kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Hazai sztár   /  

A Dal 2016 döntő nyertes

Őt küldjük az Eurovízióra! Valóban jó döntés született?

A Dal zsűrije és a nézők választottak. Freddie képviseli hazánkat az Eurovízión.

Szerző: Vágó Júlia
Forrás: Femina.hu

Szombat este eldőlt, ki képviseli Magyarországot májusban Svédországban az Eurovíziós Dalfesztiválon.

A Dal 2016 döntőjében a nemzetközi pontozás szabályai szerint került ki a nyertes: a nyolc döntősből négyet választott ki a szakmai zsűri, rájuk adhatták le szavazataikat a nézők.

A nézők döntöttek, őt küldjük az Eurovízióra

Látványos nyitótánccal vette kezdetét A Dal 2016 döntője. A táncosok Loreen Euphoria című számával forrósították fel a hangulatot.

Az est legelső fellépője az az együttes volt, akit nem a zsűri, de a nézők juttattak a döntőbe. A Mushu zenekar Uncle Tom című dalával szinte felszántotta a színpadot. Pierrot a produkció végén megjegyezte, a három fiú, a Különc, a Szende, és a Csajmágnes jó csapat együtt. Zséda dupla vagy semminek érezte az előadást.

Másodikként a hat tagú Parno Graszt lépett a színpadra Már nem szédülök című dalával. Ritmusos, dallamos zenéjükkel ismét remek hangulatot teremtettek. Zséda megjegyezte, a csapat nótájára jót lehet bulizni, másrészt tetszik neki, hogy a dalban van egyfajta fájdalom, ami megérinti őt. Frenreisz Károly a szíve csücskének nevezte a csapatot.

Többször juttatta a közönség tovább Berkes Olivért és Tóth Andit, így őket is láthattuk a tegnap esti döntőben. Frenreisz Károly szerint most sokkal erősebb és energikusabb volt Berkes hangja, mint az elődöntő során.

A Dal 2016 felfedezettje Petruska lett, aki joggal érdemelte ki ezt a címet. Troube In My Mind című száma éneklése közben olyan magabiztosan mozgott a színpadon, mint aki egész életében ezt csinálta volna. Pierrot meglátása szerint a közönség ritkán találkozik egy markáns zenei attitűddel, és inkább a Petruska-jelenséget mutatná meg a világnak, mintsem egy három perces kedvcsinálót belőle. Zséda hiányolta a produkcióból a nagy pillanatot.

Oláh Gergő Győz a jó című dalának tempóján és dinamikáján kicsit változtattak a döntőre. Pierrot érezte, végre megjött a refrén amit hiányolt, megjött az íve a dalnak. Both Miklós erősnek tartotta a produkciót.

Az est következő fellépője Freddie volt Pioneer című dalával. Both végtelenül profi produkciónak nevezte az előadást és megjegyezte, hiba lenne a zsűri részéről, ha nem juttatnák tovább a legjobb négybe.

A döntő utolsó előtti előadója A Dal 2014-es győztese, Kállay Saunders András és csapata a Kállay Saunders Band volt. Who We Are című dalukkal tarolni próbáltak, de technikai okok miatt teljesen félrecsúszott a produkció, így - habár ez még sosem fordult elő A Dal történetében - engedélyezték számukra, hogy újból előadhassák azt. Zséda nagyon sajnálta, hogy pont Andrással történt ez meg, Pierrot próbálta megfejteni, mi lehetett a hiba, majd arra jutott, mintha az énekes a fülesében más zenei alapot hallott volna.

Utolsó fellépőként lépett a színpadra Vásáry André Why című dalával. Pierrot szakértelme szerint ez a dal való az Eurovízióra, mert hatásos és élményt jelent a nézőknek.10 pontot adott a produkcióra.

A zsűritagok mindegyike 4, 6, 8 illetve 10 pontot adhatott a neki legjobban tetsző dalokra és előadójukra, ezek alapján a legjobb négy közé jutott Freddie, Oláh Gergő, a Kállay Saunders Band és Petruska.

A Dalnak először nemzetközi sztárvendége volt a norvég Alexander Rybak hegedűs-énekes személyében, aki 2009-ben, Fairytale című dalával nyerte meg az Eurovíziót.

A nézők végül döntöttek, Magyarországot Fehérvári Gábor Alfréd, azaz Freddie képviseli a májusi Eurovíziós Dalfesztiválon.

Tatár Csilla ruhája miatt kapott hideget-meleget

Nézd meg képes összeállításunkban, Tatár Csilla milyen ruhákban állt A Dal színpadára, és tudd meg, a kreációkat melyik hazai divattervező álmodta meg!

Fotók: MTVA

6 hozzászólás
sarga_rozsa       2016-02-28 22:13
7.
most hallok róla először...
kos       2016-02-28 16:53
6.
Sajnos egy jellegtelen dalocska. Pierot érti a dolgát. Vásáry A. dala minden tekintetben jobb volt. Az egy igazi fesztiváldal. Ez meg egy gyengécske üres produkció.
kos       2016-02-28 16:53
5.
Sajnos egy jellegtelen dalocska. Pierot érti a dolgát. Vásáry A. dala minden tekintetben jobb volt. Az egy igazi fesztiváldal. Ez meg egy gyengécske üres produkció.

A Dal 2017 döntő győztes

A Dal zsűrije és a nézők döntöttek, hogy ki képviselje hazánkat az Eurovíziós Dalfesztiválon.
Hazai sztár
6 hét 6 kiló fogyókúraprogram

Blog.hu ajánló

    hirdetés
    hirdetés
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.