kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Gyerek   /  

Mellrák eltömődött tejcsatorna

Ön fiatal és egészséges - legyintett az orvos: az anyuka hamarosan meghalt

Rossz diagnózist állított fel az orvos, és ez az anya életébe került.

Forrás: Femina.hu

Tragédia, ami az indianai családban csupán néhány hónap leforgása alatt történt. A 27 éves édesanya kisbabáját hátrahagyva életét vesztette, betegségét ugyanis rosszul diagnosztizálta az orvosa, ezért nem kapta meg a megfelelő kezelést.

Heather és családja a tragédiát megelőzően

Családja most arra szeretné felhívni a világon minden nő figyelmét, vegyék komolyabban az egészségüket. Ha bármi szokatlant tapasztalnak a mellükben, alaposan vizsgáltassák ki magukat, akár több szakember véleményét is kikérve, és ne egyezzenek ki azzal, ha az orvos komolyabb vizsgálat nélkül akar diagnózist felállítani.

A 27 éves Heather tragédiája

Hónapokkal kislánya, Kilana születése után a 27 éves Heather csomót talált a mellében, ezért felkereste orvosát. Ő azonban egy receptet a kezébe nyomva hazaküldte, mondván, csupán a tejcsatornája tömődött el, és ez okozza a duzzanatot.

Heather hazatért, és az orvos utasítása szerint járt el. Panaszai azonban hónapok múltán sem enyhültek. Rosszul érezte magát, ezért elhatározta, ismét felkeresi orvosát. Elmondta, aggódik amiatt, hogy esetlen mellrákja van, mivel a családjában előfordult ez a betegség. Az orvos azonban ismét csak legyintett: ön fiatal és egészséges - azzal hazaküldte.

Fokozatosan romlott a helyzet

Heather már huzamosabb ideje szedte az első látogatás alkalmával felírt gyógyszert, ami, mivel fájdalmat érzett, úgy hitte, már megviselte a máját, ezért harmadszor is elment orvosához. Ekkor derült ki, hogy négyes stádiumú mellrákja van, mely már a májára is átterjedt. A diagnózis sajnos késeinek bizonyult, és a fiatal anya idén januárban életét vesztette.

14 termékenységnövelő tipp
14 termékenységnövelő tipp
Mit vigyél magaddal a kórházba?Ezeket edd az egészséges babáért15 enyhítő tipp a kellemetlen terhességi tünetekreTiltott ételek listája kismamáknak15 mellápoló tipp kismamáknak10 szexi fehérnemű kismamáknakA legszexibb sztármamik15 alvássegítő tipp, ami biztosan beválik17 mesekönyv, amit imádnak a gyerkőcökA 10 legédesebb gyerekdal

Szomorú, ám tanulságos az eset

Ahogy arra Heather családja is szerette volna az eset nyilvánosságra hozásával felhívni a figyelmet, a mellrák sajnos egész fiatal korban, akár huszonéves nőknél is kialakulhat, ezért már ettől az életkortól fogva fontos a rendszeres önvizsgálat, valamint a rendszeres szűrővizsgálat.

Panasz, szokatlan tünet, csomó megjelenése esetén mindenképpen ragaszkodni kell az alapos kivizsgáláshoz, és akár több szakember véleményét is érdemes kikérni. Az orvossal mindenképpen közölni kell, ha a családban előfordult akár mell-, akár petefészekrák, hiszen ez növeli a betegség rizikófaktorát.

A Centers for Disease Control and Prevention 2013-as tanulmánya szerint a 25-39 év közti nők esetében a mellrák különösen agresszív lehet, ezzel együtt a betegség miatti halálozás is gyakoribb ebben a korcsoportban.

Még nincs hozzászólás

Anya poszt zaklatás

12 éves fia csúnyán viselkedett egy kislánnyal, ezért folyamodott ehhez a nevelési módszerhez az anya.
Gyerek

Erzsébet Károly baba videó

Játszik vele, járásra ösztönzi, és csiklandozza a kis Károlyt a régi felvételen.
Gyerek
Villámnarancs kúra
    hirdetés
    hirdetés
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.