kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Hazai sztár   /  

Hadas Krisztina: Egy tökéletlen anya naplója

Tragikus karácsony volt! A magyar tévés kisfia elvesztéséről is mesélt

Hadas Krisztina Egy tökéletlen anya naplója című könyvében egy fájdalmas emlékről is ír.

Forrás: Femina.hu

2012 novemberében jelent meg Hadas Krisztina Egy tökéleten anya naplója című könyve, melyet második gyermekének megszületése után kezdett írni a Baba Magazin számára.

Hadas Krisztina férjével és kisfiával
Sára és Zsiga

A vörös, bongyor hajú tévés, akit legtöbben a TV2 Napló című műsorából ismernek, és aki idén az RTL II-höz igazolt, nemcsak a gyereknevelés örömeiről és megpróbáltatásairól vall, hanem egy fájdalmas, múltbéli eseményt is megoszt az olvasókkal.

Fájdalmas karácsonyi emlék

Hadas Krisztina első házasságából 1994-ben született meg lánya, Sára. Második házasságát a harmincas éveiben kötötte egykori általános iskolás padtársával, akitől 2010-ben megszületett kisfia, Zsigmond.

A kis Zsiga születésnapjáról írt a könyv harmadánál, amikor egy fájdalmas karácsonyi emléket is megosztott az olvasókkal: a kisfiú bátyjáról, aki végül nem kilenc hónap után született meg.

- 2008. december 23-án férjemmel lazán bedzsesszeltünk a terhesség 12. hetében esedékes ultrahangvizsgálatra. De akkor és ott, egy nappal karácsony előtt, az örök közhellyel élve, hirtelen megfordult velünk a világ. Az orvosnő száját elhagyta ugyanis az a mondat, amit egyszerűen nem lehetett felfogni.

- Krisztina, valami baj van a babával - áll a 41 éves tévés könyvében.

A karácsony ebben az évben az egész család számára a felfoghatatlan információ hatása alatt telt, ahogy írja, a karácsonyfa alatt mindenki könnyezve hallgatott. 

Másodszorra sikerült

- A béna kábulatban eltöltött, őrjítően tétlen és üres, ágyban kuporgós, kiabálós rémálmokkal teli ünnepek közben és után újabb és újabb rendelők, orvosok és vizsgálatok következtek, melyeknek mind-mind az volt az eredménye, hogy a mi babánk beteg. Még szilveszter előtt átestem azon a hasba szúrós, amniocentézises vizsgálaton is. A magzatunknak nem volt genetikai rendellenessége, mégis beteg volt - osztotta meg a fájdalmas vallomást.

Több orvos és több száz lelet szerint valamilyen vírus okozhatta, hogy a baba egész teste ödémás lett. Hadas Krisztina végül meghozta azt a fájdalmas döntést, hogy nem kínozhatják tovább a még meg nem született babát, a lányát, Sárit és magukat.

Jó néhány hónap úgy telt el, hogy ha játszótér előtt kellett elhaladnia, elfordította a fejét, ha babakocsit toló anyuka jött vele szembe, inkább átment az utca túloldalára.

Aztán egyszer csak ismét 12 hetes ultrahangra mentek a férjével ugyanabba a kórházba, ugyanahhoz az orvosnőhöz, aki ezúttal szerencsére mindent a legnagyobb rendben talált. 

- Tudom, sajnos sok-sok nő átélt hasonlókat. Nekik szeretném mondani, hogy hajrá! Sikerülni fog. Akiknek pedig azóta sikerült, nos, ők biztosan tudják, miről is beszélek - szólnak a fejezetet záró biztató szavai.

A fájdalmas emlék ellenére senki ne gondolja azt, hogy a könyv szomorú hangvételű lenne: bár a szerző nem hallgatja el a családi összezördüléseket - férj-feleség vagy anya-lánya konfliktusok -, alapvetően kacagtató öniróniával mutatja be négytagú családjának mindennapjait. Mindezt úgy, hogy nem szépíti a valóságot, nem akarja egy tökéletes celebanyuka illúzióját kelteni.

Cikkünk a Hadas Krisztina: Egy tökéleten anya naplója című kötet alapján készült.

A népszerű televíziós ezúttal egy kétgyermekes anyuka szerepében mutatkozik be, elénk tárva családja igen mozgalmas és izgalmas hétköznapjait.

Kiadja az Alexandra Kiadó.
Ára 2990 forint
A könyvet itt rendelheted meg »
 

Fotó: Hadas Krisztina: Egy tökéletlen anya naplója

Még nincs hozzászólás

Nagy Kriszta Tereskova betegség

Tereskova majdnem másfél évtizedig szenvedett a betegségtől.
Hazai sztár

Nagy Feró lánya vallomás

Nagy Feró felnőtt lányához fűződő viszonyáról mesélt, akitől a válása miatt kellett elszakadnia.
Hazai sztár
Sztárlexikon

Blog.hu ajánló

hirdetés
hirdetés
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.