kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Hazai sztár   /  

Balogh Mari bemondónő

Éhezett és nyomorgott, mielőtt ismert lett! A magyar tévésnek zsemlére sem futotta

Balogh Mari a Magyar Televízió első női riportere.

Szerző: Vágó Júlia
Forrás: Femina.hu

Balogh Mari a Magyar Televízió örökös tagja cím birtokosa, hazánk első riporternője, aki szőke hajával, karcsú alakjával és provokáló stílusával hívta fel magára a figyelmet.

A ma már nyugdíjasként élő riporternő a Hot! magazinban mesélt a tévézés kezdetéről, arról, milyen nehézségek árán tudott kilábalni a szegénységből és nyomorgásból.

Éhezett a fűtetlen albérletben

Balogh Mari gimnazista volt, amikor a pécsi körzeti rádióstúdió gyakornoka lett. A '60-as évek elején az akkori pesti rádiós főnök meglátogatta őket, hogy ellenőrizze a munkát. A fiatal riporternőnek azt mondta, ilyen hanggal és külsővel a televízióban a helye, így az fogta magát, és egy táskával indult a fővárosba szerencsét próbálni.

- Kiderült, hogy senki nem vár, státusz nincs. Kezdődött a nyomorgás és éhezés a fűtetlen albérletben. Volt két tantuszom, könyörögtem a trafikban, hogy váltsák be, mert éhen halok. 60 fillér volt darabja, így tudtam venni magamnak két zsömlét - vallotta be az ismert riporternő, aki a véletlennek köszönhette, hogy állása lett.

- Az újságíró szövetség Bajza utcai székházában ücsörögtem nappal, mert legalább meleg volt. Odajött hozzám egy ismeretlen ember, hogy hogy vagyok. Elkezdtem vele kiabálni, hogy engem felbolondítottak Pestre, ahol senki sem segít. Egy hét múlva hívattak, mint kiderült, hogy akivel ordítoztam, az felelt a pártközpontban a sajtóért. Így lett állásom a televíziónál - mondta a 80. évében járó egykori riporter, aki minden idejét speciális ellátást igénylő, mozgássérült unokaöccse ápolására fordítja.

42 évesen ölte meg magát a magyar bemondónő

Négy olyan bemondót mutatunk be, akik egy 1967-es fotón még egy közös csoportképről mosolyogtak a kamerába - ám akik közül sajnálatos módon már senki sincs életben.

Fotók: egyesulet-viktoria.hu

Kovács András Péter bárkit ledumál a lábáról

Rengetegen jelentkeztek a Viacom humorcsatornáján induló produkcióba, hogy megmutassák: ők is képesek a nagy hazai stand-uposok nyomába lépni. Amatőr előadók jelentkezését a csatorna március 20-ig várja. Információk a www.comedycentral.hu-n.

4 hozzászólás
Anny       2016-03-16 17:53
5.
Nem ő volt valóban az egyetlen , de a cikk róla szól.
válasz a 4. kommentre (agyas - 03-16)
agyas       2016-03-16 06:37
4.
Nem ő volt aki ilyen sőt még rosszabb körülmények között tengődött,nekem még albérletre sem tellett,peron jeggyel a nyugati várójában éjszakáztam és éjjel a rendőrök felrugdostak,hogy van e peron jegyem, közben közölték mégegyszer nem szeretnének lát... tovább »
Anny       2016-03-15 18:12
3.
Igen, ez a cikk leglényegesebb momentuma,a tantusz és a zsemle árviszonya..:(
válasz a 2. kommentre (szelbatyo - 03-15)

Legendás bemondók ma

A hazai televíziózás fénykorának legendás bemondói egykor és ma.
Hazai sztár
Ha eleged van a szürke hétköznapokból, akkor GESZTI

Nézd meg, mit alkotott a szózsonglőr Geszti Péter! Fel fog vidítani, az biztos! 14 dal, 12 énekes, egy album és egy show!

Dátum: 2016. március 3.
Készítette: Femina.hu
Sztárlexikon
hirdetés
hirdetés
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.