kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Hazai sztár   /  

Kabos Gyula magyar Chaplin

Elszegényedve halt meg a magyar Chaplin! Kabos Gyula utolsó éveiben éhezett

Élete utolsó három évében már senkinek sem kellett.

Szerző: Vágó Júlia
Forrás: Femina.hu

129 éve ezen a napon, március 19-én született a magyar Chaplin, a sziporkázóan vicces és tehetséges komikus, Kabos Gyula.

A '20-as, '30-as években az ország egyik legelismertebb művésze volt. Olyan filmekben szerepelt, mint a Hyppolit, a lakáj, Meseautó, Lila akác, Nászút fél áron vagy a Fizessen, nagysád! Elképesztő sikerei voltak a budapesti színházakban és a filmvásznon, vígjátékban, operettben, komoly darabban egyaránt. 1929-ben az Operettszínház - akkor még Fővárosi Művész Színház - igazgatója volt. A kedvelt kollégából egy csapásra ellenség lett, miután direktorként csökkentette a színészek sztárgázsiját. Ellene fordultak, bukása után pedig elkezdett lecsúszni a lejtőn, filléres gondokkal küszködött.

Képes összeállításunkban Kabos Gyulára emlékezünk.

Kabos Gyula milliók nagy kedvence volt, aki pályáját mint táncos komikus kezdte, majd a pesti kabaré és a filmvilág utánozhatatlan egyénisége lett. A bal oldali fotón a Hyppolit, a lakáj című 1931-es filmben, a jobb oldali fotón pedig az 1937-es Maga lesz a férjemben látható.

Forrás: MTVA, mandarchiv.hu
Kattints a képre a nagyításhoz!
Kattints a képre a nagyításhoz!
Kattints a képre a nagyításhoz!
Kattints a képre a nagyításhoz!
1 / 3

Feleségével együtt lett öngyilkos a magyar színész

Soós Imre nem az egyedüli, aki úgy döntött, önkezével vet véget az életének. Nézd meg azokat a nagy színészeket, akik szintén így végezték!

Még nincs hozzászólás

Krisz Rudi 2016

Krisz Rudi, az egykori tinibálvány ismét énekesi karrierjére koncentrál.
Hazai sztár
Sztárlexikon
    hirdetés
    hirdetés
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.