Pénztárcakímélő finomság, ami a te hűtődből is megvan pár alapanyagból

Havas Dóra tuti receptjei és tippjei a TV Paprika új műsorában.

Havas Dóra Mi van a hűtőben?
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Mindenkivel előfordult már, hogy gyorsan és könnyen kellett otthon valami finomat varázsolnia a családnak vagy a barátoknak. Ilyenkor nincs idő készülni, csak a hűtőszekrényben található dolgokat használhatjuk, benne néhány alapanyaggal, maradékokkal és akár felbontott konzervekkel. Nem is gondolnánk, hogy ezek mi mindenre jók! A TV Paprika legújabb sorozatában február 27-től Havas Dóra, Kapusi Gerti és Bede Róbert segít a nézőknek abban, hogyan lehet belőlük egyszerűen és ízletesen főzni.

Olyan pénztárcakímélő ötletekkel rukkolnak elő nap mint nap, amiket akár abban a pillanatban ki is próbálhatunk. A receptek mellett számtalan apró ötlettel, praktikával is szolgálnak, hogy minél gazdaságosabban és ügyesebben töltsük fel a hűtőnket és a kamránkat. Havas Dórát a saját kedvenc alapanyagairól és bevált fogásairól kérdeztük.

- Dóra, mi az, ami mindig vagy többnyire megtalálható a te hűtődben?

- Sajtból mindig többféle van. Enélkül nem tudom elképzelni az életemet, de önmagában azért nem oldja meg a mindennapi táplálkozásunkat. Mindig van néhány friss zöldség és gyümölcs, tojás, tejtermék - leginkább joghurt és tejföl - és néhány előre elkészített házi szósz és lekvár.

- Mi az, ami szerinted egyszerű vagy gyorsan elkészíthető ételek elkészítéséhez minden háztartás hűtőjében jó, ha megtalálható?

- Szerintem a friss zöldség az, ami mindig kihúz a csávából. Én inkább zöldség-, mint húspárti vagyok, nagyon változatos és egészséges ételeket lehet zöldségekből készíteni. A húst inkább frissen veszem, nem szoktam napokig a hűtőben tárolni.

- Melyek azok az alapanyagok, amelyek a szekrényben is elállnak, és nagyon hasznosak, alaptermékek a főzéshez?

- A hűtő mellett szükség van egy jól felszerelt kamrára vagy kamraszekrényre: ebben legyen pár konzerv - paradicsom, bab, kukorica -, száraz tészták, rizs, liszt - csak hogy a legfontosabbakat említsem. És persze a fűszerek! Ezek adják az ételek lelkét, itt érdemes fejleszteni. Én mindig tartok otthon készen kapható tortillát, ezt változatosan el lehet készíteni, szendvicsnek is nagyon klassz.

- Mi az a top 3 étel, ami a gyors és könnyű elkészíthetősége miatt a kedvenced, gyakran be szoktad dobni?

- A különbözőképpen elkészített tészták szerintem mindenkinél a top 3-ban vannak, nálam is - legyen mondjuk egy besameles, borsós, sonkás tészta az egyik, ez sok sajttal nagy kedvenc nálunk. Ugyanígy kedvenc a serpenyőben sült tengeri hal sült zöldségekkel. A harmadik pedig legyen az egészben sült karfiol, ez is nagy favorit.

- Mi a leghasznosabb főzési praktika, amit megtanultál?

- Számomra az volt az egyik nagy felfedezés, hogy a sütőben sütve mennyivel finomabban a zöldségek! A kelbimbótól a karfiolig tényleg rengeteg zöldség egészen más ízű lesz, még fűszerezés nélkül is. Érdemes kísérletezni!

Fotó: TV Paprika

Ő Széll Tamás párja - A Bocuse d'Or magyar sztárja érte rajong évek óta

Széll Tamás sikereihez szerelme, Szabina is hozzájárult. Nézd meg a fotóikat!

Ő Széll Tamás párja - A Bocuse d'Or magyar sztárja érte rajong évek óta

Nézegess képeket!

Elolvasom

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A legújabb epizódban a cancel culture, azaz az eltörléskultúra került terítékre. Mikor született meg, és mit jelent a cancel culture kifejezés? Miért veszélyes jelenség? Kik azok a híres személyek, akik érintettek? Honnan tudjuk, hogy valósak-e az ellenük felhozott vádak? Hogyan befolyásolja az eltörléskultúra a stand up comedy műfaját?

Promóció

Ezt is szeretjük