Bayer Friderika
foglalkozás:
énekesnő
kor:
45 év
születési idő:
1971. október 4.
születési név:
Bayer Friderika
születési hely:
Budapest
csillagjegy:
Címkék: bayer friderika
kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Hazai sztár   /   Sztárlexikon   /  

Bayer Friderika életrajz, cikkek, képek, videók

Ilyen volt, ilyen lett Bayer Friderika
Képekben a változás

Friderika 1994-ben a negyedik helyen végzett az Eurovíziós Dalfesztiválon.

Forrás: Femina.hu

Bayer Friderika 1971. október 4-én született Budapesten. Tanulmányait egy zenei általános iskolában kezdte, 14 évesen pedig már tudta, hogy énekesnő akar lenni, ezért hangképző tanárhoz kezdett el járni. Ekkor kezdődött el igazán a felfelé ívelő karrierje.

21 évesen a Magyar Rádió Sztárkereső című műsorában énekelt. A következő évben, 1994-ben pedig jött az áttörés: a Táncdalfesztivál, amely rövid időn belül ismertté tette Friderikát.

Eurovíziós Dalfesztivál

Az esélytelenek nyugalmával indult a Magyar Televízió által rendezett Táncdalfesztiválon, amelyen a Kinek mondjam el vétkeimet? című balladával az első helyen végzett, így ő kapta a lehetőséget, hogy Dublinban képviselhesse hazánkat az Eurovíziós Dalfesztiválon.

Friderikának sikerült az, ami magyarnak még soha sem: döntőbe jutott, és a negyedik helyen végzett. Ekkor az egész világ felfigyelt az egyszerű öltözetű, csengő hangú énekesnőre.

Újabb sikerek

Egy hónappal a versenyt követően megjelent első albuma Friderika címmel, ami hamarosan aranylemez lett. Még ebben az évben megkapta az EMERTON-díjat, majd Arany Zsiráf-díjjal tüntették ki.

1995-ben részt vett a Sopoti Fesztiválon, ahol olyan világhírű előadók mellett léphetett fel, mint Annie Lennox és Chuck Berry.

1996-ban az Unilever cég Friderikát választotta reklámarcnak a Lux tusfürdő termékcsaládjához. A kampányhoz promóciós dal készült Úgy illesz hozzám címmel. Ezt követően Friderika országjáró turnéra indult.

A turné után hamarosan elkészítette második, majd harmadik lemezét is. Utóbbi egy egészen különleges, vidám hangvételű lemez lett, amelyről a Feltárcsáztad a szívemet a hazai rádiók egyik leghallgatottabb slágere lett 1998-ban.

Nézd meg a legkedveltebb magyar és külföldi sztárokat a Sztárlexikonban!
Tetszett Bayer Friderika? Íme, még több népszerű énekesnő a Feminán:
Ilyen volt, ilyen lett: Zséda »
Ilyen volt, ilyen lett: Szandi »
Ilyen volt, ilyen lett: Szulák Andrea »

Friderikának eddig összesen hét nagylemeze jelent meg. Jelenleg az ATV-n vasárnaponként látható és hallható, ugyanis ő az énekesnője a Hit Gyülekezete által tartott Vidám Vasárnap című rendezvénynek.

Magánéletéről ritkán beszél, soha nem voltak botrányai. Férjnél van és egy hétéves kisfiú, Christopher édesanyja.

Még nincs hozzászólás
Tudtad?
Bayer Friderika az általános iskolai felvételén éppen tüszős mandulagyulladásban szenvedett, mivel azonban csak ritmusra kellett tapsolnia, felvették.
Nagylemezei
1994 Friderika
1995 Friderika II
1998 Boldog vagyok
2001 Hazatalálsz
Főbb díjai, sikerei
1994 Táncdalfesztivál - 1. hely
1994 Eurovíziós Dalfesztivál - 4. hely
1994 EMERTON díj
1994 Arany Zsiráf díj
Sztárlexikon

Blog.hu ajánló

hirdetés
hirdetés
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.