kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Hazai sztár   /  

A Dal 2016 döntő nyertes

Őt küldjük az Eurovízióra! Valóban jó döntés született?

A Dal zsűrije és a nézők választottak. Freddie képviseli hazánkat az Eurovízión.

Szerző: Vágó Júlia
Forrás: Femina.hu

Szombat este eldőlt, ki képviseli Magyarországot májusban Svédországban az Eurovíziós Dalfesztiválon.

A Dal 2016 döntőjében a nemzetközi pontozás szabályai szerint került ki a nyertes: a nyolc döntősből négyet választott ki a szakmai zsűri, rájuk adhatták le szavazataikat a nézők.

A nézők döntöttek, őt küldjük az Eurovízióra

Látványos nyitótánccal vette kezdetét A Dal 2016 döntője. A táncosok Loreen Euphoria című számával forrósították fel a hangulatot.

Az est legelső fellépője az az együttes volt, akit nem a zsűri, de a nézők juttattak a döntőbe. A Mushu zenekar Uncle Tom című dalával szinte felszántotta a színpadot. Pierrot a produkció végén megjegyezte, a három fiú, a Különc, a Szende, és a Csajmágnes jó csapat együtt. Zséda dupla vagy semminek érezte az előadást.

Másodikként a hat tagú Parno Graszt lépett a színpadra Már nem szédülök című dalával. Ritmusos, dallamos zenéjükkel ismét remek hangulatot teremtettek. Zséda megjegyezte, a csapat nótájára jót lehet bulizni, másrészt tetszik neki, hogy a dalban van egyfajta fájdalom, ami megérinti őt. Frenreisz Károly a szíve csücskének nevezte a csapatot.

Többször juttatta a közönség tovább Berkes Olivért és Tóth Andit, így őket is láthattuk a tegnap esti döntőben. Frenreisz Károly szerint most sokkal erősebb és energikusabb volt Berkes hangja, mint az elődöntő során.

A Dal 2016 felfedezettje Petruska lett, aki joggal érdemelte ki ezt a címet. Troube In My Mind című száma éneklése közben olyan magabiztosan mozgott a színpadon, mint aki egész életében ezt csinálta volna. Pierrot meglátása szerint a közönség ritkán találkozik egy markáns zenei attitűddel, és inkább a Petruska-jelenséget mutatná meg a világnak, mintsem egy három perces kedvcsinálót belőle. Zséda hiányolta a produkcióból a nagy pillanatot.

Oláh Gergő Győz a jó című dalának tempóján és dinamikáján kicsit változtattak a döntőre. Pierrot érezte, végre megjött a refrén amit hiányolt, megjött az íve a dalnak. Both Miklós erősnek tartotta a produkciót.

Az est következő fellépője Freddie volt Pioneer című dalával. Both végtelenül profi produkciónak nevezte az előadást és megjegyezte, hiba lenne a zsűri részéről, ha nem juttatnák tovább a legjobb négybe.

A döntő utolsó előtti előadója A Dal 2014-es győztese, Kállay Saunders András és csapata a Kállay Saunders Band volt. Who We Are című dalukkal tarolni próbáltak, de technikai okok miatt teljesen félrecsúszott a produkció, így - habár ez még sosem fordult elő A Dal történetében - engedélyezték számukra, hogy újból előadhassák azt. Zséda nagyon sajnálta, hogy pont Andrással történt ez meg, Pierrot próbálta megfejteni, mi lehetett a hiba, majd arra jutott, mintha az énekes a fülesében más zenei alapot hallott volna.

Utolsó fellépőként lépett a színpadra Vásáry André Why című dalával. Pierrot szakértelme szerint ez a dal való az Eurovízióra, mert hatásos és élményt jelent a nézőknek.10 pontot adott a produkcióra.

A zsűritagok mindegyike 4, 6, 8 illetve 10 pontot adhatott a neki legjobban tetsző dalokra és előadójukra, ezek alapján a legjobb négy közé jutott Freddie, Oláh Gergő, a Kállay Saunders Band és Petruska.

A Dalnak először nemzetközi sztárvendége volt a norvég Alexander Rybak hegedűs-énekes személyében, aki 2009-ben, Fairytale című dalával nyerte meg az Eurovíziót.

A nézők végül döntöttek, Magyarországot Fehérvári Gábor Alfréd, azaz Freddie képviseli a májusi Eurovíziós Dalfesztiválon.

Tatár Csilla ruhája miatt kapott hideget-meleget

Nézd meg képes összeállításunkban, Tatár Csilla milyen ruhákban állt A Dal színpadára, és tudd meg, a kreációkat melyik hazai divattervező álmodta meg!

Fotók: MTVA

6 hozzászólás
sarga_rozsa       2016-02-28 22:13
7.
most hallok róla először...
kos       2016-02-28 16:53
6.
Sajnos egy jellegtelen dalocska. Pierot érti a dolgát. Vásáry A. dala minden tekintetben jobb volt. Az egy igazi fesztiváldal. Ez meg egy gyengécske üres produkció.
kos       2016-02-28 16:53
5.
Sajnos egy jellegtelen dalocska. Pierot érti a dolgát. Vásáry A. dala minden tekintetben jobb volt. Az egy igazi fesztiváldal. Ez meg egy gyengécske üres produkció.

Eurovíziós Dalfesztivál 2016 első elődöntő

Ők az Eurovíziós Dalfesztivál első elődöntőjének továbbjutói.
Hazai sztár
A műsorvezető hamisan is dalra fakad

Mádai Vivien, az M1 Legenda című műsorának háziasszonya bevallottan nagyon rosszul énekel, ennek ellenére imád dalra fakadni. A Feminának elárulta, miért "bünteti" így a hallgatóságot.

Dátum: 2013. november 16.
Készítette: Femina.hu
Tisztítókúra
    hirdetés
    hirdetés
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.