kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Hazai sztár   /  

Szécsi Pál szomorú gyerekkor

Anyja elhagyta, apját kivégezték - Szécsi Pálnak sanyarú gyerekkora volt

Szécsi Pál elhagyott kisfiú volt egész életében.

Szerző: Vágó Júlia
Forrás: Femina.hu

Szécsi Pál 23 éves volt, amikor 1967-ben, a Táncdalfesztiválon második helyezést ért el a Csak egy tánc volt című dalával. Ezt követően beindult a karrierje, olyan slágereket adott a rajongóknak, mint az Egy szál harangvirág, a Gedeon bácsi, az Én édes Katinkám vagy a Szeretni bolondulásig. A legendás magyar énekes kisfiús sármja és vonzó külseje mögött szomorú élettörténet húzódik. Édesapját és édesanyját is nagyon korán elvesztette - utóbbi lemondott róla.

Szécsi Pál gyerekkorában - nővérével együtt - intézetben és nevelőotthonban nevelkedett. Édesapját, Szécsi Ferencet zsidó származása miatt a háború végén, 1945-ben kivégezték. Ekkor az énekes csupán egyéves volt. Anyja elhatározta, új életet kezd, és a két kisebbik gyermeket otthon hagyva Amerikába disszidált. A harmadikat, a legidősebbet, az akkor 18 éves Marikát Bécsig magával vitte, de őt is otthagyta a pályaudvaron - ennek ellenére a fiatal leányzó egyedül kijutott a tengerentúlra.

A kis Szécsi Pál és fiatalabbik nővére állami gondozott lett, még anyai nagyanyjuk is lemondott gyámságukról. Az énekes 16 évesen került fel Budapestre, az iskolát otthagyva előbb kabinosként dolgozott a Palatinus strandon, majd segédmunkásként és raktárosként, utána kezdett el modellkedni és énekelni.

Bár a fejébe vette, hogy édesanyját - aki apja után még nyolcszor ment férjhez - megkeresi, a nő hallani sem akart fiáról, akiről talán nem is tudta, Magyarországon milyen népszerű sztár lett. Szécsi Pál hányatott gyerekkora, a szülei hiánya és élete legnagyobb szerelme, Domján Edit öngyilkossága vezethetett ahhoz, hogy 30 évesen, 1974-ben ő maga is véget vetett életének.

Fotók: szecsipalnetwork.hu, MTI

Képeken Szécsi Pál és szerelmei

Képeken a legendás énekes szerelmei és titkos viszonyai. Nézd meg, kik hódították meg Szécsi Pál szívét!

3 hozzászólás
Mercedes       2017-03-19 12:47
4.
Attól, hogy így elbánt vele a sors, még túlélhette volna. Hisz jóképű, kedves fickó volt. Meg kellett volna rázni magát, lapozni és felépíteni az új, saját életet.
Mercedes       2017-03-19 12:47
3.
Attól, hogy így elbánt vele a sors, még túlélhette volna. Hisz jóképű, kedves fickó volt. Meg kellett volna rázni magát, lapozni és felépíteni az új, saját életet.
Stroke       2017-03-19 07:19
2.
Roma származású volt az édesapa és valóban kivéhgezték ....

Domján Edit halálának évfordulója

Domján Edit 1972 karácsonyán saját kezével vetett véget életének.
Hazai sztár

Márió, a harmonikás így néz ki most

A népszerű muzsikust 15 éve ismertük meg, az azóta eltelt idő alatt pedig ennyire megváltozott.
Hazai sztár
Sztárlexikon

Blog.hu ajánló

    hirdetés
    hirdetés
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.