kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Hazai sztár   /  

Hadas Krisztina: Egy tökéletlen anya naplója

Tragikus karácsony volt! A magyar tévés kisfia elvesztéséről is mesélt

Hadas Krisztina Egy tökéletlen anya naplója című könyvében egy fájdalmas emlékről is ír.

Forrás: Femina.hu

2012 novemberében jelent meg Hadas Krisztina Egy tökéleten anya naplója című könyve, melyet második gyermekének megszületése után kezdett írni a Baba Magazin számára.

Hadas Krisztina férjével és kisfiával
Sára és Zsiga

A vörös, bongyor hajú tévés, akit legtöbben a TV2 Napló című műsorából ismernek, és aki idén az RTL II-höz igazolt, nemcsak a gyereknevelés örömeiről és megpróbáltatásairól vall, hanem egy fájdalmas, múltbéli eseményt is megoszt az olvasókkal.

Fájdalmas karácsonyi emlék

Hadas Krisztina első házasságából 1994-ben született meg lánya, Sára. Második házasságát a harmincas éveiben kötötte egykori általános iskolás padtársával, akitől 2010-ben megszületett kisfia, Zsigmond.

A kis Zsiga születésnapjáról írt a könyv harmadánál, amikor egy fájdalmas karácsonyi emléket is megosztott az olvasókkal: a kisfiú bátyjáról, aki végül nem kilenc hónap után született meg.

- 2008. december 23-án férjemmel lazán bedzsesszeltünk a terhesség 12. hetében esedékes ultrahangvizsgálatra. De akkor és ott, egy nappal karácsony előtt, az örök közhellyel élve, hirtelen megfordult velünk a világ. Az orvosnő száját elhagyta ugyanis az a mondat, amit egyszerűen nem lehetett felfogni.

- Krisztina, valami baj van a babával - áll a 41 éves tévés könyvében.

A karácsony ebben az évben az egész család számára a felfoghatatlan információ hatása alatt telt, ahogy írja, a karácsonyfa alatt mindenki könnyezve hallgatott. 

Másodszorra sikerült

- A béna kábulatban eltöltött, őrjítően tétlen és üres, ágyban kuporgós, kiabálós rémálmokkal teli ünnepek közben és után újabb és újabb rendelők, orvosok és vizsgálatok következtek, melyeknek mind-mind az volt az eredménye, hogy a mi babánk beteg. Még szilveszter előtt átestem azon a hasba szúrós, amniocentézises vizsgálaton is. A magzatunknak nem volt genetikai rendellenessége, mégis beteg volt - osztotta meg a fájdalmas vallomást.

Több orvos és több száz lelet szerint valamilyen vírus okozhatta, hogy a baba egész teste ödémás lett. Hadas Krisztina végül meghozta azt a fájdalmas döntést, hogy nem kínozhatják tovább a még meg nem született babát, a lányát, Sárit és magukat.

Jó néhány hónap úgy telt el, hogy ha játszótér előtt kellett elhaladnia, elfordította a fejét, ha babakocsit toló anyuka jött vele szembe, inkább átment az utca túloldalára.

Aztán egyszer csak ismét 12 hetes ultrahangra mentek a férjével ugyanabba a kórházba, ugyanahhoz az orvosnőhöz, aki ezúttal szerencsére mindent a legnagyobb rendben talált. 

- Tudom, sajnos sok-sok nő átélt hasonlókat. Nekik szeretném mondani, hogy hajrá! Sikerülni fog. Akiknek pedig azóta sikerült, nos, ők biztosan tudják, miről is beszélek - szólnak a fejezetet záró biztató szavai.

A fájdalmas emlék ellenére senki ne gondolja azt, hogy a könyv szomorú hangvételű lenne: bár a szerző nem hallgatja el a családi összezördüléseket - férj-feleség vagy anya-lánya konfliktusok -, alapvetően kacagtató öniróniával mutatja be négytagú családjának mindennapjait. Mindezt úgy, hogy nem szépíti a valóságot, nem akarja egy tökéletes celebanyuka illúzióját kelteni.

Cikkünk a Hadas Krisztina: Egy tökéleten anya naplója című kötet alapján készült.

A népszerű televíziós ezúttal egy kétgyermekes anyuka szerepében mutatkozik be, elénk tárva családja igen mozgalmas és izgalmas hétköznapjait.

Kiadja az Alexandra Kiadó.
Ára 2990 forint
A könyvet itt rendelheted meg »
 

Fotó: Hadas Krisztina: Egy tökéletlen anya naplója

Csomor Csilla új szerepben tündököl

Csomor Csilla 3 évvel ezelőtt épp a születésnapján mutatkozott be Amerikában Az Édes Rózám! című darabban, mint Déryné. Idén márciusban Blaha Lujza bőrébe bújik.

Még nincs hozzászólás

Ördög Nóra terhesség

Ördög Nóra mindegyik gyermekének érkezése különleges dátumhoz kapcsolódik.
Hazai sztár
Ő az RTL Klub legjobb lábú nője

Az RTL Klub műsorvezetője irigylésre méltó, csodás lábakkal rendelkezik, nem véletlenül nagy gyengéi a cipők - egy stylist befolyásának köszönhetően még pink színű is van neki - árulta el a Feminának.

Dátum: 2013. július 2.
Készítette: Femina.hu
Sztárlexikon
hirdetés
hirdetés
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.