Novodomszky Éva
foglalkozás:
műsorvezető
kor:
43 év
születési idő:
1974. január 19.
születési név:
Novodomszky Éva
születési hely:
Szarvas, Magyarország
csillagjegy:
kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Hazai sztár   /   Sztárlexikon   /  

Novodomszky Éva életrajz, cikkek, képek, videók

Ilyen volt, ilyen lett: Novodomszky Éva
Képekben a változás

Novodomszky Éva tanítóképzőre járt, végül mégis a képernyőn kötött ki, sikeres híradós lett belőle.

Szerző: Boros Mariann
Forrás: Femina.hu

Novodomszky Éva 1974. január 19-én látta meg a napvilágot a Békés megyei Szarvason. Az általános iskola elvégzése után a szentesi Horváth Mihály Gimnázium filmes osztályában érettségizett, majd a kecskeméti tanítóképző főiskolán szerzett diplomát.

Bár a szőke szépségnek a diákok körében bizonyára nagy rajongótábora lett volna, végül tanítás helyett a főiskola után beiratkozott a Komlósi Oktatási Stúdióba, hogy elsajátíthassa a riporterkedés és az újságírás alapjait.

Tanár helyett híradós lett

Az iskola elvégzése után, 1997-ben a Magyar Televízió ifjúsági híradójának riportere lett, az ezredforduló óta pedig a Híradó műsorvezetőjeként hallhattuk tőle az aktualitásokat estéről estére. 2006-ban a Főtér című műsorral hazánk legszebb tájaira kalauzolta el a közszolgálati tévé nézőit, a Teadélutánt pedig Gundel Takács Gáborral és Rózsa Péterrel együtt vezette.

Közben az élő adás varázsát is megtapasztalhatta, 2007-ben a Miss World Hungary döntőjéről közvetített, de a 2010-es Fonogram - Magyar Zenei Díj gálának is ő volt a háziasszonya, kollégája, Gundel Takács Gábor társaságában. Utóbbival közösen vezette az Eurovíziós Dalfesztivál hazai válogatóját, A Dal című műsort 2013-ban és 2014-ben. Ő az M1-en futó Család-barát című magazinműsor egyik állandó műsorvezetője.

Két kisfia született

A természetes szépségű műsorvezető egy olaszországi nyaralás során ismerte meg férjét, a szicíliai származású Salvót. A nyári románcból szerelem lett, Éva nagy pocakkal mondta ki az igent 2004 nyarán, októberben pedig világra jött kisfiuk, Cristiano - a csöppség kétnyelvű, édesapjával olaszul, anyukájával pedig magyarul beszél.

Gundel Takács Gáborral

Az esküvő után a híradós férje is Magyarországra költözött, 2009-ben pedig éttermet nyitottak Budapesten, ahol a hagyományos olasz ízekkel ismerkedhetnek a gasztronómia szerelmesei.

Nézd meg a legkedveltebb magyar és külföldi sztárokat a Sztárlexikonban!
Tetszett Novodomszky Éva? Íme, még több népszerű tévés a Feminán:
Ilyen volt, ilyen lett: Gundel Takács Gábor »
Ilyen volt, ilyen lett: Ördög Nóra »
Ilyen volt, ilyen lett: Erős Antónia »

A család egyébként Szentendrén él, 2010 júliusában pedig újabb taggal bővült: megszületett második kisfiuk, Marco.

Fotók: Europress, Kultusz.com, MTVA/Zih Zsolt

Még nincs hozzászólás
Tudtad?
Egy 2009-es felmérés alapján D. Tóth Kriszta mellett Novodomszky Éva a magyar tévénézők egyik első számú kedvence. A megkérdezettek hitelességében és megbízhatóságában látják a csinos tévés sikerének titkát.
Főbb műsorai
2009 6 órai tea
2006 Főtér
2004 Teadélután
2000 Híradó
Karrierje fő állomásai
2007 Kovácsi László Média-díj
2006 Főtér
2000 Híradó
1997 MTV
Sztárlexikon

Blog.hu ajánló

    hirdetés
    hirdetés
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.