kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Hazai sztár   /  

Közös fotó! Igéző szépséggé érett Sztankay István lánya, Orsolya

Közös fotó! Igéző szépséggé érett Sztankay István lánya, Orsolya
Színésznő lett belőle

Sztankay Orsolya jogásznak készült, mégis színésznő lett.

Forrás: Femina.hu

Ha a Sztankay nevet meghallja valaki, akkor valószínűleg hazánk népszerű színésze és Belmondo állandó magyar hangja, Sztankay István ugrik be elsőre.

A 75. születésnapját február 14-én, azaz ma ünneplő sztár azonban nemcsak elismert képviselője szakmájának - egyebek közt Jászai Mari-díjjal és Kossuth-díjjal is kitüntették -, de kétgyermekes édesapa is.

Apja nyomdokaiban

Bár fia, Ádám végül feladta eredeti terveit, és rendező helyett újságíróként keresi kenyerét, lánya, Sztankay Orsolya édesapja hivatását választotta: jelenleg a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház társulatának a tagja.

Persze nem volt könnyű feldolgoznia azt, hogy a papája híres színész, ráadásul szülei nem bánták volna, ha más pályát választ - pontosan azért, mert nagyon is jól ismerték a buktatókat.

Ezért hát támogatták Orsolyát, aki egy barátnője hatására beadta jelentkezését a jogi egyetemre, ahová fel is vették. Hamarosan azonban rá kellett jönnie, hogy az a világ közel sem vonzza úgy, mint a színi pálya.

Harmadszorra vették fel

Így, otthagyva az intézményt, elment az Új Színházba stúdiósnak, ezzel párhuzamosan pedig felvételizett a Színművészetire. Ugyan csak harmadszorra vették fel, de végül teljesült az álma: 2002-ben a jeles intézmény diákjaként végzett.

Magyar sztárapukák gyermekeikkel
Magyar sztárapukák gyermekeikkel
A legsármosabb magyar színészekA legkedveltebb magyar sorozatszínészekA 2016-os Glamour-gála szerelmespárjaiA legnépszerűbb férfi szinkronhangokMagyar sztárok válása 2013-banA Nagy Duett 2013 sztárjaiMagyar musicalszínészekA legdögösebb magyar sztármamikMagyar sztárpárok a vörös szőnyegenA Megasztár zsűritagjai

Azóta több helyütt színpadra lépett már: 2002 és 2003 között a Soproni Nemzeti Színház, majd azt követően három évig a Pécsi Nemzeti Színház társulatának tagja volt. Az utóbbi négy évben szabadúszóként ténykedett, 2010 őszétől pedig a zalaegerszegi színházban találkozhatnak vele a nézők.

Először a Cseresznyéskert című Csehov-drámában volt látható, január végén mutatták be Molière: Scapin furfangjait, melyben szintén szerepel.

Mint a bűbájos színésznő a Zalai Hírlapnak bevallotta, nagyon jól érzi magát a színházban, és örül annak is, hogy rögtön megtalálta a hangot a többi fiatal színésszel, ami természetesen nagyban megkönnyíti a munkát.

Ami a magánéletét illeti, Sztankay Orsolya párja ugyancsak színész: Fillár István, a budapesti Magyar Színház tagja. Bár Pécsett találtak egymásra, sokkal régebbi az ismeretségük, hiszen a férfi annak idején, a gimnáziumban, Orsolya bátyjának volt az évfolyamtársa.

Fotó: sztankayorsolya.hu

X-Faktor 2012: Geszti Péter és mentoráltja

Geszti Péter bevallotta: elsődlegesen nem az énektudásra figyelt a három döntős énekese kiválasztásakor. A mentor így indokolta döntését.

Még nincs hozzászólás

Hegedűs D. Géza lánya Barbara

Képeken a hazai sztárok és ritkán látott színésznő lányaik.
Hazai sztár

Fábián Anita lánya modell

Fábián Anita színésznő lánya, Pipi lehet Palvin Barbara utódja.
Hazai sztár
Nagy Feró és az X-Faktor csapatai

Nagy Feró változatos csapatokat választott magának a 2012-es X-Faktorban. A Spirit két fiú egy lány felállására még nem volt példa a hazai műsor történetében.

Dátum: 2012. október 20.
Készítette: Femina.hu
Sztárlexikon
    hirdetés
    hirdetés
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.