kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Gyerek   /  

Zika ellenszer

Megvan a megoldás a Zika terjedése ellen? Ezt a módszert próbálják ki Brazíliában

Madeira szigetén már alkalmaztak hasonló módszert.

Forrás: Femina.hu

Egyértelmű, hogy a Zika-vírus jelentette probléma égető, és gyors közbelépést kíván. A Nemzetközi Atomenergia-ügynökség hétfői közleménye reményt jelent a megoldásra: egy Madeira szigetén már bevált módszerrel küzdenének a vírus terjedése ellen.

A Zika-vírus a kismamákra különösen nagy veszélyt jelent: kisfejűséget okoz a születendő babáknál

A szúnyogpopulációt csökkentenék

Mivel a Zika terjesztői a szúnyogok, az új módszer lényege a moszkitópopuláció visszaszorítása. Az elgondolás szerint egy besugárzó nevű géppel heti 12 millió gammasugárzással sterilizált moszkitót engednének a levegőbe.

Ezután ezek a moszkitók a szabadon élő fertőzött nőstény szúnyogokkal párosodnak, akik, mivel a hímek sterilek, ivadék nélküli petéket raknak. Ennek eredményeként a moszkitók száma csökken.

Brazília északkeleti részén kezdenék alkalmazni a Zika terjedését megakadályozandó a szúnyogpopulációt csökkentő módszert, ám ehhez először a szükséges eszközök, gépek importengedélyére van szükség. A terv mindenképpen ígéretes, és remélhetőleg megoldást is jelent az egyre nagyobb tömegeket elérő betegség visszaszorítására.

Ezeket edd az egészséges babáért
Ezeket edd az egészséges babáért
15 enyhítő tipp a kellemetlen terhességi tünetekreTiltott ételek listája kismamáknakMit vigyél magaddal a kórházba?Ezért születhet betegen a kisbaba - 10 gyakori rizikófaktor terhesség alattA top 12 táplálék terhesség alatt15 mellápoló tipp kismamáknak15 természetes megoldás gyerekbetegségekre15 dolog, amit kerülj, amíg szoptatszNőies frizurák kismamáknak, kevés hajból14 termékenységnövelő tipp

Képek forrásai: www.bth.co.th; www.onenewspage.com

Még nincs hozzászólás

Immunerősítő turmix

A turmixba kerülő grépfrút elnyomja a cékla markáns ízét.
Gyerek

Ultrahang kép angyal

Az anya alig hitt a szemének, és te sem fogsz, ha megnézed a felvételt: valóban látható rajta az angyal.
Gyerek
Keresztnév és küldetés

Blog.hu ajánló

    hirdetés
    hirdetés
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.