kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Hazai sztár   /  

Közös fotó! Igéző szépséggé érett Sztankay István lánya, Orsolya

Közös fotó! Igéző szépséggé érett Sztankay István lánya, Orsolya
Színésznő lett belőle

Sztankay Orsolya jogásznak készült, mégis színésznő lett.

Forrás: Femina.hu

Ha a Sztankay nevet meghallja valaki, akkor valószínűleg hazánk népszerű színésze és Belmondo állandó magyar hangja, Sztankay István ugrik be elsőre.

A 75. születésnapját február 14-én, azaz ma ünneplő sztár azonban nemcsak elismert képviselője szakmájának - egyebek közt Jászai Mari-díjjal és Kossuth-díjjal is kitüntették -, de kétgyermekes édesapa is.

Apja nyomdokaiban

Bár fia, Ádám végül feladta eredeti terveit, és rendező helyett újságíróként keresi kenyerét, lánya, Sztankay Orsolya édesapja hivatását választotta: jelenleg a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház társulatának a tagja.

Persze nem volt könnyű feldolgoznia azt, hogy a papája híres színész, ráadásul szülei nem bánták volna, ha más pályát választ - pontosan azért, mert nagyon is jól ismerték a buktatókat.

Ezért hát támogatták Orsolyát, aki egy barátnője hatására beadta jelentkezését a jogi egyetemre, ahová fel is vették. Hamarosan azonban rá kellett jönnie, hogy az a világ közel sem vonzza úgy, mint a színi pálya.

Harmadszorra vették fel

Így, otthagyva az intézményt, elment az Új Színházba stúdiósnak, ezzel párhuzamosan pedig felvételizett a Színművészetire. Ugyan csak harmadszorra vették fel, de végül teljesült az álma: 2002-ben a jeles intézmény diákjaként végzett.

Magyar sztárapukák gyermekeikkel
Magyar sztárapukák gyermekeikkel
A legsármosabb magyar színészekA legkedveltebb magyar sorozatszínészekA 2016-os Glamour-gála szerelmespárjaiA legnépszerűbb férfi szinkronhangokMagyar sztárok válása 2013-banA Nagy Duett 2013 sztárjaiMagyar musicalszínészekA legdögösebb magyar sztármamikMagyar sztárpárok a vörös szőnyegenA Megasztár zsűritagjai

Azóta több helyütt színpadra lépett már: 2002 és 2003 között a Soproni Nemzeti Színház, majd azt követően három évig a Pécsi Nemzeti Színház társulatának tagja volt. Az utóbbi négy évben szabadúszóként ténykedett, 2010 őszétől pedig a zalaegerszegi színházban találkozhatnak vele a nézők.

Először a Cseresznyéskert című Csehov-drámában volt látható, január végén mutatták be Molière: Scapin furfangjait, melyben szintén szerepel.

Mint a bűbájos színésznő a Zalai Hírlapnak bevallotta, nagyon jól érzi magát a színházban, és örül annak is, hogy rögtön megtalálta a hangot a többi fiatal színésszel, ami természetesen nagyban megkönnyíti a munkát.

Ami a magánéletét illeti, Sztankay Orsolya párja ugyancsak színész: Fillár István, a budapesti Magyar Színház tagja. Bár Pécsett találtak egymásra, sokkal régebbi az ismeretségük, hiszen a férfi annak idején, a gimnáziumban, Orsolya bátyjának volt az évfolyamtársa.

Fotó: sztankayorsolya.hu

Még nincs hozzászólás

Hegedűs D. Géza lánya Barbara

Képeken a hazai sztárok és ritkán látott színésznő lányaik.
Hazai sztár

Ábel Anita kislánya Luca

Ábel Anita ritkán mutatja meg egy szem lányát, most kivételt tett.
Hazai sztár
Laza, sármos, humoros. Interjú Király Viktorral

Tízezer jelentkező közül került ki győztesen Király Viktor a Megasztár 4-ben, aki amellett, hogy tehetséges énekes, igazán humoros és szexi pasi. Életéről, munkájáról beszélgettünk vele, és megszólalt az ikertesvére is.

Dátum: 2010. szeptember 1.
Készítette: Femina.hu
Sztárlexikon
    hirdetés
    hirdetés
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.