljes mértékben átvették egy 20 éves csajt ábrázoló képről, és az eredeti fényképbe bekopizás után a két kép határát nem dolgozták el rendesen (nem csináltak á... tovább »
tifany       2012-08-15 11:11
8.
Legalább 13 dioptriás legyen! A nyakát kell megnézni!
válasz a 6. kommentre (avOkado - 08-15)
Tudtad?
Szűcs Judith testvére, Szűcs Antal Gábor tehetséges zenész, aki állandó közreműködője az énekesnő lemezeinek, emellett pedig Tátrai Tiborral zenél. Az énekesnő magánéletéről a 2005 novemberében megjelent, Táncolsz velem? című életrajzi könyvében olvashatunk.
Főbb lemezei
2010 Szerelmeim
1995 Ugye táncolsz még
1985 Tudod, a tiéd vagyok
1978 Táncolj még
Főbb díjai, elismerései
2008 Megyei Prima-díj
1983 Neewollahi Fesztivál győzelem
1979 A Cowan Fesztivál Legjobb női előadó díja
1972 Ki mit tud? győzelem
Sztárlexikon

Blog.hu ajánló

    hirdetés
    hirdetés
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.